Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
413ukr / Критерії оцінки_дерматологія.doc
Скачиваний:
26
Добавлен:
07.06.2015
Размер:
70.66 Кб
Скачать

Оцінювання поточної успішності

Оцінювання поточної навчальної діяльності

Усі теми в межах одного модуля однаково важли­ві, незалежно від того, скільки годин виділено на кожну з тем. Оцінка визначається кількістю тем у модулі. Оцінювання поточної навчальної діяльності студентів описується у робочій навчальній програмі з дисципліни.

У разі засвоєння кожної теми модуля за поточну навчальну діяльність студентові виставляють оцінки за 4-бальною традиційною шкалою, які потім конвертуються у бали залежно від кількості тем у модулі. В програмі було застосовано таку систему конвертації традиційної системи оцінки в бали:

Традиційна оцінка

Конвертація у бали

«5»

8

«4»

6

«3»

4

«2»

0

Максимальна кількість, яку може набрати студент під час вивчення модуля, дорівнює 120 балам. Вона вираховується шляхом множення кількості балів, що відповідають оцінці «5», на кількість тем у модулі з додаванням балів за індивідуальну самостійну роботу.

Мінімальна кількість балів, яку може набрати студент під час вивчення модуля, визначається шляхом множення кількості балів, що відповідають оцінці «З», на кількість тем у модулі.

Підсумковий модульний контроль

Підсумковий модульний контроль

Підсумковий модульний контроль здійснюється по завершенні вивчення всіх тем модуля на останньому контрольному занятті.

До підсумкового контролю допускаються студен­ти, які виконали всі види робіт, передбачені навчальною програмою, та під час вивчення модуля набрали кількість балів, не меншу за мінімальну.

Форма проведення підсумкового модульного контролю має бути стандартизованою і включати контроль теоретичної і практичної підготовки. Конкретні форми підсумкового модульного контролю з дерматовенерології визначаються у робочій навчальній програмі.

Максимальна кількість балів підсумкового модульного контролю дорівнює 80.

Підсумковий модульний контроль вважається зарахованим, якщо студент набрав не менше ніж 50 балів.

Оцінка з дисципліни

Оцінювання дисципліни

Оцінка з дерматовегнерології виставляється лише студентам, які успішно оволоділи дисципліною, за результатами поточної навчальної діяльності допущені до складання підсумкового модульного контролю та успішно склали останній.

Заохочувальні бали за рішенням Вченої ради можуть додаватися до кількості балів з дисципліни студентам, які мають наукові публікації або зайняли призові місця за участь у олімпіаді з дисципліни серед вузів України та інше.

Оцінка ЕСТS

Конвертація кількості балів з дисципліни в оцінки за шкошй ЕСТS та 4-бальною (традиційною)

Кількість балів з дисципліни, яка нарахована студентам, конвертується у шкалу ЕСТS таким чином:

Оцінка ЕСТ8

Статистичний показник

А

Найкращі 10% студентів

В

Наступні 25% студентів

С

Наступні 30% студентів

D

Наступні 25% студентів

Е

Останні 10% студентів

Відсоток студентів визначається на вибірці для студентів курсу в межах спеціальності.

Кількість балів з дисципліни, нарахована студентам, конвертується у 4-бальну шкалу таким чином:

Оцінка ЕСТ5

Оцінка за 4-бальною шкалою

А

«5»

В,С

«4»

D, Е

«3»

F, Fx

«2»

Оцінка з дисципліни F, Fx («2») виставляється студентам, яким не зараховано хоча б один модуль з дисципліни після завершення її вивчення.

Оцінка Fx («2») виставляється студентам, які набрали мінімальну кількість балів за поточну навчальну діяльність, але не склали підсумкового модульного контролю. Вони мають право на повторне складання підсумкового модульного контролю не більше 2 разів за графіком, затвердженим ректором.

Студенти, які одержали оцінку F по завершенні вивчення дисципліни (не виконали навчальної програми або не набрали за поточну навчальну діяльність з модуля мінімальної кількості балів), мають пройти повторне навчання. Рішення приймає керівництво ВНЗ відповідно до нормативних документів, затверджених в установленому порядку.

5