Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
практика 2 курс 2012.doc
Скачиваний:
26
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
183.3 Кб
Скачать

8. Захист матеріалів навчальної практики

8.1. Прийом практики здійснюється комісійно. Комісія створюється розпорядженням начальника факультету податкової міліції Національного університету ДПС України. До складу комісії входять: науково-педагогічний склад кафедри та, по можливості, представники підрозділів податкової міліції – керівники практики.

8.2. Цим же наказом встановлюється термін подання звітів та матеріалів практики.

8.3. Голова комісії організовує її роботу, розподіляє обов’язки між членами комісії, встановлює строки їх виконання, веде засідання і звітує про її роботу.

8.4. Члени комісії перевіряють відповідність поданих матеріалів програмі практики, правильність складання документів, дають до них письмові зауваження, а у разі неповноти звіту висловлюють пропозиції про його доопрацювання. Допуск курсантів до захисту матеріалів практики оформляється письмовим висновком члена комісії.

8.5. Захист матеріалів практики проводиться в присутності всієї комісії або її більшості. Про день і час захисту звітів курсантів повідомляють не пізніше ніж за три доби до засідання комісії.

8.6. На засіданні комісії курсанти доповідають про всю зроблену ними під час проходження практики роботу, викладають зміст свого звіту. Потім рецензент висловлює свої зауваження, щодо змісту звіту. Курсанти дають пояснення з приводу зроблених зауважень і відповідають на питання членів комісії.

8.7. Проходження курсантами навчальної практики, а також виконання завдань з науково-дослідної, суспільної та виховної роботи колегіально оцінюється комісією з урахуванням змісту, якості звіту та відповідей курсанта на запитання під час його захисту. До уваги беруться характеристика та відгуки керівників практики (викладача і працівника органу податкової міліції). На підставі цих даних комісією виставляється оцінка (“відмінно”, “добре”, “задовільно”, “незадовільно”), що оголошується представником комісії курсантам до підписання протоколу засідання комісії.

8.8. Курсанти, які не виконали програму практики, або ті, хто одержав незадовільну оцінку під час захисту звіту, направляються для повторного проходження навчальної практики у вільний від навчання час. Якщо не виконана програма повторного проходження навчальної практики, то такі курсанти до складання іспитів не допускаються.

8.9. Після закінчення роботи комісії по захисту матеріалів практики складається звіт. У ньому необхідно проаналізувати всі недоліки з організації практики, типові помилки курсантів, а також висловити пропозиції щодо удосконалення організації та проведення практики і

напрямів підвищення професійного рівня підготовки курсантів факультету податкової міліції Національного університету ДПС України.

Проректор з питань підготовки

кадрів податкової міліції

начальник факультету податкової міліції

генерал-майор податкової міліції О.М.Розум

Додаток № 1

Організаційні вказівки

З метою успішного проведення навчальної практики курсант зобов’язаний:

1. Під час підготовки до навчальної практики вивчити програму практики та додатки до неї.