Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Практика ОТЧЁТ полный.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
108.54 Кб
Скачать

2.5. Навчання і підвищення кваліфікації адміністративних і рядових працівників

Директор туроператорської фірми повинен мати вищу туристичну освіту. Для отримання ліцензії на продаж авіаквитків туристична фірма повинна мати мінімум дві системи бронювання авіаквитків, відповідно, один з менеджерів повинен мати диплом про проходження двох ступенів курсів (загальний та виписки авіаквитків) кожної з систем.

Для отримання акредитації IATA в офісі повинен бути мінімум один фахівець, котрий пройшов курси IATA.

Для підвищення кваліфікації менеджери туристичної фірми повиннї відвідувати семінари, які організовують провідні туроператори для того, щоб ознайомити менеджерів та керівників фірм з можливими маршрутами до відповідних країн (якщо це автобус — якими містами проходить до кінцевої зупинки, якщо це авіатранспорт — у яких містах та країнах можливі стиковки між рейсами та їх тривалість або які чартерні програми надає даний туроператор). Доповідають який візовий режим діє між певними країнами або які зміни відбулись, наприклад: Бразилія та Аргентина з листопада 2011 року відмінили візовий режим і туристи можуть знаходитись у країн до 90 днів. Також знайомлять із змінами в готельній базі, надають звіт про нововведення, реновації, ремонтні роботи у готелях, зміни у концепції готельних послуг. Розповідають загалом про країни, зміни та нововведення які можуть цікавити туристів.

Зазвичай семінари проводяться перед початком сезону або коли оператор відкриває новий напрямок.

Також проводяться тренінги та семінари, в Україні їх організовують представництва найбільших туроператорів:

  • Coral travel

  • Turtess Travel

  • Anex Tour

  • Join Up …

Існують рекламні тури при відвіданні яких туристичні менеджери дізнаються та оцінюють якість авіаперевізника та приймаючої сторони. Більш детально вивчають готельну базу (як правило, туроператори надають свої базові готелі, які пропонують на туристичному ринку тільки вони), тут менеджери можуть самі оцінити якість обслуговування, харчування, порживання та місцезнаходження готелю. Також у рекламних турах існує можливість вивчити наявність екскурсійних пропозицій та рекреаційних об”єктів.

Завдяки рекламним турам у менеджерів є можливість у повному обсязі ознайомитись з країною, її менталітетом та наявними послугами котрі можна запропонувати туристам.

По поверненні менеджер із власного досвіду може розповісти та порадити туристу якісний, відповідаючий його запитам продукт.

Також існують тури “Work Shop” котрі зазвичай відвідують керівники фірм. Завдяки цим турам керівники різних фірм різних країн мають можливість поспілкуватись між собою та поділитись досвідом, а також відвідати тренінги та семінари міжнародного рівня, які зазвичай влаштовує організатор даного Work Shop.

Якщо працівники туристичних фірм не мають вільного часу для відвідування семінарів, тренінгів та рекламних турів, вони мають можливість переглянути та прослухати вебінари, які можна знайти он-лайн на сайти туроператора. Завдяки вебінарам вони мають можливість отримати інформацію з семінарів та рекламних турів у повному обсязі не покидаючи робоче місце.

І останнє — це кваліфікована література: тематичні книги, журнали...та проходження курсів підвищення кваліфікації.