Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

як робити реферат

.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
33.79 Кб
Скачать

Реферат (контрольна робота) має бути літературно та технічно грамотно виконана і відповідати певним вимогам оформлення. Ілюстративні матеріали - таблиці, діаграми, схеми, графіки тощо виконуються відповідно до чинних стандартів. У готовому (чистовому) тексті не дозволяється робити виправлення, закреслення, вставки, а також скорочувати слова та використовувати абревіатури (крім загальноприйнятих).

Реферат (контрольна робота) має бути віддрукована чітко, охайно, без помарок та виправлень. Описки і графічні неточності, які виявлялися в процесі написаної роботи, можна виправляти зафарбуванням білою фарбою і нанесенням на тому ж місці виправленого тексту. Допускається не більше двох виправлень на одній сторінці.

Текст роботи треба розміщувати тільки з одного боку аркуша, на білому папері формату А4 (210х297 мм), залишаючи поля зліва - 30 мм, справа – 10 мм, зверху та знизу – 20 мм. Шрифт Times New Roman, 14 пунктів. Параметри абзацу: перший рядок – відступ 1,25 см., відступи зліва і справа – 0 см., інтервал між рядками полуторний, вирівнювання по ширині.

Робота повинна починатися з Титульної сторінки, яка заповнюється суворо за встановленою формою (див. далі). На титульної сторінки номер не ставитися.

Викладення тексту кожного розділу, а також списку літературних джерел слід починати з нової сторінки. Назва кожного розділу та підрозділу відокремлюється від попереднього тексту порожнім рядком і вирівнюється по центру. Викладення тексту підрозділу відокремлюється від наступного тексту також порожнім рядком.

Переноси слів у заголовках не дозволяються. Якщо заголовок складається з двох речень, то їх розділяють крапкою. Крапка наприкінці заголовка не ставиться. Скорочення слів у тексті, крім загальноприйнятих, не допускається. Заголовки усіх розділив друкуються великими літерами.

Нумерація сторінок має бути наскрізною: номер сторінки проставляється арабськими цифрами у правому верхньому кутку (колонтитул – 1 см.), але на титульному аркуші (перша сторінка роботи) номер проставляти не слід. Формули, які приводяться в роботі слід нумерувати арабськими цифрами. Порядковий номер приводиться в круглих дужках праворуч від формули. Він повинен складатися з номеру розділу та порядкового номеру формули, розділених крапкою. Наприклад: (1.3) означає третю формулу першого розділу.

Цифровий матеріал, який студент вважає за доречне вмістити у текст роботи, як правило, подається у табличній формі. Кожна таблиця повинна мати заголовок (найменування), що відображає її зміст, вирівнюється по центру. Нумерація таблиць здійснюється таким чином: справа над заголовком з прописної букви пишуть слово "Таблиця" та її порядковий номер (знак "№" перед цифрою не ставиться). Номер таблиці складається з номеру розділу та порядкового номеру таблиці в даному розділі. Наприклад: таблиця 1.3 - третя таблиця першого розділу. Нумерацію таблиць здійснюють окремо від нумерації формул та нумерації рисунків.

При оформлені таблиць слід дотримуватись певних правил. Так, у випадку переносу таблиці та її продовження на наступній сторінці, в цьому випадку у правому верхньому кутку сторінки пишуть "Продовження табл." і ставлять той же порядковий номер, не повторюючи заголовку таблиці та найменування граф, вказують номери граф та продовжують таблицю. В таблицях можна використовувати шрифт Times New Roman, 12 і менш пунктів, абзаци в таблицях вирівнюється по центру, зліва, праворуч, по ширині, інтервал між рядками полуторний або одинарний.

Якщо всі показники, вміщені у таблицю, мають одну й ту ж одиницю виміру, то її виносять у заголовок таблиці. Якщо використовуються показники з різними одиницями виміру, то відповідних графах або рядках таблиці одиниці виміру наводять окремо.

Таблицю вміщують у текст після першого посилання на неї. Посилення в тексті мають бути на всі таблиці. Вміщувати у роботу таблиці, що не мають заголовків, нумерації, або на які відсутні посилення у тексті, не дозволяється.

Ілюстративний матеріал у формі схем, діаграм, графіків тощо, вміщений у основну частину роботи, оформляється наступним чином: знизу під ілюстрацією з прописної букви пишуть слово "Рис.", проставляють порядковий номер, ставлять крапку (знак "№" перед цифрою не ставиться). Далі, продовжуючи той самий рядок, з великої літери вписують назву рисунка, яка повинна відображати його зміст.

Номер рисунка складається з номеру розділу та порядкового номеру рисунка у даному розділі (наприклад: Рис.2.1. – перший рисунок другого розділу). Нумерація рисунків ведеться окремо від нумерації таблиць та нумерації формул.

Ілюстративний матеріал вміщується у відповідний підрозділ тільки після посилання на нього. В тексті роботи мають бути присутніми посилення на всі вміщені рисунки. Перерахування в списках може оформляться цифрами, буквами або за допомогою символу "-".

В тексті обов’язково мають бути зроблені посилання на джерела, з яких була запозичена будь-яка статистична інформація, рисунки таблиці, а також цитати, що їх наведено в роботі. Посилення на першоджерела можна здійснювати у виносках, що роблять знизу під текстом на відповідній сторінці (у виносці вказуються: прізвище та ініціали автора, найменування джерела, видавництво, рік видання та сторінка). Інший спосіб полягає у використанні квадратних дужок, в яких зазначається порядковий номер джерела у списку використаної літератури та відповідна сторінка (наприклад: [6, с.17]).

Перелік джерел інформації, що була використана під час виконання курсової роботи, укладають у встановленій послідовності в відповідному розділі:

  1. Закони України.

  2. Інструкції та нормативні акти, видані Міністерством фінансів України, галузевими міністерствами, іншими установами та відомствами.

  3. Наукова, навчально–методична, спеціальна література, видана українською або російською мовами.

  4. Наукова, навчально–методична, спеціальна література, видана іноземними мовами.

Оформлена у відповідності до сформульованих вимог та повністю укомплектована контрольна робота повинна бути переплетена (зброшурована).

Міністерство освіти і науки України

Київський університет культури

Миколаївський факультет менеджменту і бізнесу КУК

Кафедра менеджменту

Реферат

з дисципліни "Стандартизація, сертифікація, метрологія"

на тему ____________________________

Виконав студент __ курсу, групи ____, _________________________________

Миколаїв, (рік)