Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
3 Курс работа -ЭА.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
289.79 Кб
Скачать

Загальні положення

Виконання курсової роботи з вибіркової навчальної дисципліни циклу природничо-наукової та загальноекономічної підготовки «Економічний аналіз» є актуальним для підготовки бакалаврів за напрямами підготовки 6.030504 та 6.030507 для придбання навичок проведення аналізу фінансово-господарського стану підприємства та навичок, необхідних при розрахунках узагальнюючих фінансово-економічних показників діяльності підприємства, що є підставою для розробки обґрунтованих програм розвитку підприємств.

Курсова робота призначена для закріплення теоретичних знань з дисципліни та виробки навичок проведення аналізу фінансово-господарського стану підприємства для обґрунтування рішень по підвищенню ефективності його діяльності.

Мета курсової роботи: оволодіння методикою проведення аналізу фінансового стану підприємства для виявлення основних резервів поліпшення його фінансово-господарського стану, підвищення ефективності використання його засобів і зниження ризику його банкрутства.

Завдання курсової роботи: визначення теоретичних аспекті аналізу фінансового стану підприємства, методичних основ аналізу та оцінки фінансового стану підприємства та оцінка стану конкретного виробничого підприємства.

Предмет: фінансово-господарська діяльність підприємств.

Об'єктом дослідження при виконанні роботи є промислове підприємство та фінансові показники його роботи за останні два роки.

В результаті виконання курсової роботи з навчальної дисципліни «Економічний аналіз» студент повинен знати: ключові поняття й зміст фінансово-економічного аналізу; засоби обробки та аналізу інформації, необхідної при рішенні задач підвищення рівня ефективності фінансово-господарської діяльності підприємства; методи та прийоми аналізу фінансово-господарської діяльності підприємства та фінансово-економічного аналізу розвитку виробництва; важливіші групи фінансових показників.

В результаті виконання курсової роботи з навчальної дисципліни «Економічний аналіз» студент повинен вміти: проводити розрахунки техніко-економічних та фінансових показників, що характеризують діяльність підприємства; аналізувати основні показники виробничо-фінансової діяльності підприємства та виявляти резерви підвищення її ефективності; запропонувати та обґрунтувати розрахунками заходи, що спрямовані на підвищення ефективності виробництва на основі застосування методів економічного аналізу; прогнозувати можливість кризового розвитку підприємства та розробляти програму по виходу з кризи.

В результаті виконання курсової роботи з навчальної дисципліни «Економічний аналіз» студент повинен мати навички: самостійного творчого мислення; кількісної оцінки та якісної характеристики фінансового стану підприємства; аналізу динаміки основних фінансово-економічних показників діяльності підприємства та визначення їх взаємозв'язків; застосування методів прогнозування кризового розвитку підприємства з метою розробки відповідних антикризових заходів.

Джерелом інформації про фінансову діяльність підприємства є бухгалтерська звітність. Основними джерелами вихідної інформації є:

  • ф.1 “Баланс підприємства”;

  • ф.2 “Звіт про фінансові результати”;

  • ф.3 “Звіт про рух грошових коштів”;

  • ф.4 “Звіт про власний капітал”.

Підприємство студент обирає самостійно або оцінка фінансового стану підприємства виконується на базі вихідної інформації, що видається керівником курсової роботи

У результаті виконання курсової роботи студент повинний показати знання новітніх досягнень науки і практики в області економіки і фінансового аналізу, а також здатність застосовувати їх при рішенні конкретних задач.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]