Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
01.docx
Скачиваний:
4
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
1.46 Mб
Скачать

01.09.2014

Свято першого дзвоника відбулося з традиційної лінійки, що мала 3 етапи. Спочатку для початкової школи, а потім для середньої ланки і старших класів. Оформлення шкільного подвірʼя різнокольоровими гелевим кульками та виступ художнього колективу «Пятнашки» подарували святковий настрій та створили незабутню атмосферу свята першого дзвоника.

Після лінійки відбулася зустріч з завучем ЗОШ № 15 Ольгою Миколаївною. Вона розподілила між нами класи та дала деякі настанови. Отож після того як я отримала свій 6-В залишалося одне – знайти 6-В. Дізнавшись розклад занять я з чистим сумлінням пішла додому, готуватися до наступного навчального дня. Адже завтра в моєму 6-В 7 уроків і весь цей час я маю бути поруч з ними.

02.09.2014

Мій другий день у школі – день знайомств.

Знайомство з класним керівником було надзвичайно теплим та привітним. Віра Дмитрівна з першої секунди почала дарувати позитив та тепло яке дарує справжній вчитель. У школі вона викладає російську мову та світову літературу. Тому спільну мову ми знайшли швидко та легко. Разом з нею ми пішли до наших дітей.

Коли я побачила 31 пару здивованих очей, які не розуміли, хто я і що я, то захотілось зникнути, але вже було пізно. Віра Дмитрівна відркомедувала мене дітям. Сказала, що я тимчасовий класний керівник, але повноваження маю такі ж як і вона. А також поросила: «Не отбейте у человека желание работать в школе и вообще желание работаь!». Перше питання яке я собі задала – Як їх всіх запам’ятати???? Але впродовж цілого дня нашого з ними спілкування я вже дізналася не лише про дітей, а й про їхніх молодших братиків-сестричок, про їхні літні пригоди, про їхні вподобання до шкільних уроків і т.д. й т. п…. Тому асоціативним методом вже могла відрізнити деяких учнів.

Здивувало, що на перервах вони не «зносять дах», на уроках спокійні, активні, розумні. Був урок української. Хоча в школі ведеться навчання російською мовою, але на уроці української переважна більшість володіє українською без проблем.

Вчительський досвід з проведення уроків з української мови та літератури я буду переймати у Коваль Єсенії Володимирівни. Вчитель який уміло поєднав у собі строгість й дружнє ставлення до дітей.

Другий день моєї педагогічної кар’єри пройшов як не можна краще.

03.09.2014

Я переконалася, що все ж таки інтуїція в мене є і до неї потрібно прислухатися. Отож мій 3 день розпочався з того, що чомусь мені захотілося перевірити розклад. Справа в тому, що перші тижні розклад змінюється щохвилини і замість запланованих 5 уроків сьогодні у нас 6. Отож у мене було чим зранку порадувати дітей.

Сьогодні вже почалися запитання від учнів, чи надовго я до них прийшла, що я буду ще вести, а чи можу я залишитися назавжди, а чи можу я вести уроки з математики, географії, природи….

Дуже сподобався урок всесвітньої літератури. Сподобався тим, що, по-перше, його проводила Віра Дмитрівна, і це не був урок, це була розмова де діти на рівні з учителем і водночас вчитель для них авторитет, у ході уроку провелася вікторина, було обговорення спірних питань. По-друге, діти активно брали участь у проведенні уроку, всі бажали висловити сої думки, всі «тянули» руки на запитання з вікторини. Не урок, а пісня!

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]