Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
плани практич ЦПП.docx
Скачиваний:
16
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
94.25 Кб
Скачать

Задача 4

Районний суд задовольнив позов заводу до подружжя Суботіних про виселення з неповнолітніми дітьми з приналежного їм на праві приватної власності будинку з наданням облаштованої трикімнатної квартири, пославшись на те, що земельна ділянка, на якій розташований будинок, відведена у встановленому порядку заводові під будівництво промислових будівель.

Після вступу рішення в законну силу Суботіни звернулися в той же суд із заявою про надання відстрочки виконання рішення.

Суддя одноосібно, не викликаючи до суду сторони, виніс ухвалу, якою надав Суботіним відстрочку виконання рішення терміном на півтора року, мотивуючи своє рішення тим, що дочка відповідача закінчує навчання в дев’ятому класі середньої школи і перехід її до іншої школи в зв’язку з переїздом може негативно вплинути на її успішність.

У скарзі на цю ухвалу директор заводу вказав, що по затвердженому у встановленому порядку планові через десять місяців на відведеній ділянці вже повинен бути побудований і дати першу продукцію складальний цех.

Чи маються підстави для скасування ухвали? Якщо так, то вкажіть які?

Рекомендована література:[2, 4, 9, 70, 74, 77, 79, 83, 85, 88, 90, 91, 94, 95, 96, 98, 109, 115, 143, 144]

Тема 20. Наказне провадження

Мета вивчення теми полягає у опануванні студентами порядку та особливостей наказного провадження. Студенти повинні знати: поняття та особливості наказного провадження; порядок подачі заяви про видачу судового наказу, порядок розгляду справи та порядок скасування судового наказу. Студенти мають вміти складати заяви про видачу судового наказу та судові накази.

План практичного заняття:

1. Поняття та особливості наказного провадження.

2. Порядок подачі заяви про видачу судового наказу.

3. Розгляд справи у порядку наказного провадження.

4. Судовий наказ, його зміст, законна сила. Скасування судового наказу.

5. Розв’язування ситуаційних задач студентами у малих групах із наступним їх обговоренням.

6. Складання студентами судового наказу із наданням допомоги викладачем.

Задача 1

Шевченківським районним судом м. Києва було видано судовий наказ щодо стягнення заборгованості за надання послуг мобільного зв’язку, яким передбачено стягнення з гр.Синечкова на користь ПАТ «МТС Україна» (далі - МТС) заборгованості за надання послуг мобільного зв’язку, 10 209,15 грн. та судових витрат, всього 10 290, 20 грн. Розрахунок заборгованості здійснювався відповідно до договору про надання послуг мобільного зв’язку. Згідно платежів та балансу абонента заборгованість Боржника на кінець періоду становить 10 209,15 грн. згідно даних належних заявнику технічних засобів тривалості, кількості та вартості розмов. Боржник вирішив оспорити цей судовий наказ як необґрунтований, виходячи з того, що у балансі особового рахунку відображено формування цього боргу всього за два дні, що зумовлено тим, що до sms-повідомлень МТС було застосовано тариф, вартість якого була акційною: МТС оголосилоsms-акцію «100 авто за 100 днів», запропонувало у ній абонентам МТС прийняти участь в Акції за право на отримання одного із 100 подарунків – автомобіль Ford Fiesta. Вважає, що ні умови акції, ні тарифікація не були йому доведені належним чином, окрім того, оператор не зупинив надання послуг зв’язку після перевищення встановленого розміру кредиту.

Вирішіть справу.