Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
курсовая.docx
Скачиваний:
56
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
832.47 Кб
Скачать

Кухня: Європейська, Українська.

Кількість залів: Європейський (ліва половина 150 місць, права половина 100 місць), Київ (18 місць), Слов'янський (100 місць), Предслава (40 місць), Печерськ (20 місць), літня терраса.

Пропозиції: сніданки, шведський стіл, салат-бар, бізнес-ланч, проведення банкетів, фуршетів, жива музика.

Засіб платежу: безготівкові, готівка.

Ресторан Президент Готелю представлений двома залами: «Європейський» та «Слов'янський».

В період з 7:00 до 11:00 в залі «Європейський» для проживаючих готелю надається сніданок по типу «шведський стіл». Зал прекрасно підходить для проведення банкетів, фуршетів до 250 чоловік. Розкішний інтер'єр залу додасть урочистості будь-якого свята – весілля, ювілею, корпоративної вечірки.

В залі «Слов'янський» вам запропонують меню A La Carte, а також карту вин. Ви зможете замовити страви старослов'янської та європейської кухні, вина Франції, Італії, Україні, Грузії. Справжнім цінителям віскі та французьких коньяків сподобається наш багатий асортимент.Час роботи: 12:00-23:00.

Бар «Експрес» знаходиться в холі Президент Готелю. Тут ви можете приємно провести час, слухаючи живу музику (камерного тріо чи фортепіано), читаючи ранкову пресу або просто насолоджуючись ароматною гарячою кавою. Привітний та ввічливий персонал бару «Експрес» не залишить без уваги жодного гостя Президент Готелю. Час роботи: цілодобово.

В барі конференц-центру, який знаходиться на першому поверсі готелю, вам запропонують різні сорти елітного англійського чаю, кави, різноманітні алкогольні та безалкогольні напої, широку карту вин. Завдяки вдалому розташуванню, сучасному дизайну і приємній атмосфері бар використовується для офіційних прийомів, кава-брейків, фуршетів та ділових заходів. Конференс-центр: Для проведення різних ділових заходів, банкетів, фуршетів Президент Готель пропонує різні за площею і стилю зали, розраховані на кількість від 10 до 465 чоловік. Час роботи: 8:00 - 20:00.

Конгрес-хол - це окрема будівля готелю, яка ідеально підходить для проведення міжнародних конгресів, виставок, презентацій, шоу-програм. До ваших послуг комфортабельний зал на 465 місць, виставкова площа 216 кв. м, бар, сучасне аудіо та відео обладнання, супутниковий телефонний зв'язок, факс, ксерокс, доступ в інтернет. Актовий зал розрахований на 100 осіб, витриманий в діловому стилі. Віддаленість від ресторану та наявність окремого входу забезпечують звукову ізоляцію та автономність при проведенні заходів. Актовий зал обладнаний стільцями з відкидними столиками, вмонтованим екраном, телефонними лініями, а також підключенням до інтернету.Переговорні кімнати для проведення закритих переговорів або невеликий презентації Президент Готель пропонує вам дві переговорні кімнати, розраховані на 12 осіб кожна.

Зал «Київ» тут можна провести ділову зустріч, банкет або фуршет (до 30 осіб). До послуг гостей, охочих провести захід в цьому вишуканому залі, великий плазмовий телевізор і сучасна стереозвукового система.

Зал «Печерськ» найкраще підходить для проведення семінарів та тренінгів, банкетів та коктейлів на 20 осіб, або фуршетів - до 30 осіб. Зал «Предслава» - універсальний зал з можливістю проведення конференцій та семінарів (до 50 осіб), а також банкетів (до 40 осіб), або фуршетів (до 60 осіб). Зал може бути розділений на два незалежних простору за допомогою шумопоглинаючих перегородок.

У ресторані працюють 2 кухні із 2 шеф-кухарями. Перша – кухня „Європейського” залу, шеф-кухар – Заблотська Валентина Володимирівна. Одночасно вона відповідає за кондитерський цех. Друга – кухня „Слов’янського” залу,шеф-кухар – Лопаткін ІгорМиколайович. На кожній кухні – 20 робітників (17 кухарів, 3 прибиральника).Графік роботи змінний 2 через 2.

На підприємстві працює 1 бухгалтер, 1 інженер-технолог, 1 санітарний лікар.

Структура кухонь:

- Шеф-кухар;

- Су-шеф (3 на кухні);

- Кухар 6 розряду;

- Кухар 5 розряду;

- Кухар 4 розряду.

Заготівельні цехи:

  • Овочевий – призначений для механічної обробки овочів і картоплі і приготування з них напівфабрикатів. Овочеві цехи розміщуються, як правило, в тій частині підприємства, де транспортування сировини в цех може бути забезпечена безпосередньо з комори овочів і завантажувальної, минаючи загальні виробничі коридори. Для прискорення транспортування напівфабрикатів овочевий цех розміщують поблизу доготовочних цехів (гарячого, холодного), при багатоповерховому розміщенні виробництва - поблизу ліфтів.

  • м'ясо-рибний – призначений для механічної кулінарної обробки м'ясної сировини. При організації переробки м'яса за повним технологічним циклом, який передбачає приготування напівфабрикатів, в тому числі для постачання доготовочних підприємств, технологічний процес передбачає наступні операції: розморожування, видалення клейма, обмивання і обсушування, поділ туш на напівтуші і відруби, виділення крупнокускових частин, їх жиловка і зачистка, приготування порціонних, мелкокуськових і рубаних напівфабрикатів. Спеціалізований рибний цех організується при великих обсягах переробки риби та широкому асортименті напівфабрикатів у складі заготовочного підприємства громадського харчування. Технологічний процес обробки риби включає в себе виконання наступних операцій: відтавання мороженої риби або вимочування солоної, очищення від луски, патрання, промивання, виготовлення напівфабрикатів.

Доготівельні цехи:

  • холодний – Холодний цех підприємства призначений для приготування холодних закусок, солодких страв, супів і напоїв. Частина продукції цеху надходить у реалізацію без попередньої теплової обробки, тому до організації виробництва в даному приміщенні пред'являються високі вимоги. Найчастіше в цеху виділяють два технологічних ділянки: для приготування холодних закусок і солодких страв.

  • гарячий – готують супи, гарячі закуски, гарячі страви, гарніри, соуси, солодкі страви, напої. У підприємствах, де неможливо організувати борошняної цех, виділяють ділянку для виготовлення борошняних виробів. Найчастіше в гарячих цехах виділяється відділення для приготування супів і відділення для приготування гарячих страв, соусів і гарнірів. У суповій відділенні все обладнання можна встановлювати в одну або дві паралельні лінії. У соусному відділенні організуються робочі місця для смаження, гасіння, припускання, варіння, запікання, відповідно з необхідним для цих способів теплової кулінарної обробки обладнанням.

  • кондитерський – виробляють вироби з дріжджового, пісочного, листкового, заварного та бісквітного тіста. Технологічний процес виробництва кондитерських виробів здійснюється за загальною схемою: підготовка продуктів, заміс тіста, оброблення та випічка виробів, остигання, обробка, укладання в функціональні ємності (якщо цю продукцію необхідно відправити в доготівельні підприємства або роздрібну мережу), зберігання, передача в експедицію.

РОЗДІЛ 2.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]