Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
8
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
17.37 Кб
Скачать

До Шевченківського районного суду

м. Києва

Заявник: Петрова Зоя Олександрівна,

-----------------------------------------------------

03061 м. Київ, вул. К. Маркса, буд. 55, кв.1

Заінтересована особа:Відділ опіки та піклування Київської міської ради

-----------------------------------------------------

03061 м. Київ, вул. С. Маршака, буд. 1,

Заява

про визнання громадянина обмежено дієздатним

Петров Олег Іванович є моїм батьком, і з листопада 2003 року Петров О.І. є моїм батьком, і з листопада 2003 року Петров О.І. перебуває на диспансерному обліку в наркологічному кабінеті лікарні з діагнозом порушення психіки та поведінки в наслідок зловживання алкоголем, синдром залежності. Рішенням Шевченківського районного суду м.Києва від 21 вересня 2006 року Петрова О.І. було направлено на примусове проведення психічного огляду до психоневрологічного диспансеру, де він проходив лікування з 26 вересня 2006 року по 08 грудня 2006 року. В наслідок хронічного вживання алкоголю ПЕТРОВ О.І. не здатний повністю усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними, пропиває гроші, рухоме і нерухоме майно, і у зв’язку з цим потребує стороннього догляду і нагляду.

Згідно виписки з історії хвороби № 483 від 24.06.2008 року Петров О.І., «21» липня 1946 року народження страждає енцефолопатією сложного ґенеза з помірно вираженим психоорганічним синдромом; це захворювання суттєво впливає на його здібності розуміти значення своїх дій і керувати ними, що є підставою визнати Петрова О.І. обмежено дієздатним і встановити над ним піклування ч.1 ст. 36 ЦК України передбачає, що суд може обмежити цивільну дієздатність особи, якщо вона страждає на психічний розлад, який істотно впливає на її здатність усвідомлювати значення своїх дій та (або) керувати ними. Відповідно до ст. 59 ЦК України піклування встановлюється над неповнолітніми особами, які позбавлені батьківського піклування, та фізичними особами, цивільна дієздатність яких обмежена.Відповідно до ч.2 ст.60 - суд встановлює піклування над фізичною особою у разі обмеження її цивільної дієздатності і призначає піклувальника за поданням органу опіки та піклування. Ст. 63 ЦК передбачає, що опікун або піклувальник призначаються переважно з осіб, які перебувають у сімейних, родинних відносинах з підопічними, з урахуванням особистих стосунків між ними, можливості особи виконувати обов'язки опікуна чи піклувальника.

Керуючись ст.ст. 36, 59, 60, 63 ЦК України, ст.ст. 3, 238 ЦПК України, -

ПРОШУ:

1. Обмежити цивільну дієздатність Петрова Олега Івановича, «21» липня 1946 року народження, проживаючого за адресою: 03061 м. Київ, вул. К. Маркса, буд. 55, кв.

2. Встановити піклування над Петровим О.І.

3. Призначити мене, Петрову З. О., «28»лютого 1986 року народження, піклувальником на Особою Петровим О.І.

Додатки:

  1. Довідка про мою зарплату.

  2. Довідка від лікаря-нарколога.

  3. Квитанція про сплату судового збору.

24 лютого 2013 року Петрова З.О.