Скачиваний:
17
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
4.61 Mб
Скачать

Стаття 6. Особисте немайнове право

Особисте немайнове право Автора на твір зберігається повністю за ним.

Що стосується особливого права на авторство, Продюсер зобов'язується включити ім'я Автора до титрів і рекламних матеріалів Твору шрифтами опти­мальної форми і наступним чином:

«Сценарій (ім'я Автора). Разом з тим

автор залишає за собою право зберігати анонімність або виступати під псевдо­німом.

Стаття 7. Винагорода за права використання аудіовізуального твору

За надання виключного дозволу на використання твору (ліцензії) в тому ви- і гляді, в якому вона описана в статті 4 цього договору, Автор має право на різні І види винагороди, зазначені нижче за способами використання. Ці винагороди \ стягуються або безпосередньо з користувачів Твору відповідно до генеральних І угод, укладених з організаціями управління авторськими правами, або через 1 Продюсера. ^ 1

7.1. Публічний показ у залах (кінотеатри, фестивалі...) і

Винагорода за такий спосіб використання становить грн. за ко-1

жний проданий квиток. • І

Автор одержує цю винагороду безпосередньо від Продюсера. • І

320

ПРОГРАМА ТАСІС «ІНТЕЛЕКТУАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ»

7.2. Публічна передача по телебаченню (радіохвильова, кабельна, супутни- кова):

а) така винагорода (порядком накопичення або ні) стягується організацією у певних країнах.

Автор одержує цю винагороду через організацію.

У зазначених країнах Продюсер зобов'язаний нагадувати організаціям, з якими він укладає угоди, що виконання зобов'язань, взятих ними на себе сто­совно нього, не звільняє їх від тих зобов'язань, які вони взяли або повинні бу­дуть взяти на себе стосовно організацій охорони авторських прав;

б) за використання на телебаченні в інших країнах автор одержує відсоткові відрахування в розмірі % від усього обсягу доходів Продюсера (включаю­ чи можливі доходи), одержаних у результаті такого використання.

Автор одержує таку винагороду безпосередньо від Продюсера.

7.3. Тиражування Твору на відеозаписах (відеокасетах, СД-J, СД-ROM, ла­ зерних дисках...), призначених для передачі в користування або прокат, а та­ кож для продажу публіці з метою особистого використання:

а) якщо тиражування здійснюється на території країни, то винагорода стя­ гується прямо або опосередковано організацією цієї країни з виробника відео- продукції за прийнятими розцінками.

Автор одержує цю винагороду через організацію;

б) якщо тиражування Твору здійснюється в інших країнах, винагорода ста­ новить % від загального доходу Продюсера (включаючи доходи продюсе­ рів) за використання твору. Автор одержує таку винагороду безпосередньо від Продюсера.

7.4. Приватне копіювання (на чистих аудіо- та аудіовідеоносіях)

У межах країни ця винагорода стягується прямо або опосередковано органі­зацією з виробника, імпортера або придбавача носіїв, призначених для відтво­рення звукових або аудіовізуальних творів, а також апаратів, що роблять мож­ливим таке відтворення. Автор одержує таку винагороду через організацію.

7.5. Передача в публічне користування

Винагорода за передачу в користування для освітніх або культурних цілей стягується прямо або опосередковано організацією з установ, офіційно визнаних такими, що відповідають цим цілям, або створеними для цього органами держав­ної влади. Автор одержує цю винагороду через організацію.