Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
kpiz-2014-TsPU.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
185.86 Кб
Скачать

Тема 47. Відшкодування шкоди, завданої малолітньою або неповнолітньою особою

Поняття відповідальності за шкоду, завдану малолітньою або неповнолітньою особою. Підстави та умови відповідальності за шкоду, завдану малолітньою або неповнолітньою особою. Суб’єкти зобов’язання із відшкодування шкоди, завданої малолітньою або неповнолітньою особою. Об’єкти відшкодування. Порядок та способи відшкодування шкоди.

Тема 48. Влаштування дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування

Поняття усиновлення. Особи, які можуть бути усиновленими. Особи, які можуть бути усиновлювачами. Умови усиновлення та порядок його здійснення. Таємниця усиновлення. Надійність усиновлення. Позбавлення усиновлювача батьківсь­ких прав. Поняття і значення опіки та піклування в сімейному праві. Встановлення опіки та піклування. Права й обов’язки суб’єктів правовідносин з опіки та піклування. Припинення опіки (піклування). Патронат над дітьми.

Тема 49. Відшкодування шкоди, завданої недієздатною, обмежено дієздатною особою або особою, яка не усвідомлювала значення своїх дій

Поняття відповідальності за шкоду, завдану недієздатною, обмежено дієздатною особою або особою, яка не усвідомлювала значення своїх дій. Підстави та умови відповідальності за шкоду, завдану недієздатною, обмежено дієздатною особою або особою, яка не усвідомлювала значення своїх дій. Суб’єкти зобов’язання із відшкодування шкоди, завданої недієздатною, обмежено дієздатною особою або особою, яка не усвідомлювала значення своїх дій. Об’єкти відшкодування. Порядок та способи відшкодування завданої шкоди.

Тема 50. Зобов’язання із шкоди, завданої джерелом підвищеної небезпеки

Поняття та види джерел підвищеної небезпеки. Підстави та умови відповідальності за шкоду, завдану джерелом підвищеної небезпеки. Суб’єкти зобов’язання із відшкодування шкоди, завданої джерелом підвищеної небезпеки. Об’єкти відшкодування. Відшкодування шкоди, завданої внаслідок взаємодії кількох джерел підвищеної небезпеки. Порядок та способи відшкодування завданої шкоди.

Тема 51. Відшкодування шкоди, завданої ушкодженням здоров’я або смертю

Підстави та умови відповідальності за ушкодження здоров’я або причинення смерті. Порядок відшкодування шкоди, завданої каліцтвом або іншим ушкодженням здоров’я. Відшкодування шкоди, завданої фізичній особі під час виконання нею договірних зобов’язань. Визначення заробітку (доходу), втраченого внаслідок каліцтва або іншого ушкодження здоров’я фізичної особи, яка працювала за трудовим договором. Відшкодування шкоди, завданої каліцтвом або іншим ушкодженням здоров’я малолітньої або неповнолітньої особи. Відшкодування шкоди, завданої смертю потерпілого. Відшкодування витрат на поховання. Порядок відшкодування шкоди. Підстави та порядок збільшення розміру відшкодування. Підстави та порядок зменшення розміру відшкодування шкоди.

Тема 52. Відшкодування шкоди, завданої через недоліки товарів, робіт та послуг. Відшкодування моральної шкоди

Підстави та умови відповідальності за шкоду, завдану через недоліки товарів, робіт та послуг. Суб’єкти зобов’язальних правовідносин із відшкодування шкоди, завданої через недоліки товарів, робіт та послуг. Об’єкти відшкодування. Строки відшкодування шкоди. Підстави зменшення та звільнення від відповідальності за шкоду, завдану через недоліки товарів, робіт та послуг. Визначення поняття моральної шкоди. Підстави та умови відповідальності за завдання моральної шкоди. Суб’єкти зобов’язальних правовідносин із відшкодування моральної шкоди. Визначення розміру компенсації моральної шкоди. Порядок та способи відшкодування моральної шкоди.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]