Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Костюк.docx
Скачиваний:
34
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
2.14 Mб
Скачать

Реферат

Текстова частина дипломного проекту: 50 с., 15 рис., 9 табл., 9 джерел, 1 додаток.

Об’єкт дослідження – мережа доступу.

Мета проекту – розробка проекту мережі доступу для надання доступу до мережі Інтернет.

Метод дослідження – аналітичний, із використанням комп’ютерних технологій.

Розглянуто варіант побудову мережі доступу у житловому масиві. В якості базової технології побудови мережі виступає технологія FTTB. Реалізовано проект побудови мережі. Здійснено обґрунтування вибору місця розташування комутаційного вузла. Обрані всі необхідні компоненті для організації можливості надання послуг. Здійснено розрахунок затрат на створювання мережі, очікуваного прибутку та термін її окупності.

МЕРЕЖА, FTTB, ETHERNET, КОМУТАТОР, VLAN, ГРАФІ, АЛГОРИТМ ПРИМА, НР

Умови одержання дипломного проекту: за дозволом проректора із навчальної роботи ОНАЗ ім. О.С. Попова.

ЗМІСТ

Вступ

  1. Характеристика технологій доступу

1.1 Загальні принципи побудови мережі доступу

1.2 Порівняльний аналіз технологій доступу

1.3 Характеристика волоконно-оптичних мереж доступу

2. Проектування мережі доступу

2.1 Технічне завдання на проектування

2.2 Розробка архітектури проектованої мережі

2.3 Вибір місця розташування вузла комутації

2.4 Вибір активного обладнання

2.5 Вибір пасивних елементів мережі

3 Техніко-економічний розрахунок

3.1 Розрахунок капітальних витрат

3.2 Розрахунок експлуатаційних витрат

3.3 Розрахунок доходу отриманого від споживачів

3.4 Розрахунок прибутку

3.5 Розрахунок показників економічної ефективності

4 Охорона праці

4.1 Перелік нормативних документів

4.2 Проведення монтажних робіт

4.3 Експлуатаційні та профілактичні роботи

4.4 Пожежна безпека

Перелік посилань

Висновки та пропозиції

Додаток А

ВСТУП

  1. Характеристика технологій доступу

    1. Загальні принципи побудови мережі доступу

В загальному розумінні, мережа доступу (Access netword, AN) - сукупність абонентських ліній та обладнання місцевої мережі, що забезпечують доступ абонентських терміналів до транспортної мережі та місцевий зв'язок без виходу на транспортну мережу.

На рисунку 1.1 представлено базова структура мережі доступу із вказівкою складу основних елементів та блоків системи. До складу мережі входять:

  • Центральний вузел розподілення (головна станція) (CDN) – забезпечує доступ абонентських пристроїв до вузлів послуг;

  • Мережний блок (Network Unit, NU) – забезпечує первинний доступ через мультиплексування та концентрацію трафіку та каналів;

  • Мережне закінчення (Network Termination, NT) –дозволяє підключати один або декілька терміналів користувачі (Termination Element, ТЕ);

  • Система керування та контролю мережі доступу (Telecommunication Management Network, TMN) – зв’язана з іншими компонентами мережі доступу через виділені інтерфейси керування, які стандартизовані ITU-T.

Лінія передачі абонентів (Subscriber Transmittion Line, STL) з'єднує узел надання послуг з терміналом мережі і проходить мережу доступу . Вона може бути утворена фізичної ланцюгом , каналом ( аналоговим або цифровим ) , складовим каналом , віртуальним каналом або групою каналів для однакових або різних послуг. Лінія передачі проходить через абонентську лінію (Subscriber Line, SL) , інтерфейс UNI, мережевий блок NU , розподільну мережу (Distribution network, DN), вузол розподілення CDN , сполучну магістраль (Backbone Network, BN). Найбільш проблемними ділянками лінії передачі абонента є SL , яка також називається " останньою милею " і розподільна мережа DN .

Мережі доступу – це універсальні мережі, які можуть гарантувати надання будь-яких телекомунікаційних послуг із полосою частот від тональних (0, 3 - 3,4 кГц) до десятків і сотен Мгц (для аналогового та цифрового телебачення). Для реалізації універсальних можливостей мереж доступу можуть бути використані оптичні системи передачі, системи передачі на базі мідних ліній та радіосистеми. Для вирішення задач побудови універсальних мереж доступу в телекомунікаційних мережах ITU-T пропонує в ряді своїх рекомендацій типові структури мереж доступу із використанням мідних та оптичних ліній. Приклади таких топологій зображені на рисунках 1.2а, 1.2б та 1.2в.

Наведені архітектури можуть буди реалізовані мережами доступу із різними фізичними середовищами. Умовно реалізацію мереж доступу можно розділити на проводові та без проводові. В даному дипломному проекти планується будувати проводову мережу доступу. Отже, дамо стислу характеристику найбільш розповсюджених технологій побудови мереж доступу на базі мідних та оптичних рішень.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]