Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
пульмо.RTF
Скачиваний:
12
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
670.91 Кб
Скачать

1) Бронхіальна астма

2) Бронхіоліт

3) Гострий обструктивний бронхіт

4) Пневмонія

5) Гострий (простой) бронхіт

Задание #102

Вопрос:

У 4-річної дівчинки, спостерігаються напади приступоподібного кашлю. Ціаноз, задуха, здуття грудної клітки, візинг. На підставі клініко-інструментального обстеження встановлений діагноз: бронхіальна астма, атопічна фома. Яка добова доза теофіліну є максимальною для даної хворої?

Выберите один из 5 вариантов ответа:

1) 14 мг/кг

2) 16 мг/кг

3) 18 мг/кг

4) 20 мг/кг

5) 24 мг/кг

Задание #103

Вопрос:

Хлопчик 3-х місяців потрапив у клініку на 4-й день захворювання в тяжкому стані. Температура тіла $38,5^0C$, ЧСС - 138/хв. При клініко-рентгенологічному обстеженні встановлено діагноз гострого бронхіоліту. Чим найбільш імовірно обумовлена тяжкість стану дитини?

Выберите один из 5 вариантов ответа:

1) Серцевою недостатністю

2) Нейротоксикозом

3) Обструкцією дихальних шляхів

4) Інтоксикацією

5) Гіпертермією

Задание #104

Вопрос:

Хлопчик 6 рокiв скаржиться на пiдвищення температури тiла до $39^0C$, слабкiсть, багаторазове блювання, болi в животi, кашель. При оглядi: стан важкий, виражена задишка змiшаного типу, ЧД - 42/хв., в актi дихання приймає участь допомiжна мускулатура. Вiдмiчається вiдставання правої половини грудної клiтки при диханнi. Перкуторно - справа внизу тупий звук, аускультативно в цiй же дiлянцi дихання не прослуховується, злiва - дихання жорстке. Тони серця ослабленi, 110/хв. Живiт м'який. Який найбільш вірогідний дiагноз?

Выберите один из 5 вариантов ответа:

1) Крупозна пневмонiя

2) Правосторонній ателектаз

3) Інфаркт правої легені

4) Правосторонній пневмоторакс

5) Правостороннiй плеврит

Задание #105

Вопрос:

У дитини 4-х мiсяцiв на тлi катаральних явищ з'явилися блiдiсть, кволiсть, вiдмова вiд грудей, перiоральний цiаноз, напруження крил носа, глибокий вологий кашель, дрiбномiхурцевi хрипи над лiвою легенею, жорстке дихання з подовженим видихом. ЧД - 68 за хв. ЧСС - 168 за хв. В крові: ер. - 3,6х10*12/л, Нt- 0,38г/л, лейк. - 22,0х10*9/л, ШЗЕ - 25мм/год. Яке дослідження слід провести для верифiкацiї дiагнозу?

Выберите один из 5 вариантов ответа:

1) Комп'ютерна томографiя грудної клiтки

2) Бронхоскопiя

3) Томографiя легень

4) ЕКГ

5) Рентгенографiя органiв грудної клiтки

Задание #106

Вопрос:

Дівчинка 10 місяців потрапила до лікарні на другий день захворювання зі скаргами на підвищення температури тіла до 39 С, сухий кашель. Після клінічного обстеження встановлено діагноз гострого стенозуючого ларинготрахеїту. Яке порушення дихання характерне для цього стану?

Выберите один из 5 вариантов ответа:

1) Стридорозне дихання

2) Змішана задишка

3) Гаспінг-дихання

4) Експіраторна задишка

5) Інспіраторна задишка

Задание #107

Вопрос:

У хлопчика 8 років з бронхіальною астмою в періоді нападу на рентгенограмі легень визначено гомогенне затемнення трикутної форми, направлене верхівкою до кореню та зміщення середостіння в бік ураження. Про яке ускладнення необхідно думати в першу чергу?

Выберите один из 5 вариантов ответа:

1) Ателектаз легень

2) Абсцес легень

3) Легеневе серце

4) Пневмосклероз

5) Пневмоторакс

Задание #108

Вопрос:

Хлопчик 10 років захворів 2 дні тому вдома. Під час огляду в полікліниці лікарем-педіатром встановлено діагноз гострої пневмонії. Яка найбільш ймовірна етіологічна причина пневмонії, що виникла на дому?

Выберите один из 5 вариантов ответа:

1) Клебсієла

2) Протей

3) Кишкова паличка

4) Стафілокок

5) Пневмокок

Задание #109

Вопрос:

У 9-річної дитини напади ядухи - до 10 разів на рік, - які знімаються інгаляційними бронхолітичними препаратами. Встановлено діагноз: бронхіальна астма, атопічна форма, легкий перебіг. Які препарати слід призначити в якості тривалої базисної терапії?

Выберите один из 5 вариантов ответа:

1) Бронхолітики

2) Антигістамінні препарати

3) Інтал

4) Інгаляційні кортикостероїди

5) Еуфілін

Задание #110

Вопрос:

У хлопчика 2-ох років відзначається субфебрильна температура, легка нежить, кашель сухий, без репризів, тривалий та переймоподібний, часте дихання з утрудненим видихом. Дихання жорстке, вислуховуються розсіяні сухі, свистячі хрипи. На рентгенограмі легенів: підвищена прозорість. У крові - лейкопенія. Який діагноз найбільш вірогідний?

Выберите один из 5 вариантов ответа: