Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Pravo_Yes_vidpovidi_2012.doc
Скачиваний:
98
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
472.58 Кб
Скачать

31. Правові принципи вільного руху товарів в єс. Правові засади обмеження вільного руху товарів в єс.

17 лютого 1986 р.. у Люксембурзі Було підпісано Єдиний Європейський Акт, Який набравши чінності 1 липня 1987 р..ВІН доповнено Договір про ЄЕС статтею, у якій йшлось, Що Співтоваріство розпочне ДІЯЛЬНІСТЬ, необхідну для Створення внутрішнього ринку до 31 грудня 1992 року.Єдиний внутрішній ринок БУВ визначений Як простір без внутрішніх кордонів, у межах Якого буде забезпечено Вільний Рух товарів, ОСІБ, услуг та Капіталу.

3.1. Вільний рух товарів

Принцип вільного руху товарів стосується Як промислових, так и сільськогосподарськіх та споживчих товарів, які булі віроблені чи відобуті в одній з держав-членів, а кож тих, які булі законно ввезені на теріторію Співтоваріства.

Створення Спільного ринку Вимагай ліквідації митних перешкод у торгівлі Між державами-членами, а кож різноманітніх нетарифних бар'єрів: технічних, фіскальніх та Фізичних. Митні бар'єри Було остаточно скасовано у II половіні 1968 р.. 1 липня 1968 року Було встановлено Спільний митний тариф Щодо третіх країн. Щоб сделать можливіть Вільний Рух товарів, булі заборонені кількісні Обмеження (квоти, Заборона імпорту та експорту), а кож засоби, Що мают подібній ефект, Наприклад, технічні норми, положення про склад товару, тип пакування и т.д.. Усі товари на ринку Союзу підлягають однакових нормам та сертіфікаційнім Вимоги. Заборона кож податкова діскрімінацію, тобто стягнення з товарів, привезених з інших держав-членів податків віщіх, Ніж податки, які стягуються з подібніх національніх товарів. Заборона кож стягнення інших мит, які бі прямо чи опосередковано захіщалі віробніків подібніх товарів у даній державі-члені.

Обмеження імпорту, експорту або транзиту товарів можут буті запроваджені Лише за умови, Що цього вімагають: міркування публічної моралі, Громадського порядку та безопасности, охорони здоров'я та людського життя, охорони тварин та рослин, охорони національного багатства, Яке має мистецько, історічну та археологічну Цінність, а кож охорони ПРОМИСЛОВОЇ та торговельної власності. Протікають, віщезгадані Заборона та Обмеження НЕ повінні буті засобой самовільної діскрімінації, Ані Приховане Обмеження торгівлі Між членами Співтоваріства..

Правові засади обмеження вільного руху товарів в ЄС.

Обмеження дій перераховує підстави, керуючись якими держави-члени вправі вводити, кількісне обмеження наекспорт, імпорт і транзит товарів, а також заходи, рівнозначніім.Перечень таких підстав:

Суспільна мораль, громадський порядок і громадська безпека, захист здоров'я і життя людей і тварин або збереження рослин; захист національних скарбів маютьякусь цінність; захист промислової та комерційноїсобственності.Указанние обмеження широкопріменяются.Суд в свох рішеннях по даному колу справ,перечитати розширювальне тлумачення підстав введенняобмежень у торгівлі.

Принципы свободного движения товаров

Основные нормы Римского Договора, касающиеся свободного движения товаров, немногочисленны. Трактовка трудностей не вызывает. Их всего две. Статья 30 Договора гласит: "количественные ограничения на импорт и все меры, имеющие аналогичное действие, без ущерба для последующих положений, запрещаются между государствами-членами". Статья 34 содержит такое же положение относительно экспорта. В приведенной формулировке наше внимание привлекают конечно же, три элемента:

Принципы

1. Правило разумности (Если на уровне ЕЭС не были установлены единые стандарты, то на национальных уровнях они могут отличаться, что не должно служит препятствием для свободного движения товаров. В то же время могут иметь место и определенные ограничения, если это необходимо: а) для строгого финансового учета; б) охраны здоровья населения; в) обеспечения честной конкуренции; г) охраны интересов потребителя.

2. Второй принцип Кассис де Дижон вытекал из решения о том, что "товары, которые законно продаются в одном государстве - члене ЕЭС, должны считаться удовлетворяющими "обязательным требованиям" другого государства-импортера - члена ЕЭС". При этом ЕСП специально отметил, что не видит причины, по которой товар, законно произведенный и продаваемый в одной стране, не может поступать на рынок другой в рамках ЕЭС

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]