Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Диплом / Текст.docx
Скачиваний:
34
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
622.59 Кб
Скачать

3 Проектування ком’пютерної мережі

3.1 Визначення структури області застосування

Комп’ютерна мережа, що проектується, буде використовуватися у інтернет-клубі. Робочий персонал якого складається з:

  • директор;

  • заступник директора;

  • системний адміністратор, який відповідає за робочий стан комп’ютерів, керування та розподіл часу;

  • системний адміністратор, який обслуговує клієнтів з питань друку, сканування та копіювання;

  • системний адміністратор, який стежить за роботою мережі та серверів.

Ознайомившись з структурою працівників клубу (рисунок 3.1) та на основі запиту від керівництва на кількість робочих станцій для відвідувачів можна зробити розподілення та підрахунок робочих місць персоналу та можливих користувачів.

Таблиця 3.1 – розподілення робочих місць та підрахунок

п/п

Абоненти мережі

Кількість

робочих місць

1

Директор

1 ПК

2

Заступник директора

1 ПК

3

Системний адміністратор (ПК)

1 ПК

4

Системний адміністратор (поліграфія)

1 ПК та периферія

5

Системний адміністратор (мережа)

1 ПК, 2 сервера та комутуючі пристрої

6

Відвідувачі

30

Загальна кількість 35 ПК, 2 сервера, периферія (2 багатофункціональних пристроїв (БФП), 1 кольоровий принтер та 1 широкоформатний принтер).

3.1.1 Обмеження прав доступу

Щоби забезпечити захист даних від по сторонніх осіб та зловмисників потрібно розділити всіх користувачів мережі на категорії доступу: загальну, спеціальну і повну.

  1. загальний доступ присвоюється всім відвідувачам, які будуть використовувати ресурси безпосередньо пов'язані з роботою на комп'ютері;

  2. спеціальний доступ присвоюється користувачам, які стежать за процесом роботи відвідувачів. Їм дозволено доступ тільки до спеціальних ресурсів конкретного призначення;

  3. повний доступ присвоюється адміністратору і обслуговуючому персоналу, яким доступні всі мережеві ресурси.

Таблиця 3.1 Перелік функцій користувачів та прав доступу

Назва групи

Внутршні ресурси

Рівні доступу до внутрішнім ресурсам

Відвідувачі

Спеціальні каталоги та папки для відвідувачів

Перегляд об’єктів

Керування

Інтернет клубу

Усі мережеві ресурси

Права адміністратора у каталогах, у тому числі зміна рівня та прав доступу

Робітнники клубу

Доступ до усієї інформації

Обмеження доступу до папок

Мережевий адміністратор

Усі мережеві ресурси

Повний доступ до усіх ресурсів

Також у ОС сімейства Windows для обмеження прав доступу існують атрибути: READ ONLY, SYSTEM, HIDDEN та ARCHIVE.

READ ONLY (тільки для читання) – у файл неможливо записувати.

SYSTEM (системний) – критичний для роботи операційної системи.

HIDDEN (прихований) – файл прихований від показу, поки явно не вказано зворотне.

ARCHIVE (архівний) - файл змінений після резервного копіювання або не був скопійований програмами резервного копіювання.

3.1.2 Визначення інформаційних потоків

Мережа клубу з’єднана з мережею Інтернет через Веб-сервер, який має для цього 2 мережеві карти Gigabit Ethernet. Підключення налаштовано заздалегідь мережевим адміністратором. Швидкість Інтернету встановлено згідно підключеного тарифного плану 1 Gbit/s. Для об’єднання з мережею використаємо маршрутизатор з підтримкою технології Gigabit Ethernet.

Робочі станції для відвідувачів розділені по 15 ПК та з’єднані з головною мережею за допомогою 2 комутаторів (Switch-ів). Робочі станції директора, заступника директора, системних адміністраторів та периферійні пристрої об’єднані за таким же принципом.

3.2 Розставлення робочих станцій та периферійної техніки у приміщенні клубу

Згідно обраної топології «зірка» та плану приміщення розміщення комп’ютерів та іншої техніки зображено на рисунку 3.3.

3.2.1 Вибір оснащення обладнання персоналу

Робочі станції для персоналу не потребують високих показників продуктивності у зв’язку з тим, що персоналу не потрібно витрачати ресурси ПК на ігри, а це означає що вони можуть бути дещо гірше, ніж комп’ютери для відвідувачів.

На них встановлюємо стандартне програмне забезпечення (Microsoft Office та інші засоби читання та редагування документів, браузер Google Chrome, засоби комунікації Skype та інші, засоби відкриття файлів мультимедіа) та повний комплект драйверів.

Рисунок 3.3 – Розміщення частин мережі на плані приміщення

Тільки на робочій станції системного адміністратора, що відповідає за розподіл часу, необхідно встановити програму ClubControl, для автоматизації процесу обліку клієнтів та моніторинг. Програма, що дозволяє автоматизувати роботу адміністраторів комп'ютерних клубів. Володіє безліччю різних можливостей. Серед них:

  • управління комп'ютерами;

  • підрахунок і обмеження інтернет-трафіку;

  • управління швидкістю Інтернету;

  • захист від відвідувачів;

  • наявність вбудованого файрволла;

  • контроль роботи клубу через Інтернет або локальну мережу;

  • рейтинг ігор за різними параметрами; облік додаткових послуг;

  • графічне представлення роботи клубу;

  • управління клієнтами, а також спостереження за ними.

Крім того, передбачено моніторинг системних ресурсів; система копіювання збережених даних гравців і багато іншого. Відмінною рисою програми є зручність у використанні.

Також на плані приміщення розміщуємо пристрої поліграфії:

  • кольоровий принтер;

  • широкоформатний принтер;

  • 2 багатофункціональних пристроїв (БФП).

У функції багатофункціонального пристрою входить друкування, сканування та копіювання на аркушах формату А4 та А3. На кольорових принтерах можна здійснювати сканування високої якості, друк кольорових документів та фотографій формату А4 та менші. На широкоформатному принтері можна друкувати на аркушах формату А2 та А1.

3.2.2 Вибір оснащення робочих станцій для відвідувачів

Робочі станції для відвідувачів повинні відповідати деяким вимогам:

  • процесор: Intel® Core™ i5 2.5 GHz або краще;

  • ОЗУ: 8 Gb або більше;

  • відеокарта: Nvidia Geforce GTX 760 або краще;

  • жорсткий диск: ≥ 500Gb;

  • ОС: Windows 7 (64bit);

  • мережева карта: Ethernet ENCORE ENL833-TB-REB (100 Мбит/с) або краще.

У кожного комп’ютера повинні бути основні комплектуючі: клавіатура, миша, монітор та навушники. На ОС повинні бути встановлені усі необхідні драйвери, Flash-плеєр останньої версії, Direct-X v9, v10 та v11, усі версії .NET Framework та інші засоби, що необхідні для сучасних ігор.

На 15 робочих станціях будуть встановлені найпопулярніші онлайн-ігри (використовують доступ до мережі інтернет) та додавати ігри, які запросять відвідувачі.

Ще ігри які підтримують гру у мережевому режимі (гра двох або більше гравців одночасно в одну гру з використанням мережевих ресурсів). Також додавати ігри, які запросять.

На інших 15 комп’ютерах мають бути популярніші браузери, засоби комунікації.

На кожному комп’ютері повинен бути налагоджений швидкий доступ до File-серверу. Користувачі матимуть можливість переглядати фільми та картинки, прослуховувати музику, яка зберігається на ньому. Зберігати файли можна буде тільки певного формату і у певну папку.

Усього для відвідувачів буде відведено 30 комп’ютерів. Вони будуть розділені на 2 групи по 15 ПК та підключені до основної мережі за допомогою 2 комутаторів. Обґрунтований цей вибір тим, що комутатори з такою самою швидкістю але з більшою кількістю портів працюють дещо повільніше. Також при під’єднанні великої кількості ПК до одного комутатора підвищує шанс появи колізій та уповільнення роботи мережі.

Робочі станції розташовані саме так, щоб вони не заважали вільно пересуватися по території клубу відвідувачам та персоналу.

3.2.3 Вибір оснащення серверної частини мережі

Серверна частина мережі складається з 2 серверів:

  • Web сервер;

  • File сервер.

Веб-сервер  — це сервер, що приймаєHTTP-запити відклієнтів, зазвичайвеб-браузерів, видає їмHTTP-відповіді, зазвичай разом зHTML-сторінкою, зображенням,файлом, медіа-потоком або іншими даними. Веб-сервер — основаВсесвітньої павутини.

Веб-сервером називають як програмне забезпечення, що виконує функції веб-сервера, так і комп'ютер, на якому це програмне забезпечення працює.

Клієнти дістаються веб-сервера за URL-адресою потрібної їмвеб-сторінкиабо іншого ресурсу.

У наш час є багато операційних систем для Веб-серверів. Так як усі робочі станції у нашому клубі користуються ОС сімейства Windows, тому і для Веб-серверу вона буде з того ж сімейства.

File Server - файловий сервер. Серверне програмне забезпечення, управління доступом до файлів і іншим дисковим ресурсів мережі. Інсталюється, як правило, на виділеному потужному комп'ютері, який крім керування доступом до файлів і іншим дисковим ресурсів ЛОМ забезпечує безпеку і синхронізацію, реалізованому у формі RAID-масиву для забезпечення безперебійної роботи і підвищеної швидкості запису і читання даних. Безпека розуміється в тому сенсі, що доступ до окремих файлів можуть отримати тільки авторизовані користувачі, які володіють відповідними правами. Синхронізація полягає в блокуванні доступу до файлів і записів, і призначена для захисту даних від пошкодження при одночасній спробі їх зміни кількома користувачами. Операційна система для файлового серверу буде також Windows Server.

Файл-серверні додатки - це додатки, схожі за своєю структурою з локальними програмами та використовують мережевий ресурс для зберігання даних у вигляді окремих файлів. Функції сервера в такому випадку зазвичай обмежуються зберіганням даних (можливо також зберігання виконуваних файлів), а обробка даних відбувається виключно на стороні клієнта. Кількість клієнтів обмежене десятками зважаючи на неможливість одночасного доступу на запис до одного файлу. Однак клієнтів може бути в рази більше, якщо вони звертаються до файлів виключно в режимі читання.

Файловий сервер також буде використовуватися як відео регістратор. За допомогою програми Ivideon Server, яка встановлена на комп’ютері заступника директора. Шлях збереження відеоматеріалу встановлюється на файловий сервер. Подивитися на запис можна як на самому комп’ютері заступника директора, так і з мобільного пристрою (потрібно тільки встановити програму на телефон).

Що до розміщення, сервери будуть знаходитися у спеціальному приміщенні. Відвідувачам та по стороннім особам доступ до нього буде закрито.

Переваги:

  • низька вартість розробки;

  • висока швидкість розробки;

  • невисока вартість оновлення та зміни ПЗ.

Недоліки:

  • зростання числа клієнтів різко збільшує обсяг трафіку і навантаження на мережі передачі даних;

  • високі витрати на модернізацію та супровід сервісів бізнес-логіки на кожній клієнтській робочій станції;

  • низька надійність системи.

3.2.4 Вибір камер спостереження

За вимогою керівництва встановлено 4 відео-камери спостереження.

Схема роботи така: за картинкою з камери відеоспостереження в реальному часі спостерігає співробітник служби безпеки, або запис відеоматеріалу зберігається в архів, а перегляд проводять в інший час. За допомогою камер легко виявити загрозливу ситуацію або порушника, а також швидко вжити заходів до ліквідації загрози, або затримати винного. Військові використовують камери, які здатні вести зйомку в темряві, а також з великих відстаней.

Якщо камери монтують на вулиці, їм потрібен спеціальний кожух для захисту від негоди і зовнішніх впливів. Для роботи систем відеоспостереження в реальному часі застосовується автоматичний цілодобовий режим без вихідних, для того, щоб забезпечити безперебійну захист об'єктів власності.

У недавньому минулому для запису використовувалися аналогові пристрої. У сучасних умовах їх замінили цифрові системи, що володіють безперечними перевагами: з ними зручно працювати, вони забезпечують якісну картинку і дають можливість поєднувати камери з роботою інших цифрових пристроїв.

Основне поділ камер йде за типом роботи із зображенням це аналогові, HD-SDI або цифрові (мережеві) ip-камери.

Поділ за зовнішньому виконанню йде на:

  • Купольні (dome) камери;

  • Циліндричні, вуличні (bullet) камери;

  • Кубик (cub) камери;

  • Корпусні (box) камери;

  • Риб'ячий очей (fisheye) панорамні камери;

  • Приховані камери.

За додаткових функцій камери можна класифікувати на:

  • Камери з інфрачервоним підсвічуванням (IR);

  • Камери з динамічним діапазоном (WDR);

  • Керовані, поворотні PTZ камери (Speed ​​Dome);

  • Wi-Fi бездротові камери.

За рішенням керування були встановлені купольні камери. Цифрові камери які записують у роздільній здатності 704х576. Для їх встановлення необхідно підтримка комутуючих пристроїв режиму РоЕ (на кабель вита пара подається напруга 15V).

3.3 Розрахунок трафіку мережі

Для підрахування трафіку необхідно розбити мережу на робочі групи, як це вже робилося на рисунку 3.2. визначитися скільки проводиться посилань на сервер (Веб-серевер або Файл-сервер) одним комп’ютером за хвилину і який максимальний розмір цих посилань.

Розрахунок навантаження від 1 ПК проводиться за формулою:

Н = (х*1024*8*в)/60

Де, Н – навантаження одного ПК на сервер;

х – максимальний розмір пакетів, що передаються;

в – максимальне число звернень до серверу.

Спочатку розрахуємо для Веб-серверу. Середньостатистичний користувач Інтернету за хвилину може надіслати приблизно 20 запитів. Максимальний розмір 1 сторінки 1500 Кб.

Н = (1500 Кб * 1024 * 8 * 35) / 60 = 7,1 Мбит/с – навантаження на сервер від 1 ПК. Ця швидкість є приблизною, тому вона може збільшуватись. У мережі 20 ПК, що використовують доступ до мережі Інтернет у браузерах. Навантаження на локальний сервер від них 142 Мбит/с.

Окрім цього мережу навантажують онлайн ігри та ігри з кооперативом. Для забезпечення якісної гри на 1 ПК потрібна швидкість 3 Мбит/с. Враховуючи те, що гравці при грі у онлайн ігри зазвичай використовують засоби комунікації зі своїми друзями, яке теж використовує мережу Інтернет. Через це навантаження може збільшитись до 5 Мбит/с. Кількість станцій для ігор – 15.

Отже технології 10BASE-T не вистачить. Необхідно об’єднати комп’ютери у мережах першого рівня за допомогою 100BASE-TХ.

217 Мбит/с – навантаження на Веб-сервер від 35 ПК. У мережі другого рівня технологія 100BASE-TХ не задовольнить потребам передачі між комутаторами та сервером. Тому використаємо 1000BASE-TХ.

Розрахуємо навантаження на файловий сервер.

На файловий сервер буде здійснюватися запис з камер спостереження. Звичайна камера спостереження знімає 25 кадрів на секунду. Роздільна здатність – 704х576 кольорового запису. Розмір одного кадру 100 Кбайт.

Н = 100Кб * 1024 * 8 * 25к/с = 20,5 Мбит/с – навантаження від однієї камери.

Навантаження від 4-ох – 82 Мбит/с. Також на комп’ютері заступника директора можна переглядати відео з однієї камери, а це ще 20,5 Мбит/с.

Відвідувачі клубу мають можливість звертатися на файловий сервер для читання мультимедійних файлів. Середній розмір файлу – 10 Мбайт. Кількість посилань за 1 хвилину – 1 разів. Отримуємо таке значення:

Н = (10000 Кб * 1024 * 8 * 2) / 60 = 2,7 Мбит/с – від однієї робочої станції. Всього їх 20, тому навантаження буде дорівнюватися 54 Мбит/с.

Окрім цього працівниками клубу файловий сервер використовується для збереження та перегляду звітів роботи клубу. Системні адміністратори ведуть облік кількості надрукованих, просканованих та скопійованих документів й підрахунок кількості годин користувачів Інтернету та ігор. Водночас керування може здійснити перегляд стану за робочий день.

За хвилину системні адміністратори вносять 25 змін у документ. При внесенні зміни файл змінюється на 30 Кб.

Н = (30 Кб * 1024 * 8 * 25) / 60 = 100 Кбит/с

При перегляді звіту директором або його заступником файл відправляється повністю, а це 20 Мб. Перевірка проводиться рідко, 1 раз за хвилину.

Н = (20000 Кб * 1024 * 8 * 1) / 60 = 2,7 Мбит/с

Приблизно навантаження від персоналу 3 Мбит/с.

Загальне навантаження на файловий сервер – 159,5 Мбит/с.

Розподілення трафіку зображено на рисунку 3.4.

Рисунок 3.4 – Розподіл трафіку

3.4 Вибір технологій та стандартів на основі виконаної роботи

При будуванні мережі необхідно керуватися стандартами ІЕЕЕ 802.3u та IEEE 802.3ab. Такий висновок можна зробити судячи з розрахунку трафіку. Стандарт ІЕЕЕ 802.3u буде використовуватися для зв’язку між робочими станціями та периферійними пристроями з комутаторами. А IEEE 802.3ab – для зв’язку між серверами та між комутаторами.

Мережа буде виконана у вигляді топології «зірка», тому що це надає можливість централізації потоку даних та легкому адмініструванню мережі. Інші топології не підходять, тому що топологія «шина» обмежена у швидкості та пропускній здатності, а «кільце» - не досить надійне для місця застосування мережі.

У клубі буде використано стек ТСР/ІР. Цей вибір обґрунтований тим, що він користується найбільшою популярністю і мережа інтернет побудована на його принципі.

Таблица 3.1 Конфигурація локальної мережі

Компонент

Реалізація

Топологія

Зірка

Тип мережі

Fast Ethernet, Gigabit Ethernet

Лінія зв’язку

Вита пара, 100Base-TX, 1000Base-T

Мережеві адаптери

100BaseTX для ПК, 1000Base-T для серверів

Ретранслятори

Switch

Управління спільним використанням ресурсів

Мережа на основі технології Client-Server, централизоване управленіння ресурсами

3.5 Вибір обладнання для серверів та комутуючих пристроїв

3.5.1 Сервери

Tower E3-1220V3 — це сервер від Patriot, призначений для невеликих робочих груп.

Технічні характеристики приведені у таблиці 3.2.

Особливості:

  • Підтримує до 32 ГБ небуферізірованной DDR3-1333/1600 ECC пам'яті;

  • Підтримує до 2 дисків 3.5 "без гарячої заміни SATA, SSD;

  • Підтримує RAID 0, 1, 5, 10 для SATA 2 і RAID 0, 1 для SATA 3;

  • Gigabit Ethernet і IPMI 2.0 з підтримкою virtual media over LAN і KVM-over-LAN.

Виробник Patriot не пломбує свої сервера, що дає можливість проводити профілактичні роботи всередині пристрою, і апгрейд. Гарантія поширюється тільки на продані компоненти сервера, їх серійні номери прописані в гарантійному талоні.

Таблиця 3.2 – Технічні показники серверу

Процессор

Intel Xeon Quad-Core E3-1220 v3 (3.1 ГГц)

Материнська плата

Supermicro MBD-X10SLL-F Чіпсет: Intel C222

Об’єм оперативної пам’яті

8 ГБ

Тип оперативної пам’яті

DDR3-1600 ECC

Жорсткий диск

2 x Seagate ST1000NM0033 1 ТБ , 7200 об/мин, Constellation ES.3, Serial ATA 6 Гбит/с

Сервер для робочих навантажень:

  • Невеликі СУБД (MS SQL);

  • Сервери віртуалізації (MS Hyper-V);

  • Почтові сервери (MS Exchange);

  • Файл-сервери;

  • Web-сервери.

Причина вибору ОС для серверів була описана у пункті 3.2.4

Windows Server - провідна серверна операційна система, на якій побудована робота багатьох найбільших центрів обробки даних - надає широкі можливості підприємствам будь-якого розміру по всьому світу [10]. Опираючись на те, що серверна операційна система Windows Server 2012 повинна замінити систему яка випускається в даний час Windows Server 2008 R2, ми будемо її використовувати.

Основні удосконалення:

  • новий користувальницький інтерфейс Metro UI;

  • 2300 нових команд Windows PowerShell;

  • Вдосконалений Диспетчер завдань;

  • Тепер Server Core рекомендований варіант установки;

  • Нова роль IPAM (IP address management) для управління і аудиту адресним простором IP4 і IP6;

  • Удосконалення в службі Active Directory;

  • Нова версія Hyper-V;

  • Нова файлова система ReFS (Resilient File System);

Нова версія IIS 8.0 (Internet Information Services).

3.5.2 Комутатори

Комутатор у робочій групі системних адміністраторів буде використовуватися моделі TP-LINK TL-SG3210. Його технічні характеристики представлені у таблиці 3.3.

Таблиця 3.3 – Характеристики комутатору TP-LINK TL-SG3210

Інтерфейс

8 портів RJ45 10/100/1000 Мбіт / с (автоузгодження/авто- MDI / MDIX)2 слота SFP 1000 Мбіт / с1 консольний порт

Середа передачі даних

10BASE-T: неекранована кручена пара категорій 3, 4, 5 (максимум 100 м)100BASE-TX/1000Base-T: неекранована кручена пара категорій 5, 5e, 6 або вище (максимум 100 м)1000BASE-X: MMF, SMF

Смуга пропускання / крос-шина

20 Гбит/с

Таблиця МАС адрес

8000 записів

Буфер памяти пакетов

512 Кбайт

QoS (якість обслуговування)

Підтримка пріоритетності 802.1p CoS / DSCP Підтримка 4 пріоритетних черг. Розклад черг: SP, WRR, SP + WRR

L2 функції

IGMP Snooping V1/V2/V3802.3ad LACP (до 8 агрегованих каналів, з 8 портами на групу)STP / RSTP / MSTPізоляція .

Списки доступу (ACL)

фільтрація пакетів L2 - L4 по МАС-адресою, IP-адресою, TCP / UDP-портів, 802.1p, DSCP.

Безпека

Прив'язка IP-MAC-Port-VIDIEEE 802.1X аутентифікація на по порту / MAC-адресою, через Radius-сервер, гостьова VLAN, Захист від DoS.

Управління та налаштування

Графічний Web-інтерфейс і командний рядок SNMP v1/v2c/v3, сумісність з відкритими MIB і приватними MIB TP-LINKRMON (1, 2, 3, 9 груп)DHCP / BOOTP клієнт, DHCP Snooping.

У робочих групах відвідувачів буде використовуватися комутатор TP-LINK TL-SG3216. Характеристики комутатора представлені у таблиці 3.4.

Таблиця 3.4 – Характеристики комутатору TP-LINK TL-SG3216

Стандарти і протоколи

IEEE 802.3i,IEEE 802.3u,IEEE 802.3ab.

IEEE 802.3ad,IEEE 802.3x,IEEE 802.1d, IEEE 802.1w,IEEE 802.1q,IEEE 802.1x,IEEE 802.1p

Інтерфейс

16 портів RJ45 10/100/1000 Мбіт / с (автоузгодження / авто-MDI / MDIX)

Продовження таблиці 3.4

Середа передачі даних

10BASE-T: UTP кабель категорії 3, 4, 5 (макс. 100 м)100BASE-TX/1000Base-T: UTP кабель категорії 5, 5e або вище (макс. 100 м)100BASE-FX: MMF, SMF1000BASE-X: MMF, SMF

Смуга пропускання / крос-шина

32 Гбит/с

Таблиця МАС адрес

8000 записів

Буфер памяти пакетов

512 Кбайт

L2 функції

IGMP Snooping V1/V2/V3802.3ad LACP (до 8 агрегованих каналів, з 8 портами на групу)

Безпека

Прив'язка IP-MAC-Port-VIDIEEE 802.1X аутентифікація на по порту / MAC-адресою, через Radius-сервер.

Управління та налаштування

Графічний Web-інтерфейс і командний рядокSNMP v1/v2c/v3, сумісність з відкритими MIB і приватними MIB TP-LINKRMON (1, 2, 3, 9 груп)DHCP / BOOTP клієнт.

У робочій групі керівництва та камер спостереження буде використано комутатор моделі GSD-804P. Представила компанія Planet, який має 8 Портів 10/100/1000Mbps з них 4 портів з підтримкою PoE 802.3af з потужністю на кожен порт до 15,4V. Технічні характеристики представлені у таблиці 3.5.

Таблиця 3.5 – Характеристики комутатору моделі GSD-804P

Стандарти і протоколи

IEEE 802.3, IEEE 802.3u, IEEE 802.3ab, IEEE 802.3x, IEEE 802.3af.

Інтерфейс

8 портів RJ45 10/100/1000 Мбіт / с (автоузгодження / авто-MDI / MDIX)

Смуга пропускання / крос-шина

16 Гбит/с

Таблиця МАС адрес

8000 записів

Буфер памяти пакетов

512 Кбайт

L2 функції

IGMP Snooping V1/V2/V3802.3ad LACP (до 8 агрегованих каналів, з 8 портами на групу)

Безпека

Прив'язка IP-MAC-Port-VIDIEEE 802.1X аутентифікація на по порту / MAC-адресою, через Radius-сервер.

Продовження таблиці 3.5

Управління та налаштування

Графічний Web-інтерфейс і командний рядокSNMP v1/v2c/v3, сумісність з відкритими MIB і приватними MIB TP-LINKRMON (1, 2, 3, 9 груп)DHCP / BOOTP клієнт.

Виходячи з вимог до комп’ютерної мережі від керівництва організації та вимог кабельних стандартів, було визначено такі параметри комп’ютерної мережі:

- кількість персональних комп’ютерів – 35 шт. ;

- кількість локальних БФП –2 шт;

- кількість локальних широкоформатних принтерів –2 шт;

- кількість локальних кольорових принтерів –1 шт;

- об’єм інформаційних потоків між окремими ланками мережі;

- обчислювальні характеристики робочих станцій, залежні від типу роботи з інформацією;

- мережна технологія.

Було обрано тип, кількість та доцільність застосування спеціалізованого мережного обладнання.

Соседние файлы в папке Диплом