Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
sp_7.14010101_grs_2014(1).doc
Скачиваний:
23
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
283.14 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки україни

національний університет харчових технологій

«ЗАТВЕРДЖЕНО»

Голова приймальної комісії НУХТ,

ректор С.В. Іванов

" 28 " лютого 2014 р.

програма

фахового вступного випробування «Готельно-ресторанна справа» для зарахування на навчання за ОКР «спеціаліст» за спеціальністю:

7.14010101«Готельна і ресторанна справа»

Схвалено Вченою радою факультету

готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

Протокол № 7 від " 27 " березня 2014 р.

Голова Вченої ради факультету,

декан В.Ф. Доценко

Київ – 2014

Зміст

Вступ……………………………………………………………………………

3

1. Організація готельного господарства...............................................

…………………..

4

1.1. Зміст дисципліни…….......................................................................…

4

1.2 Перелік питань до вступних випробувань з дисципліни " Організація готельного господарства"……....................………………………………..

9

2. Технологія продукції ресторанного господарства……………………

15

2.1 Зміст дисципліни………....………………………………………………

16

2.2 Перелік питань до вступних випробувань з дисципліни "Технологія продукції ресторанного господарства"….................……………………...

22

3. Устаткування закладів готельно-ресторанного господарства…...

31

3.1 Зміст дисципліни…………………....……………………………………

31

3.2 Перелік питань до вступних випробувань з дисципліни "Устаткування закладів готельно-ресторанного господарства"……………

35

Критерії оцінювання знань вступниківна навчання за ОКР «спеціаліст» на основі ОКР«бакалавр»з фахового вступного випробування «Готельно-ресторанна справа» за спеціальністю 7.14010101 «Готельна і ресторанна справа» …………………………….

41

Критерії оцінювання знань вступниківна навчання за ОКР «спеціаліст» на основі ОКР «бакалавр» за спеціальністю 7.14010101«Готельна і ресторанна справа» з дисциплін фахового вступного випробування «Готельно-ресторанна справа», що проводиться у формі співбесіди для категорій вступників, яким таке право надано згідно Правил прийому до НУХТ у 2014році……………………………

43

Список рекомендованої літератури …………………………………………

44

Вступ

Сучасний розвиток готельно-ресторанного бізнесу в Україні є одним з перспективних напрямів національної економіки. Світовий досвід свідчить про швидке зростання готельного та ресторанного господарства. У середньому за рік світовий готельний фонд збільшується на 3-5 %, а товарообіг закладів ресторанного господарства – на 8 %.

Необхідність підготовки фахівців за спеціальністю "Готельна і ресторанна справа" зумовлена розвитком відносин в Україні, структурною перебудовою національної економіки, входження України у світовий економічний простір, в тому числі на міжнародний ринок послуг індустрії гостинності.

Метою підготовки фахівців за спеціальністю "Готельна і ресторанна справа" є забезпечення зростаючих потреб підприємств індустрії гостинності – суб'єктів ринку готельних та ресторанних послуг у висококваліфікованих кадрах, які матимуть всебічну теоретичну та практичну підготовку з питань технології надання послуг в підприємствах (закладах) готельного та ресторанного господарства, а також з питань регулювання ринку готельних і ресторанних послуг, організації бізнесу в ньому.

Претендент для навчання за ОКР "спеціаліст" за спеціальністю "Готельна і ресторанна справа" повинен володіти основами планування та організації роботи підприємств готельного та ресторанного господарств, вдосконалювати та впроваджувати нові технології ресторанної продукції та готельних послуг, уміти підбирати оптимальне за технічними показниками устаткування готельно-ресторанного господарства, працювати з нормативними документами, які регулюють роботу закладів готельного та ресторанного господарства.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]