Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЛабWind.doc
Скачиваний:
28
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
2.57 Mб
Скачать

Навігація файловою системою

Співвідношення розмірів правого (лівого) вікон можна змінити. Рівні ієрархії папок визначаються вертикальними пунктирними лініями. Чим лівіше розміщена папка, тим рівень вищий.

Щоб переглянути вміст папки (зробити папку поточною, робочою), потрібно або клацнути один раз на її значку на дереві (тобто у лівій частині вікна), або клацнути двічі на значку папки у правому вікні.

Знак (+) - вказує на те, що папка містить інші папки, натиснувши на + можна відкрити наступний рівень;

Знак (–) - означає, що папку вже відкрито, натискування згортає папку;

Відсутність значків говорить, що в даній папці немає папок, або вона містить тільки файли, або є пустою.

Щоб деяку папку відкрити в окремому вікні, потрібно виконати команду Открыть з її контекстового меню.

Для більш повного надання інформації про файли у вікні програми Проводник необхідно виконати налаштування: меню Вид, Таблица. Щоб збільшити кількість стовпчиків таблиці (розмір, тип, розширення, дату внесення змін, дату створення…) необхідно натиснути ПКМ у області назв стовпчиків та вибрати у випадному меню прапорцем потрібне.

Перегляд властивостей об’єктів можливий у вікні Проводника:

  1. ПКМ, Свойства.

  2. Отримаємо інформацію про тип файла, розмір в байтах, дату створення, атрибути (тільки для читання, схований, архівний, системний).

Видалення об’єктів. Папка Корзина

Для видалення одного чи кількох об’єктів їх треба виділити. Потім потрібно натиснути клавішу Delete або використати кнопку Удалить на панелі інструментів. На екрані з’явиться повідомлення про те, що система збирається видалити об’єкти. Клацніть кнопкою ДА (ОК) у діалоговому вікні повідомлення.

При видалення файлів вони не знищуються з диска, а потрапляють до системної папки, яка називається Корзина.

Файли та папки, що потрапили до корзини, можуть бути за бажанням відновлені на попереднє місце. Отже, корзина дозволяє уникнути необдуманого видалення файлів. Щоб відновити видалені файли, клацніть двічі по значку системної папки на робочому столі щоб відкрити програму. У відкритому вікні програми виділіть зі списку ті файли, які потрібно відновити, й оберіть команду меню Файл, Восстановить.

Рекомендується періодично очищати корзину від „сміття”, що в ній накопичується. Для цього існує команда меню Файл, Очистить.

Комп’ютерна графіка

Під терміном „графіка” звичайно розуміють візуальне (те, що сприймається зором) зображення будь-яких реальних або уявних об’єктів.

Комп’ютерна графіка – це графіка, яка обробляється і відображається засобами обчислювальної техніки. Для відображення графіки використовують монітор, принтер, плоттер тощо.

Дані про зображення зберігаються у графічних файлах. Спосіб організації графічних файлів, тобто створення заголовка, ділянку даних, кінцівку, називається графічним форматом.

Растровим зображенням є набір пікселів, тобто кольорових точок, розташованих на правильній сітці. Створюються растровим редактором.

Роздільна здатність растра – кількість пікселів на одиницю довжини (у монітора 72-96 dpi, відбиток лазерного принтера – 600 dpі ). З кожним пік селем пов’язані числові значення, що визначають його колір. Джерелом растрових даних є сканери, відеокамери, цифрові фотоапарати. Потребують великої кількості пам’яті.

Векторні зображення –лінії розбиті на сегменти (частини відрізка), задані ключовими точками та описані математичними формулами.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]