Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
9
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
79.36 Кб
Скачать

4.3 Вимоги до програмного забезпечення системи

Web-Server:

  • Операційна система: Linux.

  • Apache v.2.2.23+ (Можливо v.2.4+)

  • Використання SSI, CSS, JavaScript

  • Server-Side Scripting: PHP5.3/PHP5.4

  • CУБД : MySQL5 і вище

  • CMS DRUPAL.

Комп'ютер користувача може мати будь-яку операційну систему: Windows, MacOS або Linux, далі приведені вимоги для Windows:

  - MS Windows 95 SR1 / 98 / ME / NT / 2000 / XP / 2003 / Vista / Windows 7 / Windows 8

Окрім ОС потрібний набір драйверів для роботи мережевої карти, та будь який браузер для роботи з ІДС.

4.4 Вимоги до технічного забезпечення системи

Для повноцінної роботи ІДС для ЗОШ I-IIIст. №2 потрібен сервер для збереження БД, та самої ІДС, А також комп’ютер або інший аналогічний пристрій який зможе заходити в мережу Інтернет.

4.5. Вимоги до ергономіки та технічної естетики

При роботі з прикладним програмним забезпеченням, що входять до складу ІДС, має передбачатися взаємодію вчителя з БД через програмний інтерфейс ІДС. Для персонального комп'ютера передбачається використання графічного дисплея з відеорежимом не менше 1024x768 точок або вищою з частотою вертикальної розгортки не менше 60 Гц. Вибір дій операторів і введення необхідних даних у систему повинен проводитися з клавіатури персонального комп'ютера та / або іншого пристрою введення (клавіатура пристрої самообслуговування, сенсорний пристрій введення пристрої самообслуговування).

Користувальницький інтерфейс ІДС реалізується українською мовою. В окремих структурних частинах програмного забезпечення в складі ІДС, розрахованих на взаємодію з адміністраторами, інженерами і технічним обслуговуючим персоналом, допускається використання інтерфейсу на англійській мові.

5. Технічні вимоги

5.1. Інформаційні матеріали ідс та їх зміст.

Дизайн і зміст головної сторінки ІДС мають допомогти користувачеві швидко зорієнтуватися у пошуку потрібної інформації. Акцент головної сторінки повинен бути на візуальній, а не на текстовій складовій.

Головна сторінка ІДС для ЗОШ I-IIIст. №2 має містити герб школи; ключові матеріали з ілюстраціями; основну навігаційну панель; заголовки останніх новин; стандартні піктограми підписки на новини, карти сайту, форми пошуку, альтернативної мовної версії; піктограми-гіперпосилання на ресурси фонду у соціальних мережах; нижнє навігаційне меню – головні рубрики та їх підрубрики.

5.2. Користування ідс для зош I-iiIст. №2

ІДС для ЗОШ I-IIIст. №2 має функціонувати при використанні відвідувачами найбільш поширених програм перегляду веб-сторінок:

  • Місrоsoft Іnternet Ехрlorer версій не нижче 7,

  • Opera версій не нижче 10.0

  • Google Chrome версій не нижче 21.0

  • Safari не нижче 3.2.

  • Mozilla FireFox v.17 і вище

ІДС має пройти обов’язковий Usability-test (як спеціалістами з Usability, так і пересічними користувачами). ІДС має бути доступна для використання без втрати функціональних можливостей та дизайну як на комп’ютерах-десктопах, так і на мобільних пристроях (смартфонах), а також розробити Apple-сумісну версію сайту).

Соседние файлы в папке Iнформаційно-обчислювальні комплекси АСУ