Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
AIT_oper_plan.doc
Скачиваний:
112
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
408.58 Кб
Скачать

І. Оперативно-тактична характеристика обєкта

    1. Загальні відомості про об’єкт

Артемівський індустріальний технікум (АІТ) розташований на території частково огородженою парканом яка має під’їзди з вул. Чайковського, вул. Рози Люксембург, всі під’їзди з твердим покриттям. Корпус АІТ має три поверхи з підвальним приміщення. Загальна площа першого поверху складає 1224 м2 висота 6,3м.

Характеристика будівлі:

Будівля 3 поверхова, ІІ ступеня вогнестійкості. Будівля з підвалом без горища. Висота будинку на рівні перекриття 2 поверху 6,3 м. У будівлі розміщено начальні класи та службові приміщення. Розташування основних приміщень вказано на схемах будівлі.

Стіни цегляні та перегородки з цегли. Оздоблення стін та стелі в навчальних класах та підсобних приміщеннях оздоблення стін виконано з не горючих та горючих матеріалів.

Перекриття між поверхами та покриття даху з залізобетону.

Дах герметизований руберойдом та смолою.

У будівлі дві сходові клітини, з'єднані з 1-3 поверхами. Вихід на дах можливий з двох сходових клітин через 3-й поверх, у будівлі не передбачено пожежні драбини.

1.2. Пожежне навантаження

В приміщеннях зберігається матеріально -технічне забезпечення та обладнання в яких зберігається підручники, оргтехніка та інша пожежна навантага .

1.3. Системи забезпечення пожежної безпеки

Автоматичної системи пожежогасіння та виявлення пожежі в приміщеннях не передбачено. На поверхах знаходяться вогнегасники типу ВП-5.

1.4. Характеристики інженерного обладнання

Освітлювально-силова мережа: Освітлення електричне. Електропостачання проводиться на першому поверсі. Відключення електроживлення можливе також на поверхових електрощитах. Відключення електроживлення проводить головний енергетик.

Опалення: центральне водяне.

Вентиляція: в приміщенні будівлі приточно-витяжна.

1.5. Прогнозування розвитку пожежі

Гасіння пожежі в бібліотеці першого поверху. Шляхи розповсюдження вогню можуть бути: горючі матеріали, меблі, обладнання та оздоблення приміщень, а також через високу температуру та конвективні потоки можливе виникнення розповсюдження вогню крізь дверні прорізи. В умовах швидкого розповсюдження диму по коридорах та на сходових клітинах організація евакуація та рятування людей є першочерговою задачею.

1.6. Водопостачання

Внутрішнє – відсутнє.

Зовнішнє - здійснюється від міської кільцевої водопровідної мережі діаметром 200 мм на якій розташовано ПГ-12 на відстані 30м. від будівлі .

Тиск води в міській водопровідній мережі - 2 атм., що складає водовіддачу - 90 л/с і забезпечити роботу 2-х пожежних автомобілів.

ІІ. ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОВЕДЕННЯ РЯТУВАЛЬНИХ РОБІТ

Чисельність працюючих в денний час в будівлі знаходиться понад 300 студентів та персоналу, в нічний час – 1 чоловік, охоронець.

Відомості про шляхи евакуювання: Для евакуації людей та матеріальних цінностей із приміщень об`єкту є сходова клітина, яка з’єднана між поверхами.

Характеристика запасних шляхів евакуації та рятування.

В будівлі не передбачені пожежні драбини для евакуації людей, евакуаційні виходи позначені покажчиками

Встановлення колінчатих підйомників та автодрабин можливе на твердому покритті з усіх сторін будівель детальніше розташування вказано на схемі.

Димовидалення з приміщення можливе за рахунок вскриття віконних прорізів вище рівня пожежі

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]