Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Plan_zvitu_z_virobnichoyi_praktiki (1).docx
Скачиваний:
11
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
45.69 Кб
Скачать

2.5 Рекламні та не рекламні методи стимулювання збуту

Які рекламні засоби слід використовувати даній турагенству «Кабатов Д.В.» для просування свого турпродукту? По-перше, звичайно, телевізійна реклама. Рік тому «Кабатов Д.В.» виготовив прекрасний рекламний ролик, який представляє всю красу Туреччини і рекламує, до того ж, саму фірму. Ця реклама принесла зростання продажів майже на 40%, не дивлячись на те, що було вибрано не самий зручний час з точки зору потенційних споживачів. Значить, має сенс використовувати цю рекламу і в новому сезоні. Хоча телевізійна реклама є однією з найдорожчих видів реклами, вона найбільш ефективна при рекламі турпродукту і виправдовує вкладені кошти.

Крім телевізійних рекламних роликів існує ще реклама ''біжучим рядком'', що на даний момент пропонує телекомпанія - БЕСТ. Ціна такого оголошення порівнянна з вартістю газетної реклами, і рекламний ефект також близький скоріше до ефекту газетного, ніж телевізійної реклами. Один тиждень реклами ''біжучим рядком'' коштує близько 24 $, що вигідно не тільки з точки зору витрат, але і швидкою, хоч і нетривалою віддачі.- це використанням інформації для впливу на громадську думку. Від реклами PR відрізняється тим, як використовуються засоби масової інформації, і з якою часткою достовірності вони сприймаються. Звичайно, PR і реклама повинні доповнювати один одного в рамках єдиної стратегії.

Арсенал інструментів для зв'язків з громадськістю широкий і різноманітний. Які ж з них можна запропонувати до застосування турфірмі «Кабатов Д.В.»?

По-перше, прес-реліз. Для кожного ЗМІ прес-реліз пишеться окремо і не містить прямого призову до купівлі послуг конкретної туркомпанії. Зазвичай це стаття в газеті, присвячена темі туризму чи якоїсь конкретної країні, де мимохіть згадується назва фірми і пропозиція купити поїздку в цю країну. Вартість такої статті розміром в одну газетну сторінку приблизно дорівнює вартості самої маленької реклами (візитки) на цій же сторінці. Оплачується також робота журналіста з написання цієї статті. Рекомендую агентству «Кабатов Д.В.» публікувати прес-релізи в кінці весни і перед новорічними святами, щоб підготувати споживача до наближення турсезону. Метод прес-конференції дуже близький до вищеописаного, тільки менше застосовується в галузі туризму, тим більше для малих турфірм. Він вимагає серйозних грошових витрат, певних навичок проведення таких заходів і досвіду роботи з репортерами. Набагато більш поширений в туристичному середовищі метод зв'язку з громадськістю з використанням відеофільмів. Як правило це цикл телевізійних передач, присвячених подорожей та туризму, в яких вказується назва і телефон фірми, що пропонує тури в будь-яку обговорювану країну. «Кабатов Д.В.» має в своєму розпорядженні подібний фільм, присвячений Туреччині. Цей фільм був показаний по телебаченню. Пропоную повторити його показ. Він доповнить собою проведену рекламну кампанію «Кабатов Д.В.» і дозволить згладити міжсезонний спад продажів наприкінці літа і вересні.

Порівняно новим видом PR стали поштові листівки. Туристична компанія вітає своїх постійних клієнтів з будь-яким святом. Це дешевий засіб стати в нагоді і для підтримки хороших відносин з клієнтами, і для самореклами. Турфірма «Кабатов В.Д.», наприклад, періодично інформує клієнтів за допомогою таких листів про тури і зниженнях цін. Таким чином, з області PR поштові листівки переходять в область поштової реклами.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]