Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
111
Добавлен:
14.02.2016
Размер:
2.17 Mб
Скачать

Послідовність викреслювання бгп.

Розробляють БГП в чотири етапи - шарами. Кожен етап (шар) об'єднує елементи, які необхідно розміщувати на БГП одночасно.  У першому шарі наносять існуючі і споруджувані будівлі, тимчасові огорожі будмайданчика, монтажну зону будівель; виконують прив'язку будівель до реперів. 

У другому шарі додають майданчики відкритого складування конструкцій і матеріалів, тимчасові і постійні дороги і інженерні мережі; виконують прив'язку наземних споруд всередині будмайданчика.

У третьому  шарі додають розу вітрів, тимчасові побутівки, закриті склади і навіси; прив'язують їх в горизонтальному і вертикальному напрямках до автодоріг і тимчасового огородження будмайданчика.

В четвертому шарі оформляють умовні позначення до БГП, специфікацію будівель і споруд, ТЕП.

Перший шар викреслювання БГП наведено в додатку Л.

1. Розміщуємо будівлі за додатком 1 відповідно до завдання. Відстані між будівлями наведені в додатку Б.

2. Наносимо попередні кордони будмайданчика виходячи з мінімальної відстані від будівлі, до тимчасової огорожі буд майданчика, що дорівнює 35 м.

3. Прив'язуємо будівлі до двох геодезичних реперів, приймаючи умовно за репери два протилежні кути будмайданчика наступним чином: осі будівель винести за межі будмайданчика, проставити ланцюжки-розміри від кутів будмайданчика до осей будівель, між осями, розміри будмайданчика в горизонтальному і вертикальному напрямках.

4. Показуємо монтажну зону навколо будівель пунктирною лінією. При висоті будівлі до 20 м монтажна зона 7 м; при висоті від 20 до 100 м – монтажна зона 10 м.

Другий шар викреслювання БГП наведено в додатку М. 

5. Розміщуємо тимчасові майданчики відкритого складування в зонах виробництва робіт за монтажною зоною вздовж сторін будинку, що не мають виїзду транспорту таким чином, щоб скоротити число перевантажень вантажів. Ширина відкритого складу допускається 6-12 м за вимогами техніки безпеки, а довжина обмежена бічною видимістю на автодорозі рівний мінімум 35м на повороті. На відкритому майданчику передбачити поперечні проходи через кожні 15м шириною 1м для безпечного проходу працівників. 

6. Трасуємо тимчасові і постійні автодороги: 

  • з буд майданчика повинні бути передбачені два виїзда-в'їзди; 

  • за правилами пожежної безпеки навколо будівлі повинен бути передбачений кільцевий проїзд; 

  • дороги повинні бути двохсмугові завширшки 7 м, а в обмежених умовах і усередині будівель можуть бути односмугові завширшки 4 м;

  • відстані від стіни будівлі, що будується до автодороги наведені в додатку 5: без виїзду - 3 м, з виїздом без залізничної дороги - 7 м;

  • прив'язуємо (розташовуємо) дороги до складів;

  • тупікові розворотні майданчики 12х12 м. йдуть уздовж автодороги. Між проїзною частиною і складами передбачається розвантажувальна площадка шириною не менше 3,5 м. Між бровкою дороги і місцем складування матеріалів мінімальна відстань 0,5 м (рис. 1)

 

Рис. 1. Розміщення розвантажувальних майданчиків для автотранспорту: а) уздовж складів; б) в тупиках дороги. 1 - відкритий склад; 2  розвантажувальна площадка для автотранспорту в небезпечній зоні монтажного крана; 3 – тимчасова автодорога; 4 – напрямок руху транспорту.

При односмуговому русі вздовж довгої сторони будівлі передбачають роз'їзні майданчики - «кармани». Один карман на кожні 100м. (рис. 2):

Рис. 2. «Карман» на односмуговій автодорозі.

Мінімально допустимий радіус повороту автодороги 12 м. При односмуговому русі на поворотах передбачають уширення 1 м (див. лекції).

Якщо автодорога потрапляє в небезпечну зону монтажного крана, то повинен бути передбачений кільцевий об'їзд. Небезпечну зону дороги треба заштрихувати «сіточкою» як показано в умовних позначеннях (додаток К).

Дороги з постійним покриттям, вартість яких закладена в підготовчий період зведеного календарного плану, влаштовують біля виїздів на будмайданчик не ближче, ніж 20м від споруджуваного будинку. Вони виділяються умовним позначенням за додатком К.

7. Тимчасове електропостачання починаємо трасувати від місця підключення до постійної електричної мережі через трансформаторну підстанцію з напругою на низькій стороні 380/220 вольт, яка вказана на схемі БГП в додатку А. В курсовому проекті передбачаємо три види електропостачання:

  • освітлення автодороги тимчасовими повітряними електромережами на стовпах через 20-40 м. Відстань між опорами показати на БГП в двох місцях; 

  • електричні підземні кабелі прокладають під автодорогами, залізничними шляхами, в зоні виробництва робіт як показано в додатку М;

  • для освітлення місця виробництва, на будмайданчику показують місця установки переносних інвентарних щогл. На одній щоглі може бути обладнане до 16 прожекторів. Якщо довжина буд майданчика менш 150 м, то щогли достатньо ставити по кутах будмайданчика. Щогли можна наблизити до місця виробництва робіт. 

Відстань від електричних мереж до доріг та інших інженерних мереж дивись в додатках Е і Ж.  Підвести електрику необхідно до будівель, вагончиків, складів. Умовні позначення різних видів електромереж дивись в додатку К. На БГП об'єкти електромережі потрібно показати червоним кольором. 

8. Тимчасовий водопровід починаємо трасувати від місця підключення до постійного водопроводу через колодязь, який вказаний на схемі БГП в додатку А. Тимчасовий водопровід повинен бути закільцьованим навколо кожної будівлі та по буд майданчику згідно з вимогами пожежної безпеки. На тимчасовому водопроводі передбачають пожежні гідранти (ПГ) через кожні 100 м, і більше при низьконапірному водопроводі, при високо напірному – не менше ніж через 150 м. Позначення пожежного гідранта дивись в додатку К. Від краю автодороги ПГ розміщують не далі, ніж 5 м, але не ближче, ніж 2,5 м. Відстань від мережі водопроводу до автодоріг, споруд та інших інженерних мереж дивись в додатку Е і Ж.

Воду необхідно підвести до будівель, вагончиків, їдальні і складів як показано на малюнку в додатку М. Водопостачання показують синім кольором. 

Третій шар викреслювання БГП дивись в додатку Н.

9. Побутові приміщення розміщують на вільній території на весь період будівництва, далеко від місць розвантаження і виробництва, що виділяють пил і токсичні гази, з боку панівних вітрів. Для цього використовується роза вітрів, яка будується за обсягами вітрів, що дмуть з різних сторін світу. Наприклад, для Дніпропетровська дані по річним вітрам і роза вітрів виглядає наступним чином  - рисунок 3:

  Рис. 3. Приклад створення рози вітрів

Розу вітрів розміщують у верхньому лівому кутку креслення над будгенпланом.

Побутівки розміщують окремою групою поблизу від в'їзду на будмайданчик, в місцях скупчення робітників, поза трас руху транспорту, на відстані 25-50м від місця основного виробництва. Їх розташовують на незатоплених територіях або влаштовують організований водовідвід. Вагончики розташовують групами не більше 8 штук, відстань між вагончиками з торцевого боку мінімум 1м, з довжиною боку – мінімум дві смуги пішохідної доріжки (1,25х2 = 2,5м) або за вимогами пожежної безпеки. Відстань між групами вагончиків - 18 м. Приклад розташування побутівок наведено в додатку Н. 

Туалети розміщують не далі 90м від робочого місця.

Щити з техніки безпеки і пожежної безпеки розміщують недалеко від в'їзду на буд майданчик або контори будівництва. Умовні позначення дивись в додатку К.

Тимчасові закриті склади і навіси розташовують уздовж доріг на відстані не ближче 1м від краю автодороги (мінімальний безпечний прохід робочого) або на спеціально відведеній території, вільної на весь період будівництва. Передбачають двох смугові в'їзди в склади. Склади однакового призначення об'єднуємо в блоки із загальним в'їздом, але не більше 8 штук в один блок.

Прив'язуємо всі наземні споруди та інженерні мережі, що перебувають на будмайданчику, до реперів в двох напрямках. Вертикальний і горизонтальний ланцюжки розмірів вказуємо так, щоб ми могли визначитися з прив'язкою споруд в будь-якому місці будмайданчика. Прив'язувати потрібно будівлі споруди, дороги, огорожі, опори освітлення, побутівки, закриті склади і навіси.

Розташовуємо прохідні біля в'їздів на будмайданчик. Там же вказуємо ворота. Вказуємо напрямки руху транспорту, обмежувальні і попереджувальні знаки.

Четвертий шар - завершальний.

Остаточно формуємо креслення БГП. Приклад дивись в додатку П.

  1. Умовні позначення до БГП перераховуємо докладно (не менше 12 штук) згідно з додатком К.

  2. Експлікацію будівель і споруд записуємо в форму таблиці 9.

Таблиця 9

Найменування

Кількість, шт.

Загальна площа, м2

Будівлі що зводяться

1

2

3

Адміністративно-побутові приміщення

Тимчасові складські приміщення

Опалювані:

Неопалювані:

Навіси: