Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
5
Добавлен:
14.02.2016
Размер:
60.42 Кб
Скачать

Дата проведення заходу: _________________________

Оцінка заходу класним керівником: ________________

Підпис класного керівника: _______________________

Виховний захід

на тему:

Така любов буває раз в ніколи...

Провів:

Студент V курсу

Факультету математики та

інформатики

Ковальчук Ігор

Івано-Франківськ

2012 Cценарій "Така любов буває раз в ніколи..." - конкурсна програма до Дня святого Валентина

(Звучать позивні на вихід ведучих)

Ведучий. Ми щиро раді вас вітати у цій залі на святкуванні Дня святого Вален­тина, Дня всіх закоханих.

Ведуча. Про кохання не говорять, про нього вже все сказано... Тож сьогодні будемо мовчки вдихати аромат закоханості, насолоджуватися захоплюючим ви­довищем, представленим на сцені, цікавими і веселими конкурсами, романтич­ною музикою.

Ведучий. Але ж закохуються лише навесні.

Ведуча. Неправда.

Ведучий. Закохуються лише для насолоди.

Ведуча. Не завжди.

Ведучий. Закохуються лише юні.

Ведуча. Не вірю.

Ведучий. Закохуються всі!

Ведуча. Згідна.

Ведучий. Отож із Днем святого Валентина всіх вас! Із днем юності й кохання, молодості й краси! Кохайте і будьте коханими, адже це і є щастя!

Ведуча. Життя-це не букет розмаю,

А вічний бій і суєта.

Любіть любов, я вас благаю,

Вона велична і свята.

Є таємнича в неї сила,

Коли зіниці зацвітуть.

Любіть любов, вона - ті крила,

Які до щастя донесуть.

Милуйтесь сонцем і зорею,

Добра від вас ждуть матері.

Любіть любов, бо легше з нею

Переживати тягарі.

Ходіть до добрих друзів в гості,

Образи грішникам простіть.

Позбудьтесь заздрості і злості,

Любіть любов, життя любіть.

Ведуча. У Європі День святого Валентина почали святкувати з XIII століття.

Ведучий. Витоки цього свята сягають давніх часів. Валентин був християнсь­ким єпископом. Він народився у III столітті нашої ери в місті Терні Римської імперії.

Ведуча. Всупереч наказу римського імператора Юлія Клавдія II, який не доз­воляв солдатам імперських легіонів одружуватися, Валентин таємно вінчав легіо­нерів, за що і був ув'язнений. Коли він сидів у в'язниці, то закохався у сліпу доньку свого ката і вилікував її.

Ведучий. Кажуть, що все було навпаки: наглядач попросив Валентина виліку­вати свою доньку, а та закохалася в священика. Перед стратою він залишив їй записку на прощання і підписався: "Твій Валентин" (звідси і "валентинки" на День закоханих). Дата страти святого Валентина - 14 лютого - співпала з римським святкуванням на честь Юнони - богині кохання.

Ведуча. Цей день у Римі вважався початком весни. Вже дещо пізніше Вален­тин був канонізований і зарахований до лику святих. З тих пір всі закохані вважа­ють його своїм захисником.

Ведучий. Сьогодні День святого Валентина вийшов далеко за рамки суто католицького свята і став найулюбленішим святом у багатьох народів.

Ведуча. Багато років тому в Англії у цей день дітей наряджали в одяг дорос­лих. Вони ходили від хати до хати і співали пісні про святого Валентина.

Ведучий. В Уельсі з дерева вирізали дерев'яні ложки й дарували їх своїм коханим 14 лютого. Ці ложки оздоблювали сердечками, ключиками, що означа­ло: "Ти знайшов шлях до мого серця".

Ведуча. На Сицилії існує таке повір'я: якщо молода дівчина стоятиме біля вікна півгодини перед сходом сонця напередодні Дня святого Валентина .і пер­ший промінь впаде на неї, то цього ж року вона вийде заміж.

Ведучий. У Німеччині дівчата писали на цибулинах тюльпанів чоловічі імена. Який тюльпан зацвіте першим - за того дівчина і вийде заміж.

Ведуча.У Римі хлопці витягували невеличкі аркуші з написаними на них жіночими іменами. А японці вважають 14 лютого своєрідним днем вітання, коли подарунки отримує в основному сильна половина людства.

1-й ведучий. Сьогодні, у перед­день Дня святого Валентина, ми проводимо конкурс «Романтична пара». За це високе звання змага­тимуться (називає імена учасників і конкурсу).

2-й ведучий. Дозвольте представити вам наше вельмишанов­не журі (називає членів журі).

Кожен конкурс оцінюється за п’ятибальною системою.

Соседние файлы в папке Виховні заходи