Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Zvit__Seryozha_2_kurs_-_praktika.doc
Скачиваний:
156
Добавлен:
14.02.2016
Размер:
104.45 Кб
Скачать

4.Криміналістична лабораторія ЗакДу

24 квітня ми проходили практику у Криміналістичному музеї Закарпатського державного університету , який знаходиться в місті Ужгороді на вулиці М.Заньковецької , 89 а .Цей криміналістичний музей єдиний на Україні. Розповідав нам про неї доцент кафедри кримінального права та кримінального процесу юридичного факультету Закарпатського державного університету Шеремет Антон Петрович. Автор ряду наукових праць та навчально-методичних посібників. Засновник цієї лабораторії.

В цій лабораторії студенти проводять практичні заняття. На стіна розміщенні стенди, на яких коротко описано , що таке криміналістика , її структура і методи.

Також в лабораторії є різні вогнепальні зброї , ножі , шаблі , міни , зразки наркотичних засобів , відбитки пальців рук на дактилоскопічній карті та різні інші прилади.

Шеремет Антон Петрович розповідав нам , про різні випадки вбивст, їхні розкриття та розслідування, про відбитки пальців та багато іншого.

Висновки

Отже навчальна ознайомча практика - це поєднання особою теорії і практики шляхом поглиблення та закріплення теоретичних знань і формування на цій основі її професійних умінь та навичок.

Ми студенти другого курсу , групи Право-22 із 17 квітня до 26 квітня проходили навчальну ознайомчу практику в судах загальної юрисдикції , зокрема це Господарський суд ,Ужгородський міськрайоний суд. Також ми побували у музеї Криміналістики і в міліції . Там ми дізналися дуже багато цікавої корисної інформації, яка знадобиться нам в майбутньому.

Мені здається, що ця навчальна ознайомча практика для нас відіграє дуже важливу роль. По-перше, вона в нашому житті є перша, і було дуже цікаво спостерігати і брати участь в процесах юриспруденції. По-друге, навчальна ознайомча практика відіграє велику роль для нашої праці в майбутньому, адже ми дуже поглибились в весь цей процес, і нам дуже було цікаво проходити цю навчальну ознайомчу практику.

Отже, саме під час практики ми можемо оволодіти корисною інформацією, поглибитись в весь процес праці, який повязаний із нашою спеціальністю - правознавство. Хоча практика дуже важлива, але до неї треба підійти з високим рівнем знання теорії. Адже теорії без практики немає.

Використана література:

1. Конституція України. - К., 1996.

2. Закон України "Про судоустрій України" (ВВР), 2002, № 27-28. СТ.180.

3. Господарський процесуальний кодекс України (ВВР) 1992, №6, ст.56). Зі змінами внесеними згідно із Законами від 10.01.2002, ВВР, 2002, № 17, ст 117, № 3092 – III від 07.03.2002

4. Цивільний Кодекс України, К., 1999

5. Закон України «Про господарські товариства»  07.03.2002

6. Господарське право. Практикум // Щербина B.C., Київ, Юрінком Інтер, 2001

7.  Хозяйственное право // Мамутов В.К., Київ. Юрінком Інтер, 2002

8. В. В. Копєйчиков «Правознавство» Підручник Київ Юрінком Інтер 2003

9. Господарське право / Щербина В.С – Київ,:Юрінком Інтер, 2001

10. Господарське право. Практикум // Щербина В.С., Київ, Юрінком Інтер, 2001

11. Підприємницьке право під ред. Н.О Саніахметової // Київ, „АСК”,