Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка по Отоплению КП и ДП 2013.docx
Скачиваний:
13
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
2.11 Mб
Скачать

Міністерство аграрної поітики та продовольства украіни вп «політенічний коледж луганського національного аграрного університета» методичний посібник

З ВИКОНАННЯ КУРСОВОГО ПРОЕКТУ «ОПАЛЕННЯ» І РОЗДІЛУ «ОПАЛЕННЯ» ДИПЛОМНОГО ПРОЕКТУ ДЛЯ СТУДЕНТІВ СПЕЦІАЛЬНОСТЕЙ 5.092124 «МОНТАЖ І ОБСЛУГОВУВАННЯ ВНУТРІШНІХ САНІТАРНО-ТЕХНІЧНИХ СИСТЕМ І ВЕНТИЛЯЦІЇ» І 6.092100 «ТЕПЛОГАЗОПОСТАЧАННЯ І ВЕНТИЛЯЦІЯ»

Навчально-методичні матеріали для

забезпечення роботи студентів

Луганськ 2013

Укладачі: Ємець Геннадій Володимирович, викладач спеціальних дисциплін, голова циклової комісії відділення ТГВ

Бондар Олександр Олександрович, викладач спеціальних дисциплін

Методичний посібник складено для забезпечення самостійної роботи студентів по виконанню курсового проекту «Опалення» студентами спеціальностей 5.092124 «Монтаж і обслуговування внутрішніх санітарно-технічних систем і вентиляції» і 6.092100 «Теплогазопостачання і вентиляція», а також може бути використаний для розробки розділу «Опалення» дипломного проекту. Містить у собі рекомендації з конструювання систем опалення, методику розрахунку елементів систем, вимоги до складу і оформлення проекту, довідкові матеріали для розрахунку систем опалення.

Рецензент: Чередниченко Галина Юхимівна, викладач спеціальних дисциплін

ЗМІСТ

Вступ ..................................................................................................................................2

  1. Загальні положення .................................................................................................2

  1. Обсяг, склад і зміст курсового проекту ...............................................................3

  1. Оформлення проекту ............................................................................................18

  1. Перевірка і захист проекту.....................................................................................20

  1. Додатки ......................................................................................................................21

Література ........................................................................................................................35

ВСТУП

Дійсний методичний посібник призначений для викладачів предмета «Опалення» і студентів які навчаються по спеціальності № 5.092124 «Монтаж і обслуговування внутрішніх санітарно - технічних систем і вентиляції».

Метою курсового проектування є закріплення, систематизація знань, отриманих у результаті вивчення предмета, і розвитку практичних навичок по їхньому застосуванню в проектуванні; виробленню умінь самостійного творчого прийняття рішень з питань виробничо - технічного і техніко-економічного характеру; практичної підготовки до виконання дипломного проекту.

В процесі курсового проектування по предмету студент повинний навчитися:

  • Робити теплотехнічний розрахунок конструкцій, що огороджують;

  • Виконувати розрахунок теплових втрат через огородження;

  • Давати технічну характеристику й обґрунтування обраної системи опалення;

  • Виконати розрахунок поверхні нагрівальних приладів;

  • Розробляти схему системи опалення і виконати її гідравлічний розрахунок;

  • Робити підбір опалювального устаткування;

  • Складати специфікацію на систему опалення;

  • Вміти давати техніко-економічне порівняння різних варіантів систем і їхнього устаткування;

  • Виконати прості технічні розрахунки.

Відповідно до викладеного вище задачами курсового проектування, дійсний методичний посібник містить необхідні відомості по тематиці курсового проекту, обсягу, складу і змісту проекту, порядку його розробки й оформлення, організації перевірки і захисту курсового проекту. Крім того в посібнику приведений список необхідної літератури і необхідні додатки.

Для виконання курсового проекту кожному студенту видається в тимчасове користування по одному екземплярі дійсного посібника і конкретне типове завдання.

Завдання на курсове проектування складається конкретно, але в той же час дозволяється студентам самостійно вирішувати основні технічні й організаційні задачі. Усі завдання повинні мати приблизно однакову складність і мати строк для виконання 1,5-2 місяця. Термін захисту проектів регламентується навчальним чи планом викладачем по предмету, що веде курсове проектування.

Перед початком курсового проектування проводиться вступне заняття з групою, на якому викладач роз'ясняє значення курсового проектування, допомагає прийняти тему проекту, пояснює основні вимоги до курсового проекту, послідовність його виконання, повідомляє розклад консультацій, установлює графік курсового проектування і порядок контролю за його виконанням. Консультації по курсовому проектуванню проводять у час, передбачений навчальним планом по предмету, паралельно з теоретичними заняттями.