Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ДИПЛОМ ЗАХАРЧУК / 04_ПЗ_ДП1.docx
Скачиваний:
145
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
1.17 Mб
Скачать

1.5 Результати проведення випробування транспондер на пар

На малюнку 1.4 наведено результати випробування 128 бітної платформи ПАР транспондера, відповідної області кодування в 64 біта стандарту EPC.

Рис. 1.4 – Результати випробування 128 бітної платформи ПАР транспондера

Транспондер містить групи даних для реалізації алгоритму антиколізії і багаторівневого детектування помилок.

Внесені втрати для останніх зворотних імпульсів складають - 53 дБ. Проводилась ідентифікація самих різних об'єктів, в тому числі металевих і містять рідини..

1.6 Пристрої ідентифікації доступу

До них відносяться зчитувачі і ідентифікатори, що виробляють розшифровку і зчитування інформації з ідентифікаторів різного типу, встановлюючи права людей, транспорту або майна по території охоронюваної зони. Контрольовані місця, де безпосередньо здійснюється контроль доступу, наприклад, двері, турнікет, кабіна проходу, обладнуються зчитувачем, пристроєм виконавчим та іншими необхідними засобами.

Ідентифікатор - це предмет, що має кодову інформацію, що підтверджує повноваження прав свого власника. Мають вигляд брелоків, ключів, карток.

Зчитувач - це електронний пристрій, що зчитує кодову інформацію з ідентифікатора і перетворює в стандартний формат, для передачі на аналіз та прийняття рішень в контролер.

Близько десяти видів зчитувачів і ідентифікаторів, використовують для запису, зчитування і збереження різні способи, що розрізняються за вартістю та рівнем секретності. Найбільш відомі і часто використовуються:

Картка перфорована - складається з двошаровою, що не деформується пластмаси. Запис інформації проводиться шляхом пробивання отворів, в момент виготовлення. Зчитування виробляється на механічному або оптичному зчитувачі. Картка проста і дешева у виготовленні, але легко підробляється, має малий термін служби.

Картка зі штрих-кодом - у вигляді смуг іншого кольору, ніж поверхня, нанесених з кодовою послідовністю в момент її виготовлення. Код зчитується оптичних зчитувачем, оскільки той не містить рухомих частин, а при скануванні не виробляє фізичних контактів з карткою.

Картка магнітна - має магнітну смугу, на якій і записаний код. Цей тип носія, не залишає окислів на зчитувачі, оскільки є самоочисним. Код, записаний на доріжки магнітної смуги, легко може бути перепрограмовано, втративши картку, дуже швидко і без проблем можна закодувати нову. Зчитування коду проводиться магнітним зчитувачем, інформація зчитується в момент переміщенні картки між магнітними головками зчитувача. Картки дешеві, але і ненадійні, легко підробляються. До їх недоліків відноситься і наявність механічного контакту, що скорочує терміни служби і необхідність обережного поводження, через можливість спотворення чи знищення записаної інформації. Завдяки тому, що розмір картки збігається з картами банку, є можливість використання вже наявних карт для СКУД.

Віганд-картка - містить усередині обрізки тонких металевих дротиків, порядок розташування яких, являє собою кодову комбінацію, зафіксовану клеєм, при переміщення картки в магнітному полі зчитувача, зволікання створюють імпульс передає інформацію з картки. Це тип карток, не схильний до дії високих температур і електромагнітних полів. Підробка майже виключена. Зчитувачі працюють і поза приміщеннями, їх електронні компоненти залиті захисним компаундом. Недолік - крихкість і ламкість при вигині, код записується при виготовленні і не може змінюватися.

Картка безконтактна - всередині неї розташована мікросхема або чіп містить інформацію. З відстані 5-90 см, інформація зчитується за допомогою радіочастотного способу. У пасивних картках, інформація записується тільки один раз і назавжди, в активних, існує можливість змінити інформацію. Пасивні картки, заряджаються від зчитувача, термін служби їх довгий і вони не підробляються. Активні - мають незамінюваних батарейки працюють строком до 10 років, картки надійні і легкі у використанні. Зчитувач може бути прихований або розміщений за неметалевої стінкою. Технологія ідеально поєднує свободу переміщення і ефективний контроль. Інформація з картки зчитується з гаманця або кишені. Не працює при впливі електромагнітних полів, незамінна для забезпечення високопропускними здібності.

Електронні ключі - у вигляді брелоків, дані записуються на мікросхему всередині. Додавання або стирання ключа можливо майстер-ключем з контролера. При торканні ключем зчитувача інформація легко передається, а мікросхема, харчується вмонтованої в ключ батарейкою. Термін роботи - кілька років, ключ дуже надійний в роботі і стійкий до механічних і електромагнітних впливів. Застосовуються у випадках наявності великої кількості дверей, але малої відвідуваності.