Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЗВІТ 4 курс / лісництва лєві / дністровський каньйон.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
116.74 Кб
Скачать

7. Рекреаційна діяльність регіонального ландшафтного парку

7.1. Рекреаційна діяльність проводиться в зонах регульованої і стаціонарної рекреації та організовується його спеціальними підрозділами, а також іншими підприємствами, організаціями на підставі угод з його адміністрацією відповідно до чинного законодавства.

7.2. РЛП у відповідних зонах згідно з проектом організації його території забезпечує організацію рекреаційної Інфраструктури, поширює мережу еколого- і науково-пізнавальних маршрутів, рекреаційних зон для створення сприятливих умов для відпочинку, оздоровлення населення та його відвідувачів.

7.3. РЛП організовує маркетингові дослідження щодо надання платних рекреаційних послуг відповідно до чинного законодавства.

8. Фінансування, матеріально-технічне забезпечення регіонального ландшафтного парку

8.1. Фінансування РЛП здійснюється відповідно до чинного законодавства за рахунок коштів обласного бюджету.

Для цієї мети можуть також залучатися кошти благодійних фондів, підприємств, установ, організацій, громадян (у тому числі - валютні) та інших джерел фінансування, не заборонених чинним законодавством.

8.2. Кошти (в тому числі у валюті), отримані від природоохоронної, наукової, туристично-екскурсійної, рекламно-видавничої, господарської, та іншої

діяльності, що не суперечить його цільовому призначенню, є власними коштами РЛП "Дністровський каньйон" і вилученню не підлягають. Ці кошти використовуються для організації та забезпечення охорони і відтворення природ

них комплексів РЛП.

8.3. Матеріально-технічне забезпечення РЛП здійснюється його адміністрацією відповідно до чинного законодавства.

8.4. Для ліквідації наслідків аварій чи стихійного лиха, при яких виникає пряма загроза життю людей, знищенню заповідних природних комплексів, особливо термінові заходи здійснюються за рішенням адміністрації РЛП.

9. Майно регіонального ландшафтного парку

9.1. Майно РЛП становлять основні фонди та інші цінності, вартість яких відображається в самостійному балансі парку.

9.2. Майно РЛП є спільною власністю територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільської області і закріплене за парком на праві оперативного управління.

9.3. РЛП володіє, користується та розпоряджається закріпленим майном у межах, визначених законодавством України.

РЛП має право з дозволу Тернопільської обласної ради продавати і передавати іншим підприємствам, організаціям, установам, обмінювати та надавати в оренду і користування належні парку будинки, споруди, обладнання, інвентар та інші матеріальні цінності.

9.4. Джерелами формування майна РЛП є бюджетні асигнування, спеціальні кошти, фінансова допомога та благодійні внески, пожертвування організацій, установ, громадян та інші надходження, не заборонені законодавством України.

10. Звітність і контроль за діяльністю регіонального ландшафтного парку

10.1. РЛП звітує про свою діяльність перед Тернопільською обласною радою, а в галузевому відношенні - перед державним управлінням охорони навколишнього природного середовища в Тернопільській області.

10.2. РЛП веде бухгалтерський, оперативний облік, складає періодичну, річну та статистичну звітність і подає її в установлені терміни згідно з чинним законодавством.

10.3. Директор РЛП та головний бухгалтер РЛП несуть особисту відповідальність за додержання порядку ведення і достовірність обліку та статистичної звітності.

10.4. Контроль за діяльністю РЛП здійснюють державне управління охорони навколишнього природного середовища в Тернопільській області, державна екологічна інспекція в Тернопільській області, інші спеціально уповноважені державні органи влади відповідно до чинного законодавства України.

Соседние файлы в папке лісництва лєві