Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
15
Добавлен:
18.02.2016
Размер:
72.7 Кб
Скачать

2. Інформаційний обсяг навчальної дисципліни

Змістовий модуль 1. Основи транспортного процесу та методологічні особливості організації управління

Тема 1. Основи транспортного процесу і організаційна структура управління на транспортному комплексі України

Загальні пойняття й положення. Види транспортних систем і їхньої матеріально-технічної бази. Техніко-економічні особливості окремих видів транспорту. Критерії вибору видів транспорту для конкретного перевезення. Визначення якості доставки вантажів. Види сполучень. Основне утримання базисних умов постачання Инкотермс - 2000. Транспортні умови контрактів. Транспортна складова при доставці товарів.

Тема 2. Концепція структурної перебудови та функціонування транспорту у ринкових умовах. Підприємницька діяльність та державне регулювання

Організаційна і функціональна структура керування галуззю транспорту України в сучасних умовах. Державне регулювання діяльністю автомобільного транспорту. Основні напрямки стабілізації роботи транспорту в ринкових умовах. Що собою подає комплексне автотранспортне підприємство (ВАТ). Реструктуризація підприємств автотранспорту і їхньої перспективи розвитку.

Тема 3. Основні показники роботи пасажирського та вантажного транспорту та особливості планування прибутку, рентабельності перевезень

Основні техніко-економічні показники роботи пасажирського та вантажного транспорту та заходи щодо підвищення їх ефективності. Особливості планування прибутку, рентабельності на вантажних та пасажирських перевезеннях. Заходи щодо стабілізації роботи пасажирського транспорту на місцевих та приміських маршрутах. Собівартість автомобільних перевезень та шляхи її зниження. Сфери та методи державного регулювання на транспорті. Приватизація на транспорті та тенденції його розвитку. Транспортна політика та перехід від керованого державного господарства до ринкового.

Тема 4. Якість пасажирських перевезень автомобільним транспортом на міських та приміських маршрутах

Якість пасажирських перевезень. Категорії комфорту в системі міського громадського транспорту. Формування оптимальної структури рухомого складу на пасажирських перевезеннях. Державне соціальне замовлення на пасажирських перевезеннях. Досвід використання всіх видів транспорту у туристичному бізнесі. Перспективи розвитку транспортного комплексу України. Перелік документів, які подаються об’єктами господарювання для одержання (оновлення) ліцензійних карток з надання послуг внутрішніх перевезень пасажирів і автомобільним транспортом. Послідовність складання і реалізація бізнес-плану на транспорті.

Змістовий модуль 2. Транспортна логістика

Тема 5. Сучасні транспортно-технологічні системи

Сучасні транспортно-технологічні системи. Транспортно-технологічні особливості окремих видів транспорту. Контейнерно-транспортна система. Міжнародні змішані перевезення з використанням сучасних ТТС. Основні умови доставки товарів у міжнародній торгівлі. Базисні умови контрактів. Транспортна складова при доставці товарів. Міжнародні транспортні коридори. Вантажні транспортні центри у логістичних системах. Морські порти як центри міжнародних логістичних систем. Основні міжнародні договори і конвенції, регулюючі питання транспортної логістики. Правова основа використання транспортних логістичних операцій у міжнародній внутрішній торгівлі. Правова база виконання міжнародних автомобільних перевезень. Основні умови доставки товарів на залізничному транспорті згідно умови про пряме залізничне сполучення. Основний зміст базисних умов доставки ІНКОТЕРМС – 2000. Функціонування складської системи та логістика на складських операціях. Основні умови здійснення міжнародних автомобільних перевезень.

Соседние файлы в папке ПРОГРАММЫ (РП и НП)