Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Desktop / Техникум / OLYA / на печать.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
18.02.2016
Размер:
126.46 Кб
Скачать

3.3Проектування тимчасових доріг.

Для транспортування конструкцій і матеріалів були максимально використані п остійні дороги. Тимчасові дороги прийняті з одностороннім рухом шириною 4 м, де маються смуги шириною 3м для стоянки транспорту під розвантаженням. Дороги тимчасові запроектовані кільцевими. Місця улаштування і шляхи пересування монтажних машин і механізмів відповідають розробленим в технологічних картах. Закриті склади розташовані на рубіжі дії крана, а відкриті – в середині дії крана. Побутові приміщення і будинки розташовані на відстані на відстані не менше 50м від об’єктів виділяючих пил, газ і пар. Побутові приміщення розміщені коло

входу на будівельний майданчик без порушення правил безпеки і розташовані за небезпечною зоною. Радіус закруглення тичасових доріг 6м.

3.4Безпека праці і протипожежні заходи.

Організація будівельного майданчика, ділянки робіт і робочих місць повинна забезпечувати безпеку праці робітників на всіх етапах виконання робіт. Зони постійно діючих небезпечних виробничих факторів повинні огороджуватися захисними огородженнями, а зони потенційно діючих небезпечних факторів – сигнальними огородженнями, задовільняючими вимоги.

Біля в’їзду на будівельний майданчик повинна бути установлена схема руху засобів транспорту, а на узбіччі доріг – добре видимі дорожні знаки.

Проїзди, проходи і робочі місця необхідно регулярно очищати, не захаращувати, а розташовані за межами будівель – в зимовий час посипати піском або шлаком. Ширина проходів до робочих місць і на робочих місцях повинно бути не менше 0,6м, а висота проходів у світлі не менше 1,8м. Отвори в стінах при односторонньому примиканні до них перекриття повинні бути огороджені, якщо відстань від рівня настилу до низа отвору менше 0,7м.

Подача матеріалів, будівельних конструкцій та обладнання повинна здійснюватися в технологічній послідовності, яка забезпечує безпеку робіт. Складувати матеріали на робочих місцях слід так, щоб вони не здійснювали небезпеку при виконанні робіт і не утрудняти проходи. Всі особи, які знаходяться на будівельному майданчику, забов’язані носити захисні каски.

Протипожежні заходи.

Пожежна безпека на будівельному майданчику, ділянках робіт і робочих місцях повинна забезпечуватись в сумісності з вимогами правил пожежної безпеки при виробництві будівельно-монтажних робіт і правил пожежнї безпеки при виробництві зварювальних та інших вогневих робіт.

На будівельному майданчику не допускається користування відкритим вогнем в радіусі менше 50м від місця застосування і складання матеріалів, що містять легкозаймисті або вибухонебезпечні речовини.

Матеріали, виділяючі вибухонебезпечні або шкідливі речовини, дозволяється зберігати на робочих місцях в кількості не перевищуючих змінні потреби. Матеріали, які містять вибухонебезпечні розчинники, необхідно зберігати у герметично зачиненій тарі. В місцях, де готуються матеріали, які виділяють вибухонебезпечні речовини, не допускаються дії з використанням вогню або викликаючі іскроутворення. Не допускається користування відкритим вогнем для розігріва вузлів машин, а також експлуатувати машини при наявності течі в паливних і олійних системах.

Місця проведення електрозварювальних і газоплам’яних робіт повинні бути звільнені від предметів, що згорають у радіусі не менш ніж 5м, а від вибухонебезпечних матеріалів і установок – 10м.

Соседние файлы в папке OLYA