Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Praktika3_vipravlena.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
153.09 Кб
Скачать

12. Охорона праці та навколишнього середовища

При опрацюванні цього підрозділу студент повинен вивчити:

права громадян на охорону праці при укладанні трудового договору та під час роботи на підприємстві, соціальне страхування, порядок забезпечення працівників спецодягом та іншими засобами індивідуального захисту, змиваючими та знешкоджувальними засобами, діючі на підприємстві пільги та компенсації за важкі та шкідливі умови праці, фінансування охорони праці, службу охорони праці на підприємстві, розслідування та облік нещасних випадків, звітність про стан охорони праці, застосування штрафних санкцій за порушення нормативних актів по охороні праці, програму діяльності підприємства щодо охорони навколишнього природного середовища, ресурсні платежі.

Індивідуальне завдання

Кожен студент під час проходження практики виконує додатково індивідуальне завдання. Тему індивідуального завдання студент обирає самостійно з урахуванням виконання майбутньої бакалаврської роботи. При виконанні індивідуального завдання студент повинен:

1. Обрати тему майбутньої бакалаврської роботи з наведеного переліку приблизних тем або сформулювати її самостійно.

2. Обґрунтувати актуальність обраної теми.

3. Визначити напрямки та методи дослідження.

4. Зібрати необхідний матеріал для написання бакалаврської роботи.

5. Скласти план бакалаврської роботи.

Тематика бакалаврських робіт визначається змістом дисциплін навчального плану, розробляється і затверджується протокольно кафедрою. Тема бакалаврської роботи має становити інтерес для студента, бути пов’язаною з діяльністю підприємства та сприяти максимальному використанню здобутих знань і практичного досвіду. Слід зауважити, що студент має право запропонувати свою тему бакалаврської роботи, але при цьому він повинен обґрунтувати доцільність її розробки.

Студент повинен розкрити тему бакалаврської роботи на сучасному рівні розвитку економічної науки, використовуючи такі підходи й наукові знання, які пояснюють різні явища і події у практиці господарської діяльності підприємства з позицій сьогодення. Крім того, студент повинен достатньо повно розкрити основні поняття та терміни, що стосуються проблеми бакалаврської роботи, включити у зміст матеріалу тільки об’єктивні факти і реальні практичні приклади.

Бакалаврська робота– це самостійне науково-практичне дослідження, яке дає змогу оцінити якість знань студента, його вміння застосувати їх на практиці.

Основна мета виконання бакалаврської роботи– глибоко й творчо вивчити одне з конкретних питань теорії та практики економічних дисциплін, оволодіти методами наукового дослідження.

Бакалаврську роботу студент денної форми навчання повинен виконувати на основі даних матеріалів практики з конкретного підприємства, ретельного вивчення й узагальнення передового досвіду господарювання, висвітленого в літературних джерелах, обов’язкового використання статистичних даних, наведених у науковій літературі, періодичній пресі та статистичних щорічних виданнях.

Вимоги до написання та захисту звіту з виробничої практики

Звіт про практику повинен відображати всі розділи програми: загальна частина із 12 розділів та індивідуальне завдання. Текст оформляється згідно вимог до оформлення наукових робіт на аркушах стандартного формату (210 х 297), з відповідною нумерацією сторінок.

Звіт складається із титульного аркуша, змісту, 13 розділів, висновків, списку використаної літератури і додатків.

Перелік додатків студент формує на свій розсуд, таким чином, щоб вони підтверджували виконану роботу (статутні документи, первинні документи, форми звітності та інші документи, що підтверджують діяльність підприємства: бізнес-план, аналітичні таблиці аналізу тощо).

В процесі виробничої практики студент аналізує і описує, які існують відхилення в практичній роботі технологічних і економічних служб підприємства від діючих положень нормативних активів, дає їм оцінку, висловлює свою думку, як вони впливають на результати підприємницької діяльності, визначає їх доцільність чи наслідки щодо ефективності господарських операцій.

Написаний звіт зшивається, подається студентом на кафедру економіки і підлягає рецензуванню керівником практики від інституту. Оцінка за практику ставиться під час захисту звіту. При цьому береться до уваги:

  • зміст звіту;

  • якість описаної інформації;

  • оформлення звіту згідно з вимогами;

  • навички студента пов’язувати теоретичні знання з практикою господарювання;

  • зміст доповіді при захисті матеріалів звіту;

  • повнота і точність відповідей на запитання.

13

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]