Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсовая Ведькал.doc
Скачиваний:
165
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
2.17 Mб
Скачать

5.Організація та механізація навантажувально – розвантажувальних робіт

5.1. Транспортно-технологічна схема перевезень

Транспортно – технологічна схема – важливий елемент розробки технології перевезень вантажів. Кожна транспортно-технологічна схема може бути представлена у вигляді набору типових операцій, сформованих у блоки. Із цих блоків формуєця весь технологічний ланцюжок. Основними факторами визначають вибір транспортно-технологічних схем, є вид вантажу, який перевозиться, і умови його виробництва та соживання.

5.2. Особливості організації роботи навантажувально- розвантажувальних засобів

Організація вантажно-розвантажувальних робіт є важливим елементом процесу перевезень вантажів. На автомобільному транспорті дані роботи є найбільш важливими та трудомісткими.

Під час перевезення канцтоварів перевізники, вантажовідправники вантажоодержувачі зобов'язані вживати заходів по забезпеченню цілості вантажу.

Канцтовари перевозяться тарним способом. Перевізник приймає для перевезення від вантажовідправника і здає вантажоодержувачу товар в тарі за найменуванням, кількістю місць і стандартною масою місць без переважування.

Застосування таких механізмів дає значне скорочення часу навантаження – розвантаження.

На невеликих майданчиках при малих обсягах перевезень, що є в наявності при даних перевезеннях використовують мобільні автокрани КС1571

Характеристика

Максимальна вантажопідйомність – 4т

Довжина основної стріли – 6,5 м

Довжина стріли з висунутою внутрішньою секцією – 10,4 м

Максимальна висота підйому крана – 11 м

Максимальна швидкість підйому вантажу – 18 м/хв.

Максимальна швидкість обертання платформи 2,4 об/хв.

Максимальна швидкість руху без вантажу 75 км/год.

ГРАФІЧНА ЧАСТИНА ПРОЕКТУ

ВИСНОВОК

При розробці даного курсового проекту були проаналізовані техніко – експлуатаційні показники даного підприємства і визначені продуктивність і собівартість перевезень для простого циклу перевезень, які відповідно становлять 0,791 т/год. і 26,77 грн./т. Було проведено факторний аналіз кожного з показників і побудовано суміщені графіки. Для виявлення взаємопов’язаного впливу факторів на продуктивність автомобілів і собівартість перевезень було визначено зміну цих величин при зміні ТЕП. Побудувавши найкоротшу зв’язуючу мережу, було запропоновано 2 варіанти маршрутної мережі і за критерієм мінімальної відстані обрано одну з них для здійснення перевезень. По кожному маршруту і в цілому по проекту для дрібнопартіонних перевезень були розраховані такі експлуатаційні показники, як: час однієї їздки автомобіля, кількість їздок за добу, тривалість роботи автомобіля, добова продуктивність автомобіля, автомобіле-години в експлуатації, загальний пробіг автомобіля, фактичний обсяг перевезень вантажу та тари, а також фактичний вантажообіг вантажу та тари. Для перевезення сантехнічних виробів була розроблена транспортно – технологічна схема перевезень вантажу в торгівельну мережу міста.

Список використаної літератури

  1. Воркут А. И. Грузовые автомобильные перевозки. – 2-е изд., –

К.: Вища шк., 1986.

  1. Назарбаева Р., Назарбаева И., Чимшит О. Автомобиль и автоперевозки . - [Днепропетровск]: Изд. Дом "Баланс-Клуб". - Ч. 2. - 1999.

  2. Чигринець І. А. Планування провізних можливостей автотранспортного підприємства в умовах ринку. - К., 1997. - Вип. 2.

  3. “Транспортно-експедиторська діяльність” - Бізнес-консультант, 2005, 06, №6

  4. Ардельянова О. В. Место и роль государства в регулировании рынка автотранспортных услуг - К., 1997. - Вип. 2.

  5. Лекції з конспекту

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]