Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лабораторна робота № 2.doc
Скачиваний:
20
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
417.79 Кб
Скачать

Методичні вказівки

Packet Tracer 3.1 представляє собою простий програмний засіб, який дозволяє спроектувати мережу будь-якого рівня складності та змоделювати її роботу. Даний програмний засіб має 2 закладки: Topology – для проектування мережі, Simulation – моделювання роботи мережі за допомогою пересилання пакетів.

В даній роботі потрібно спочатку спроектувати мережу, визначити IP-адреси мережевих пристроїв, а потім – запустити обмін пакетами.

Необхідно використовувати наступні IP-адреси: 192.168.x.x.

Варіанти індивідуальних завдань до лабораторної роботи № 2

  1. Спроектувати та побудувати мережу, до якої входить 5 комп’ютерів та файловий сервер, які знаходяться на 3-у поверсі 10-и поверхового будинку та 3 комп’ютери, які знаходяться на 2-у поверсі у 4-и поверховому будинку навпроти. Відстань між приміщеннями 100 м. Яке мережеве обладнання потрібно використати (включаючи кабельне з’єднання та мережеві адаптери)? Яку топологію мережі потрібно обрати? Зобразити схематично побудовану мережу.

  2. Спроектувати та побудувати мережу, до якої входить 3 комп’ютерів, які знаходяться на 3-у поверсі 4-и поверхового будинку та 3 комп’ютери та файловий сервер, які знаходяться на 2-у поверсі цього ж будинку. Приміщення знаходяться одна під одною. Яке мережеве обладнання потрібно використати (включаючи кабельне з’єднання та мережеві адаптери)? Яку топологію мережі потрібно обрати? Зобразити схематично побудовану мережу.

  3. Спроектувати та побудувати мережу, до якої входять 8 комп’ютерів та файловий сервер у одному приміщенні та 5 – в сусідньому. Стіна цегляна, товщина – 30 см. Яке мережеве обладнання потрібно використати (включаючи кабельне з’єднання та мережеві адаптери)? Яку топологію мережі потрібно обрати? Зобразити схематично побудовану мережу.

  4. Спроектувати та побудувати мережу, до якої входить 9 комп’ютерів, які знаходяться на 4-у поверсі 4-и поверхового будинку та 3 комп’ютери та файловий сервер, які знаходяться на 2-у поверсі цього ж будинку. Приміщення знаходяться на одній стороні будинку, відстань між кімнатами 78 м. Яке мережеве обладнання потрібно використати (включаючи кабельне з’єднання та мережеві адаптери)? Яку топологію мережі потрібно обрати? Зобразити схематично побудовану мережу.

  5. Спроектувати та побудувати мережу, до якої входить 36 комп’ютерів та файловий сервер, які знаходяться на 2-у поверсі 8-и поверхового будинку в одній кімнаті площею 100м2. Яке мережеве обладнання потрібно використати (включаючи кабельне з’єднання та мережеві адаптери)? Яку топологію мережі потрібно обрати та як розташувати комп’ютери? Зобразити схематично побудовану мережу.

  6. Спроектувати та побудувати мережу, до якої входить 12 комп’ютерів та файловий сервер, які знаходяться на 5-у поверсі 8-и поверхового будинку та 5 комп’ютерів, які знаходяться на 2-у поверсі у 8-и поверховому будинку навпроти. Відстань між приміщеннями 126 м. Яке мережеве обладнання потрібно використати (включаючи кабельне з’єднання та мережеві адаптери)? Яку топологію мережі потрібно обрати? Зобразити схематично побудовану мережу.

  7. Спроектувати та побудувати мережу, до якої входить 7 комп’ютерів, які знаходяться на 1-у поверсі 5-и поверхового будинку та 5 комп’ютерів та файловий сервер, які знаходяться на 2-у поверсі цього ж будинку. Приміщення знаходяться навпроти, тільки на різних поверхах. Яке мережеве обладнання потрібно використати (включаючи кабельне з’єднання та мережеві адаптери)? Яку топологію мережі потрібно обрати? Зобразити схематично побудовану мережу.

  8. Спроектувати та побудувати мережу, до якої входять 8 комп’ютерів та файловий сервер у одному приміщенні та 5 – в приміщенні навпроти через коридор. Стіна бетонна, товщина – 35 см. Яке мережеве обладнання потрібно використати (включаючи кабельне з’єднання та мережеві адаптери)? Яку топологію мережі потрібно обрати? Зобразити схематично побудовану мережу.

  9. Спроектувати та побудувати мережу, до якої входить 7 комп’ютерів, які знаходяться на 4-у поверсі 4-и поверхового будинку та 5 комп’ютерів та файловий сервер, які знаходяться на 3-у поверсі цього ж будинку. Приміщення знаходяться на різних сторонах будинку, відстань між кімнатами 58 м. Яке мережеве обладнання потрібно використати (включаючи кабельне з’єднання та мережеві адаптери)? Яку топологію мережі потрібно обрати? Зобразити схематично побудовану мережу.

  10. Спроектувати та побудувати мережу, до якої входить 27 комп’ютерів та файловий сервер, які знаходяться на 5-у поверсі 9-и поверхового будинку в одній кімнаті площею 100м2. Кімната розділена навпіл перегородкою з гіпсокартону товщиною 10 см, є прохід. Яке мережеве обладнання потрібно використати (включаючи кабельне з’єднання та мережеві адаптери)? Яку топологію мережі потрібно обрати та як розташувати комп’ютери? Зобразити схематично побудовану мережу.

  11. Спроектувати та побудувати мережу, до якої входить 9 комп’ютерів та файловий сервер, які знаходяться на 8-у поверсі 8-и поверхового будинку та 5 комп’ютерів, які знаходяться на 4-у поверсі у 8-и поверховому будинку навпроти. Відстань між приміщеннями 94 м. Яке мережеве обладнання потрібно використати (включаючи кабельне з’єднання та мережеві адаптери)? Яку топологію мережі потрібно обрати? Зобразити схематично побудовану мережу.

  12. Спроектувати та побудувати мережу, до якої входить 5 комп’ютерів, які знаходяться на 5-у поверсі 5-и поверхового будинку та 5 комп’ютерів та файловий сервер, які знаходяться на 3-у поверсі цього ж будинку. Приміщення знаходяться один під одним через поверх.. Яке мережеве обладнання потрібно використати (включаючи кабельне з’єднання та мережеві адаптери)? Яку топологію мережі потрібно обрати? Зобразити схематично побудовану мережу.

  13. Спроектувати та побудувати мережу, до якої входять 15 комп’ютерів та файловий сервер у одному приміщенні та 5 – в приміщенні по діагоналі навпроти через коридор. Стіна цегляна, товщина – 40 см. Яке мережеве обладнання потрібно використати (включаючи кабельне з’єднання та мережеві адаптери)? Яку топологію мережі потрібно обрати? Зобразити схематично побудовану мережу.

  14. Спроектувати та побудувати мережу, до якої входить 12 комп’ютерів, які знаходяться на 3-у поверсі 5-и поверхового будинку та 5 комп’ютерів та файловий сервер, які знаходяться на 4-у поверсі цього ж будинку. Приміщення знаходяться на різних сторонах будинку, відстань між кімнатами 26 м. Яке мережеве обладнання потрібно використати (включаючи кабельне з’єднання та мережеві адаптери)? Яку топологію мережі потрібно обрати? Зобразити схематично побудовану мережу.

  15. Спроектувати та побудувати мережу, до якої входить 30 комп’ютерів та файловий сервер, які знаходяться на 1-у поверсі 4-и поверхового будинку в одній кімнаті площею 123 м2. Кімната розділена на 3 частини перегородкою з гіпсокартону товщиною 10 см та цегляною стіною 7 см, між частинами кімнати є проходи. Яке мережеве обладнання потрібно використати (включаючи кабельне з’єднання та мережеві адаптери)? Яку топологію мережі потрібно обрати та як розташувати комп’ютери? Зобразити схематично побудовану мережу.