Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Право для ІЗДН.docx
Скачиваний:
12
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
80.62 Кб
Скачать

3. Про вибори народних депутатів України Закон України від 17.11.2011 № 4061-VI

Молодого, дуже талановитого економіста Іваненка П. після закінчення Дніпропетровського національного університету було запрошено на стажування до США. Через три роки цей громадянин України повернувся додому й одразу вирішив висунути свою кандидатуру на виборах до Верховної Ради України.

Чи може бути Іваненко П. суб’єктом активного і пасивного виборчого права за законодавством України?

Варіант 7. Цивільний кодекс України від 16.01.2003 № 435-IV

До 14-річного Владислава звернувся 15-річний Олег із проханням дати відеокамеру для проведення відеозапису однієї з шкільних урочистостей. Владислав погодився і дав власну відеокамеру у користування на 6 годин. Однак шкільне свято затягнулося, Олег повертався додому пізно ввечері й тому залишив річ у класному кабінеті. Вночі відеокамера була викрадена. Дайте правовий аналіз ситуації.

Варіант 8. Кримінальний кодекс України від 05.04.2001 № 2341-III

Олег і Павло зустріли на вулиці свою одногрупницю, 16-тирічну Тетяну. Вони силою завели її у підвал недобудованого будинку. У підвалі Олег зажадав, щоб Тетяна вступила з ним у статевий зв'язок, погрожуючи у разі відмови жорстоко побити її. Крім того він погрожував їй, що битиме її також Павло. Тетяна була змушена погодитися. Павло весь цей час знаходився поруч, однак у статеві стосунки вступати не збирався.

Дайте правовий аналіз ситуації.

Загальні рекомендації:

1. В рекомендованій до написання домашньої контрольної роботи літературі інформації багато, Ви з нею ознайомтесь, але в контрольній зазначте з питання саме основне. При захисті домашньої контрольної роботи ЗАОХОЧУЄТЬСЯ володіння матеріалом з питань контрольної в більшому обсязі, ніж викладено в контрольній. Так що текстові заготовки до захисту контрольної можуть бути більш об’ємні, ніж обсяг контрольної (максимум 10 сторінок друкованого тексту) і бути у вигляді, який Вам є зручним. Ці заготовки не читати, просто щоб були у Вас для під страховки – підгледіти.

2. Звертайте увагу на текст нормативних актів, оскільки не завжди в підручниках є останні зміни законодавства.

3. В тексті контрольної Ви сміливо можете використовувати норми з Конституції, кодексів та законів України. Але не роздруковувати текст акту, а надати йому описового вигляду, наприклад: Згідно ст. 27 Кодексу законів про працю України, строк випробування при прийнятті на роботу,…

4. Нормативні акти беріть з сайту Верховної Ради України – Законодавство - Пошук за реквізитами http://zakon2.rada.gov.ua/laws/main/a#Find

Знайшовши текст нормативного акту, натисніть закладку текст для друку і весь нормативний акт буде на одній сторінці. Внизу тексту нормативного акту вказується дата його прийняття.

5. В список літератури вносьте всі використані Вами джерела в тексті контрольної: нормативні акти, підручники, статті.

Зразок титульної сторінки домашньої контрольної роботи

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

НАЦІОНАЛЬНИЙ АВІАЦІЙНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

ІНСТИТУТ ЗАОЧНОГО ТА ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ

ДОМАШНЯ КОНТРОЛЬНА РОБОТА

З НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ

«ОСНОВИ ПРАВА»

ВАРІАНТ № 12

Студента (-ки) 2 курсу 201 групи

напряму підготовки 6.020303 Філологія

Іванова Івана Івановича

номер залікової книжки……..

Перевірила: ст. викладач (доцент, професор)

кафедри теорії та історії

держави і права

ПІБ

Київ 2015

З другої сторінки вказати жирним шрифтом назву питання і давати відразу відповідь на нього, потім 2 питання і задачу (вказати її текст), а потім відповідь з посиланнями на номер статей нормативних актів та їх зміст. Наприкінці зазначити літературу, наприклад:

Література:

  1. Транспортне право України : підручник / Булгакова І.В., Клепікова О.В. - К.: Прецедент, 2011. - 344 с.; Транспортне право України: підруч. для студ. вищ. навч. закл. / М.Л. Шелухін, О.І. Антонюк, В.О. Вишневецька та ін. - К.: Вид. Дім. «Ін Юре», 2008. - 896 с.;

  2. Шульженко Ф.П., Гайдулін О.О., Кундрик Р.С. Транспортне право: Навч. посібник. – К.: КНЕУ, 2005. - 244 с.;

  3. Закону України «Про транспорт» від 10.11. 1994 р. № 232/94-ВР із змінами // Відомості Верховної Ради України від 20.12.1994 – 1994 р., № 51, стаття 446

  4. Підсумки діяльності авіаційної галузі України за 2014 рік. Електронний ресурс: http://www.avia.gov.ua/documents/diyalnist/pіdsumki%20dіjalnostі/

Перелік питань на екзамен (екзамен та залік у письмовій формі, питання до заліку – їх 42, вони нижче, їх менше ніж на іспит – їх 60)

Звертаю Вашу увагу, що з цього переліку питань на залік та іспит Ви готуєте словник юридичних питань по всім галузям, а також готуєте на пам’ять 2 питання повністю на залік та іспит. Ви ці 2 питання писатимете вже на сесії по пам’ті!!!

Але подвійний листок з зошиту підписати з самого верху

Залікова (у кого іспит – Екзаменаційна) робота

з навчальної дисципліни «Основи права»

студента 2 курсу , … групи ІЗДН

напряму підготовки 6.020303 Філологія

Іванова Івана Івановича

Варіант №…

Номер варіанту залікової чи екзаменаційної роботи відповідає Вашому порядковому номеру за списком групи в журналі.

Далі пишете, як називаються Ваші питання. Оскільки на залік 42, а на іспит 60 питань (тобто в роботі заліковій чи екзаменаційній буде лише 2 питання), то питання обираєте для свого варіанту шляхом ділення 42 і 60 на 2.

Тобто перші питання варіантів на залік з 1 по 21, а другі з 22 по 42.

На іспит перші питання варіантів з 1 по 30, а другі з 31 по 60.

Приклад:

Якщо Ви в журналі за списком 5-тий, то на залік готуєте два питання (5 та 26), а якщо іспит питання 5 та 35 і їх так пише