Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
AE_avtomatika.doc
Скачиваний:
45
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
2.18 Mб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

Дніпропетровський національний університет залізничного транспорту імені академіка в. Лазаряна

Кафедра «Автоматизований електропривод»

Основи автоматики і автоматизації

методичні вказівки до виконання лабораторних робіт

Укладач М. М. Кедря

Для студентів курсу денної форми навчання спеціальності 7.0992203 «Електромеханічні системи автоматизації та електропривод»

Дніпропетровськ 2012

УДК 658.011.56 (075.8)

Укладач

доц. Кедря Михайло Михайлович

Рецензенти:

канд. тех. наук О. Д. Жаковський (директор ДОСЗТ)

доц. М. Г. Вісін (ДІІТ)

Основи автоматики і автоматизації [Текст]: методичні вказівки до виконання лабораторних робіт / уклад.: М. М. Кедря; Дніпропетр. нац. ун-т залізн. трансп. ім. акад. В. Лазаряна. – Д.: Вид-во Дніпропетр. нац. ун-ту залізн. трансп. ім. акад. В. Лазаряна,2012. – 28 с.

Надано рекомендації до проведення лабораторних досліджень одиничних кіл автоматики, характеристик об’єктів автоматизації, датчиків, перемикаючих пристроїв і програмних апаратів згідно з умовами лабораторних кафедри «Автоматизований електропривод» ДІІТу відповідно до програми дисципліни «Основи автоматики і автоматизації» з спеціальності 7.092203 «електромеханічні системи автоматизації та електропривод».

Іл. 33. Табл. 14. Бібліогр.: 5 назв.

Кедря М. М., укладання, 2012

Вид-во Дніпропетр. нац. ун-ту залізн. трансп. ім. акад. В. Лазаряна, редагування, оригінал-макет, 2012

Вступ

Лабораторні роботи з основ автоматики і автоматизації дозволяють студентам ознайомитись з діючими пристроями і об`єктами автоматизації, навчитися збирати нескладні схеми та експериментально підтверджувати основні положення теорії. Безпосередньо приймаючи участь в експериментах та дослідженнях, майбутні фахівці одержують навички проведення дослідів і обробки їх результатів. Отримані в лабораторних роботах результати допоможуть оцінювати властивості об`єктів і технічних засобів автоматизації.

Важливою умовою зрозуміння цілей і змісту лабораторних робіт є попередня підготовка до кожної з них. Тому перед тим, як приступити до виконання роботи, треба ретельно вивчити зміст і порядок її виконання, повторити теоретичний матеріал, зв’язаний з темою лабораторної роботи, і підготуватися до виконання звіту.

Звіт повинен мати наступний зміст:

1. Назва та мета лабораторної роботи.

2. Схема чи рисунок пристрою (об’єкта) з короткою характеристикою, призначенням і паспортними даними.

3. Схема досліджень.

4. Таблиці з результатами спостережень і розрахунків.

5. Розрахункові формули.

6. Діаграми та графіки залежностей.

7. Висновки.

Усі схеми, таблиці, графіки та зображення пристроїв повинні мати найменування. Схеми та таблиці слід виконувати за допомогою креслярських приладів з обов’язковим дотриманням вимог діючих стандартів. Всі розрахунки виконувати за допомогою мікрокалькулятора з точністю до третього знака після коми. Висновки по роботі повинні дати оцінку експлуатаційним властивостям об’єкта дослідження, а також показати підтвердження експерименту теоретичним відомостями і т.д.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]