Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
metodichka_dlya_ZPGS_po_TGV.rtf
Скачиваний:
20
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
1.99 Mб
Скачать

3. Вказівки до виконання контрольної роботи 1

3.1. Вихідні дані для проектування

У цьому розділі повинні наводитися: найменування об’єкта та його призначення, пункт будівництва, вид і параметри теплоносія, орієнтація фасаду по сторонах світу, розрахункові параметри зовнішнього та внутрішнього повітря.

Пункт будівництва, конструкція і матеріал зовнішніх стін і покриття, параметри теплоносія на вводі приймаються за додатками А і Б .

Матеріали конструкційних шарів огороджень, що не вказані в завданні, слід обирати самостійно за додатком В. Кількість поверхів та секцій будинку, вид нагрівальних приладів, номери квартир для проектування вентиляції приймають за вказівками керівника.

3.2.Теплотехнічний розрахунок огороджуючих конструкцій будинку

Теплотехнічний розрахунок огороджуючих конструкцій згідно з санітарно-гігієнічними та техніко-економічними вимогами полягає у підборі таких зовнішніх огороджуючих конструкцій: зовнішні стіни, перекриття над підвалом, горищне перекриття, безгорищне перекриття, вікна тощо.

При підборі огороджуючих конструкцій повинно виконуватися співвідношення

, (1)

де - нормативний опір теплопередачі огороджуючих конструкцій, (м20С)/Вт, що приймається за дод.Д в залежності від зони будівництва, що визначається за кількістю градусо-діб опалювального періоду;

- потрібний опір теплопередачі, (м20С)/Вт.

Для зовнішньої стіни, підвального перекриття та горищного або без горищного перекриття необхідно визначити товщину основного конструкційного шару огородження осн, що задовольняє умові (5.1).

З цією метою співвідношення, котре описує нормативний опір теплопередачі огороджуючої конструкцій, перетворюється таким чином, щоб виразити в явній формі величину осн.

, (2)

де - товщина основного конструкційного шару огородження, м (для покрівлі, горищного перекриття, підвального перекриття розраховується товщина утеплюю чого шару із найбільш дешевого теплоізоляційного матеріалу);

- розрахунковий коефіцієнт теплопровідності матеріалу основного конструкційного шару, , котрий приймається за дод. В з урахуванням умов експлуатації (дод. Г);

- сума термічних опорів інших шарів огороджуючої конструкції, . При цьомудля відповідних шарів приймається за дод. В;

- коефіцієнт тепловіддачі внутрішньої поверхні огороджуючих конструкцій, , що визначається за дод.Є або дод.Е [2];

- коефіцієнт тепловіддачі (для зимових умов) зовнішньої поверхні огороджуючих конструкцій, , який приймається за дод.Є або дод.Е [2].

На базі величини приймається стандартна товщина основного конструкційного шару.

Потрібний опір теплопередачі вікон та балконних дверей визначається задод.Д, конструкція приймається за табл. М1 дод.М [2].

Потрібний опір теплопередачі зовнішніх дверей повинен бути не меншезовнішніх стін будинків. Визначені в результаті теплотехнічного розрахунку значення опорів теплопередачі зовнішніх огороджень заносяться до табл.1.

Таблиця 1 – Опір теплопередачі огороджуючих конструкцій

Найменування огороджуючої

конструкції

, (м2К)/Вт

, м2К/Вт

к=1/R, Вт/(м2К)

  1. Зовнішня стіна

  1. Горищне перекриття

  1. Підвальне перекриття

  1. Вікна та балконні двері

  1. Вхідні двері

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]