Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
новая Програма пед практики 3 курс.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
22.02.2016
Размер:
120.32 Кб
Скачать

2.1. Мета і зміст педагогічної практики

2.1.1. Метою педагогічної практики з англійської мови є оволодіння студентами сучасними методами і формами організації навчально-виховного процесу в загальноосвітній школі, формування у них на базі одержаних в університеті знань професійних умінь і навичок для прийняття самостійних рішень під час конкретної роботи в реальних для професійної діяльності умовах, виховання потреби систематично поновлювати свої знання та творчо застосовувати їх в практичній діяльності.

2.1.2. Практика передбачає безперервність та послідовність в проведенні при одержанні достатнього для професійної діяльності обсягу знань і вмінь у відповідності з кваліфікаційною характеристикою фахівця-вчителя англійської мови.

2.2. Завдання педагогічної практики

У завдання педагогічної практики студентів з англійської мови входить:

а) поглибити і закріпити теоретичні знання, одержані студентами в університеті і навчитись застосовувати ці знання на практиці в навчально-виховній роботі з учнями;

б) озброїти студентів вмінням спостерігати і аналізувати навчально-виховну роботу, яку вони проводять з дітьми і підлітками;

в) навчити студентів, спираючись на знання англійської мови, проводити навчальну роботу з дітьми з урахуванням їх індивідуальних можливостей;

г) підготувати студентів до приведення різного типу уроків із застосуванням різноманітних методів навчання іноземної мови;

д) навчити студентів виконувати функції класного керівника, працювати з колективом школярів, а також проводити індивідуальну виховну роботу з

учнями;

е) розвивати і закріпляти у студентів любов до педагогічної професії, стимулювати до вивчення спеціальних і педагогічних дисциплін та удосконалення своїх педагогічних здібностей;

є) прищепити студентам навички уважного ставлення до збереження здоров'я школярів.

3. Календарний графік проходження практики

Під час педагогічної практики з англійської мови студенти працюють у прикріплених класах, поглиблюючи знання і вміння по розумінню та організації навчально-виховного процесу в школі. Вивчення курсів дитячої та педагогічної психології, а також участь в спецсемінарах з педагогіки дають студентам змогу глибоко усвідомлювати психолого-педагогічні основи навчально-виховного процесу, розумно підходити до організації та проведення окремих навчально-виховних заходів. Студенти денної форми навчання виконують навчально-виховні види робіт за таким графіком:

1 тиждень

1. Ознайомлення з такими питаннями:

• Планування та облік роботи школи;

• Робота педагогічної ради школи;

• Робота школи з батьками та громадськістю;

• Планування організатора позакласної роботи;

2.Ознайомлення зі школою, бесіди з директором школи, його заступниками, організатором позакласної і позашкільної виховної роботи.

3. Вивчення класу, до якого прикріплено студента, ознайомлення з роботою

вчителів і класного керівника (бесіди з ними, вивчення їх планів роботи, відвідування уроків і позакласних занять).

4. Відвідування уроків.

2 тиждень

1. За дорученням учителя-предметника перевірка окремих письмових робіт

учнів творчого характеру і їх оцінювання.

2. Допомога проводити різноманітні позакласні виховні заходи з учнями свого класу, керування роботою предметних та мистецько-творчих гуртків.

3. Відвідування уроків.

4. Підготовка і проведення уроків різного типу із застосуванням різноманітних методів навчання англійської мови і використанням різних форм організації занять, участь в обговоренні и аналізі уроків.

5. Надання допомоги учням, які відстають у навчанні.

6. Допомога класному керівнику готувати та проводити учнівські збори, батьківські збори.

7.Виконання всіх функцій учителя і класного керівника. Студент-практикант прикріплюється до одного класу і виконує всі обов'язки класного керівника у відповідності з планом роботи класного керівника даного класу.

8.Проведення індивідуальної роботи з учнями.

3 тиждень

1.Підготовка доповіді для батьків і виступ з нею на батьківських зборах класу.

2.Надання допомоги учням, які відстають у навчанні.

3. За дорученням класного керівника складання характеристики учнів, оцінювання їх поведінки, ведення окремих записів в особових справах учнів, допомога готувати статистичну звітність.

4. Участь в роботі педагогічної ради, методичних об'єднань учителів-предметників, класних керівників.

5. Участь в роботі педагогічної ради, методичних об'єднань учителів-

предметників, класних керівників.

6. Підготовка і проведення уроків різного типу із застосуванням різноманітних методів навчання англійської мови і використанням різних форм організації занять, участь в обговоренні и аналізі уроків.

7. Ознайомлення з організацією і методикою проведення факультативних занять за інтересами учнів.

8. Проведення позакласних занять з предмета, участь в обговоренні і аналізі позакласних занять.

9.Виконання всіх функцій учителя і класного керівника. Студент-практикант прикріплюється до одного класу і виконує всі обов'язки класного керівника у відповідності з планом роботи класного керівника даного класу.

10.Проведення індивідуальної роботи з учнями.

11. Участь в загальношкільних виховних заходах.

4 тиждень

1.Проводення роботи з професійної орієнтації учнів.

2.Участь в роботі педагогічної ради, методичних об'єднань учителів-предметників, класних керівників.

3.Підготовка звітної документації.

4.Надання допомоги учням, які відстають у навчанні.

5. Підготовка і проведення уроків різного типу із застосуванням різноманітних методів навчання англійської мови і використанням різних форм організації занять, участь в обговоренні и аналізі уроків.

6. Проведення позакласних виховних заходів з учнями свого класу (самостійно).

7.Виконання всіх функцій учителя і класного керівника. Студент-практикант прикріплюється до одного класу і виконує всі обов'язки класного керівника у відповідності з планом роботи класного керівника даного класу.

8.Проведення індивідуальної роботи з учнями.

9.Участь в загальношкільних виховних заходах.

Студенти заочної форми навчання проходять обсяг навчально-виховної роботи, передбаченої для денної форми навчання за 2 тижні: програму 1-го і 2-го тижня – за перший тиждень, а програму 3-го і 4-го тижнів – за другий тиждень.