Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсова.rtf
Скачиваний:
20
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
2.23 Mб
Скачать

3. Арг. Призначення,склад. Завдання арг по розвідці вп, та рубежів ксп

Артилерійська розвідувальна група висилається від дивізіону. Залежно від завдань, що стоять перед нею, її очолює начальник розвідки дивізіону або старший офіцер (командир вогневого взводу) однієї з батарей дивізіону. До складу артилерійської розвідувальної групи включаються чотири-п’ять осіб з розвідувальних підрозділів дивізіону або з вогневих підрозділів, навчені веденню радіаційної і хімічної розвідки, а також перевірці місцевості на наявність мін.

Незалежно від завдань, що стоять перед нею, артилерійська розвідувальна група забезпечується необхідними приладами і засобами зв’язку, транспортними засобами і засобами самоприв’язки.

Склад артилерійської розвідувальної групи визначається заздалегідь. Одночасно з нею можуть висилатися особовий склад і техніка для інженерного обладнання районів вогневих позицій (рубежів розгортання).

Командир (начальник штабу) дивізіону при постановці завдань начальнику артилерійської розвідувальної групи указує: відомості про противника; положення і завдання своїх військ; склад групи і сили, що виділяються, і засоби; обсяг і зміст виконуваних робіт; маршрут висування і райони вогневих позицій (рубежі розгортання); дирекційний кут основного напрямку і найменшу дальність стрільби; порядок ведення радіаційної, хімічної, біологічної (бактеріологічної) розвідки; способи і порядок підтримки зв’язку з командиром (штабом) дивізіону; час початку, закінчення робіт і доповідей про їх результати; час і місце збору групи; порядок дій групи після закінчення робіт; завдання з підготовки вибраних районів вогневих позицій,(рубежів розгортання); вид топогеодезичної прив’язки і терміни її виконання.

Начальник артилерійської розвідувальної групи, усвідомивши отримане завдання, вивчає за картою маршрут висування і місцевість в районі вогневих позицій (рубежів розгортання), визначає порядок висування групи в призначений район, намічає план робіт і ставить завдання підлеглим.

При постановці завдань артилерійській розвідувальній групі він указує порядок і терміни виконання робіт, які визначені командиром дивізіону, необхідні засоби для виконання отриманого завдання, побудова колони групи і швидкість руху, порядок підтримки зв’язку і сигнали управління.

В ході висування в намічені райони вогневих позицій (на рубежі розгортання) начальник артилерійської розвідувальної групи, рухаючись в голові колони, оцінює стан маршруту руху, визначає шляхи подолання зон зараження, районів руйнувань, пожеж і затоплень, намічає райони розгортання дивізіону з маршу, за наслідками розвідки оцінює радіаційну і хімічну обстановку на маршруті руху.

Після прибуття в призначений район начальник артилерійської розвідувальної групи уточнює межі районів вогневих позицій (рубежів розгортання), терміни і послідовність виконання робіт, указує місце і час доповідей про результати розвідки.

Робота групи в районі вогневих позицій (на рубежі розгортання) починається з радіаційної, хімічної, біологічної (бактеріологічною) розвідки, а у разі необхідності – і з перевірки місцевості на наявність мін. Одночасно визначаються ємність наміченого району і його придатність для ведення вогню (розвідки), здійснюється вибір позицій і шляхів маневру, вивчаються умови проведення топогеодезичної прив’язки, інженерного обладнання, маскування і організації безпосередньої охорони і самооборони. Після цього проводяться заплановані роботи з підготовки вогневих позицій (рубежів розгортання).

Обрані вогневі позиції (рубежі розгортання) можуть позначатися покажчиками.

Про хід виконання робіт начальник артилерійської розвідувальної групи доповідає у встановлений час командиру (у штаб) дивізіону, а в призначений термін зустрічає колони підрозділів дивізіону для швидкого виведення їх у вибрані і підготовлені райони.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]