Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
huh.doc
Скачиваний:
20
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
1.87 Mб
Скачать

2.5 Сходи

Зовнішні сходи призначені для входу ззовні на перший поверх, підлога якого піднята над рівнем землі – 350мм. Вони влаштовують у вигляді ганку завширшки 1000мм, кількість сходинок становить – 3, з шириною проступу 300мм.

Проектом передбачені влаштування внутрішніх двохмаршевих дерев’яних сходів. Сходи виготовляються із дуба. Кріплення сходинок маршу проводитися таким методом, сходинки маршів опираються обома кінцями на косоури - це двохкосоурні сходи. В одному марші дев’ять сходинок з висотою по 160мм, а проступком 300мм.Для кріплення «кобилок» на косоурах робляться вирізи трикутної форми. Сходи мають два косоура, розташовані по краях сходового маршу. В сходинках передбачені закладні деталі для кріплення перил. Перила влаштовуються із дерев’яних стійок, на які зверху вкладаються поручні. Висота перила рахується від проступку і проектом передбачено – 900мм.

Рис. сходи з додатковим косоуром.

1 - косоур; 2 - опорний брус; 3 - додатковий косоур з вирізами для проступків; 4 - підкіс на клею; 5 - декоративний бічній валик; 6 - декоративний поясок; 7 - поступ; 8 - подступеньок; 9 - передній поясок

2.6Конструкція даху

Конструкція даху складається з розташованих самонесучих ( чи підтримуваних знизу) системи крокв, прогонів та підкосів, прийнята згідно [6]

Основним опорним брусом даху передбачено мауерлат, який слугує для передачі і рівномірного розподілу навантаження від крокв на стіни. Він являє собою деревину діаметром 140мм, розташований на 10мм вище перекриття.

Кроквяні ноги запроектовані із брусків – перерізом 30х150мм, та кроком 1000мм.

Нижні кінці кроквяних ніг врубкою прикріплюються до мауерлату, для додаткового кріплення передбачене застосування скоб та скруток з проволоки.

Прогони розташовують на коньку даху. Влаштовують їх із колод діаметром 160мм. Прогони спирають на стійки, які виготовлені із брусків перетином 125х125мм. Для зменшення прогину прогонів та кров’яних ніг їх підпирають поперечними підкосами. Нижнім кінцем стійки спирають на поздовжній брус.

    1. Покрівля

Покрівля даху будинку запроектована з бітумної черепиці KATEPAL. прийнятого згідно [17]. Похил покрівлі даху становить 50о.

Це екологічно чистий матеріал який показує гарні технічні показники по теплопровідності ,гнучкість, і стійкості. Яка гарно кладеться на кути.

Черепиця кладеться на несучу конструкцію даху тобто на чотирьох схилий дах утеплений мінераловатними плитами на основі базальту Rockwool

Водовідведення з даху виконується за допомогою системи конструкцій труб, жолобів і фітингів для виконання такої функції, як відведення опадів в зовнішню зливову каналізаційну систему.

    1. Вікна та двері

Проектом передбачається заповнення віконних прорізів віконними блоками з дерева прийнятими згідно з [18]. Форма, кількість, розміри та розміщення віконних блоків прийняті з умов максимального забезпечення вимог освітленості, тепло та звукоізоляції, надлишкової інсоляції і архітектурно-художнього вигляду. З метою забезпечення комфортних умов перебування мешканців в середині будинку в деяких кімнатах передбачено влаштування віконних блоків з кватирками. Дверні прорізи будинку передбачено заповнювати дверними блоками прийнятими згідно [19].

Вхідні двері передбачено з фарбуванням емалевими фарбами коричневого кольору. В кухні, спальних кімнатах, робочому кабінеті, санітарно-технічних приміщеннях передбачено влаштування глухих щитових дверних блоків. Ескізи віконних та дверних блоків показані на рисунках

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]