Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
4
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
25.09 Кб
Скачать

КРИТЕРІЇ ОЦІНЮВАННЯ ЗНАНЬ СТУДЕНТІВ ПРИ ПІДСУМКОВОМУ КОНТРОЛІ

Підсумковий контроль знань студентів усіх спеціальностей з дисципліни «Страхування» проводиться у формі курсового іспиту.

Згідно з вимогами регламенту навчального процесу в університеті, викладачі зобов’язані контролювати відвідування студентами лекцій та семінарських занять, здійснювати систематичний поточний контроль знань студентів протягом всього строку вивчення дисципліни. За результатами такого контролю студенти допускаються або не допускаються до складання іспиту.

Допуск до іспиту студент отримує від викладача, який протягом семестру вів у групі семінарські заняття з цієї дисципліни. Факт допуску фіксується в екзаменаційній відомості. Студенти, які мали заборгованість (пропуски занять, незадовільні оцінки) і не ліквідували її до початку сесії, до іспиту не допускаються.

Іспит проводиться у письмовій формі по білетах, складених на основі програми курсу і затверджених кафедрою. Під час іспиту не дозволяється користуватися конспектами, підручниками, довід­никами тощо.

Рівень знань оцінюється за п’ятибальною системою за такими критеріями:

1. «Відмінно» — студент дає обґрунтовані, глибокі й теоретично правильні відповіді на поставлені питання; демонструє здатність здійснювати порівняльний аналіз різних теорій, концепцій, робити логічні висновки та узагальнення, здатність висловлювати та аргументувати власне ставлення до альтернативних поглядів на певне питання; використовує фактичні та статистичні дані, які потверджують тези відповіді на питання; демонструє знання законодавчих актів України, інструкцій, підручників, посібників.

2. «Добре» — студент володіє знаннями матеріалу на рівні вимог, наведених вище, але у розкритті змісту питань ним були допущені незначні помилки у формулюванні термінів і категорій, використанні цифрового матеріалу, посиланні на конкретні періоди та дати.

3. «Задовільно» — студент неправильно відповідає на одне із питань білету або в цілому відповідає на всі питання, але його відповіді невичерпні й недостатньо обґрунтовані.

4. «Незадовільно» — студент допускає неправильні відповіді або зовсім не відповідає на два або три питання. У відповіді на питання відсутні необхідні докази та аргументи. Зроблені вис­новки не відповідають загальновизначеним, є помилковими.

На підсумкову оцінку впливає недбале оформлення роботи (скорочення, які не відповідають загальноприйнятим, роблять скорочене слово незрозумілим; нерозбірний почерк; використання олівця замість чорнила); порушення логічної послідовності у розкритті сутності питань.

При перевірці екзаменаційної роботи викладач оцінює відповіді на кожне питання і виставляє остаточну оцінку в екзаменаційну відомість та залікову книжку студента.

108

Соседние файлы в папке Страхування (1)