Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
РНП магистратура 2013.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
588.29 Кб
Скачать

Тема 2 Використання комп'ютерних технологій у криміналістичній діяльності

Криміналістично значима інформація: поняття та її зміст. Фіксація криміналістично значимої інформації. Правове забезпечення та можливості використання комп'ютерних технологій в криміналістичній діяльності. Цифрова фотозйомка та цифровий відеозапис як методи фіксації криміналістично значимої інформації. Особливості фіксації та обробки зображень з використанням 3D сканера. Складання процесуальних документів з використанням комп'ютерних технологій в ході слідчих дій. Удосконалення інформаційно-реєстраційних систем та їх використання у криміналістичній діяльності.

Тема 3 Протидія розслідуванню злочинів та криміналістичні засоби її подолання

Конфлікт на слідстві та шляхи подолання конфліктних ситуацій. Поняття протидії розслідуванню. Класифікація способів протидії розслідуванню. Криміналістичні засоби подолання протидії розслідуванню. Кримінально-процесуальний примус та проблеми його застосування в слідчій діяльності.

Тема 4 Криміналістичні засоби забезпечення безпеки учасників кримінального процесу

Особи, що потребують захисту у сфері кримінального судочинства. Система кримінально-процесуальних заходів захисту: допит під псевдонімом; представлення на допиті даних, повідомлених особою, захист якої забезпечується; допит особи в закритому судовому засіданні; проведення слідчих дій без контакту особи, що потребує захисту; спеціальна процедура допиту свідків у судовому засіданні.

Тема 5 Загальнотеоретичні проблеми криміналістичної тактики

Сучасні уявлення та дискусійні питання про систему криміналістичної тактики. Криміналістична тактика і криміналістична технологія – співвідношення понять. Тактичний прийом як елемент криміналістичної тактики. Поняття тактичного прийому, його види. Правові основи використання тактичних прийомів. Поняття тактичної комбінації та її види. Тактичні операції.

Тема 6 Тактико-психологічні основи допиту

Пізнавальна сутність допиту. Процес формування показань та його роль в тактиці допиту. Допустимість психологічного впливу при проведенні допиту. Тактичні прийоми допиту. Раптовість при проведенні допиту. Поняття та сутність раптовості. Тактичні прийоми забезпечення раптовості.

Тема 7 Нетрадиційні криміналістичні методи розслідування злочинів

Поняття нетрадиційних криміналістичних методів розслідування злочинів, їх види. Умови використання нетрадиційних криміналістичних методів в розслідуванні злочинів.

Значення використання нетрадиційних криміналістичних методів розслідування злочинів.

Тема 8 Сучасний стан, тенденції та перспективи розвитку криміналістичної методики

Загальні положення методики розслідування злочинів: поняття, сутність, принципи формування криміналістичних методик розслідування злочинів. Види криміналістичних методик. Поняття комплексної методики розслідування злочинів. Джерела формування методик розслідування злочинів. Стратегія розслідування злочинів.

Тема 9 Проблеми побудови окремої криміналістичної методики

Структура і зміст окремої криміналістичної методики. Криміналістична класифікація злочинів та її роль в диференціації криміналістичних методик. Поняття, структура криміналістичної характеристики злочинів та її значення в методиці розслідування окремих видів злочинів.

Тема 10 Основні напрямки застосування криміналістики під час судового розгляду кримінальних проваджень

Загальні положення використання криміналістичних методів у судовому розгляді кримінальних справ. Планування дослідження доказів у судовому розгляді кримінальної справи. Дослідження доказів під час судового розгляду. Допити обвинувачених, потерпілих, свідків, експерта. Пред'явлення для впізнання, освідування. Огляд на місці. Дослідження речових доказів та документів. Консультації та роз’яснення спеціаліста.

Змістовий модуль 2. Особлива частина

Модуль передбачає вивчення особливостей розслідування окремих видів злочинів.