Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Задания 2 сем_619 з 2016 / Методичн_ рекомендац_ї по виконанню переддипломної практики / Методичн_ вказ_вки по виконанню переддипломної практики.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
82.04 Кб
Скачать

V. Вимоги щодо оформлення Звіту з практики

У триденний термін після завершення практики студент надає на кафедру Звіт, що виконується кожним студентом індивідуально на окремих аркушах з дотриманням вимог до наукової роботи обсягом 25- 30 сторінок друкованого тексту. Звіт повинен містити результати досліджень згідно завдання практики, бути завершений на виробниц­тві, розглянутий і підписаний керівником практики від підприємства. До Звіту додається докладний відгук - характеристика керівника від підприємства, завірений печаткою. Обов'язковими елементами Звіту мають бути: титульний лист, вступ, основна частина, висновки, спи­сок використаних джерел і додатки. До звіту додаються усі необхідні вихідні дані та приклади заповнення первинних зведених документів облікових регістрів, звітність у відповідності до теми дипломної ро­боти. Зміст Звіту з переддипломної практики повинний мати наступ­ну структуру.

Зміст

Вступ.

Розділ І. Організаційно - економічна характеристика підприємст­ва.

Розділ II. Облік на підприємстві

(згідно теми дипломної роботи (д.р.))

  1. Організація первинного і зведеного обліку.

  2. Синтетичний і аналітичний облік _____ на підприємстві.

(по темі д.р.)

2.3. Фінансова звітність

по темі дипломної роботи

Розділ III. Організація і методика аудиту на підприємстві.

  1. Планування аудиту

  2. Організація і методика аудиту обліку

згідно теми дипломної роботи

Висновки.

Список використаних джерел. Додатки.

У Вступі вказуються мета, задачі переддипломної практики у відповідності до теми дипломної роботи та стисло розкривається зміст розділів Звіту.

Основна частина Звіту складається з трьох розділів.

У першому розділі „ " вказується наступна інформація:

  • назва підприємства, його адреса;

  • правові та організаційні основи функціонування підприємства;

  • форма власності;

  • напрямок діяльності підприємства;

  • організаційна структура підприємства з зазначенням в ній місця бухгалтерії;

  • основні посадові обов'язки робітників бухгалтерії;

  • облікова політика підприємства, його оподаткування;

  • основні фінансово - економічні показники діяльності підприємс­тва за останні два роки, що характеризують його фінансовий стан (динаміку валюти балансу та його структури, платоспроможність підприємства і ліквідність його активів, оборот дебіторської та кредиторської заборгованості, рентабельність) та динаміку показ­ників обраного напряму дослідження.

У другому розділі описується організація бухгалтерського та по­даткового обліку на підприємстві за напрямами, що відповідають те­мі дипломної роботи, наводиться схема документообороту, дається пояснення щодо первинного, зведеного, аналітичного, синтетичного та податкового обліку з обраного напряму, типові бухгалтерські про­водки за певний період з зазначенням сум, аналізується ступінь авто­матизації облікового процесу. За результатами проведеного дослі­дження висловлюються критичні зауваження та наводяться пропози­ції щодо усунення недоліків.

У третьому розділі необхідно розробити загальний план і про­граму аудиту, висловлюються особливості проведення аудиту на до­сліджуваному підприємстві з використанням робочих таблиць, скла­дається аудиторський висновок. Обов'язково вказуються існуючі на підприємстві недоліки, що були виявлені під час аудиту та пропону­ються конкретні заходи щодо їх усунення.

У Висновках узагальнюються стан організації бухгалтерського обліку та аудиту на досліджуваному підприємстві та надаються конк­ретні пропозиції щодо усунення виявлених недоліків.

В Додатки включаються первинні документи, облікові реєстри, що відповідають темі дипломної роботи, наказ про облікову політи­ку, форми фінансової, податкової, статистичної звітності підприємст­ва, що являються підставою для подальшого аналізу, аудиторський висновок, форми бухгалтерського обліку, отримані в результаті авто­матизації облікового процесу тощо.

Список використаних джерел розміщується після Висновків. На кожне джерело, наведене у списку, повинне бути посилання в роботі. Джерела розміщуються в списку в алфавітному порядку прізвищ пер­ших авторів або заголовків.

. Для кожного джерела вказуються: прізвище, ініціали автора, по­вна назва книги, видавництво, рік видання та загальна кількість сторі­нок. Для статей, що публікуються в періодичних виданнях, зазнача­ються прізвища, ініціали авторів, назва статті, назва журналу або га­зети, рік видання, номер журналу чи газети, сторінки, на яких надру­ковано статтю.

Захист Звіту проводиться у тижневий строк відразу після закін­чення практики. До захисту надаються:

  • зшитий та пронумерований Звіт з переддипломної практики у твердій обкладинці, підписаний керівником практики від підпри­ємства;

  • письмова характеристика студента, надана керівником практики від підприємства і завірена печаткою підприємства;

  • щоденник переддипломної практики, підписаний керівником практики від підприємства і завірений печаткою підприємства. Оцінка переддипломної практики здійснюється за 4 - бальною

системою („ відмінно", „ добре", „ задовільно", „ незадовільно"). Як­що студент не виконав програму практики, або отримав незадовільну оцінку під час захисту Звіту з переддипломної практики, це веде до повторного проходження практики або відрахування з університету. Студенти, що не пройшли практику або не захистили Звіт, до захисту дипломної роботи не допускаються.