Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Задания 2 сем_519 з 2016 / Методичн_ рекомендац_ї по виконанню дипломної роботи.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
449.54 Кб
Скачать

Загальний план аудиту

ТОВ " Темп"

з 1.04.20__ р. по 30.04.20__ р.

1.01.20__ р. по 31.12.20__ р.

320

Семенов К. П.

2

4,5%

Організація, що перевіряється

Термін проведення аудиту

Період, що провіряється

Кількість людино – годин

Керівник аудиторської групи

Склад аудиторської групи

Запланований аудиторський ризик

Заплановані види робіт

Період

проведення

Виконавець

Примітки

1.

2

3

4

5

І.

Етап попереднього планування

1

Зустріч з керівництвом клієнта

1.04

Семенов К. П.

Керівник аудиторської групи (підпис) ________________ Семенов К. П.

На основі загального плану аудиту (табл. 2, Додаток К) студент складає програму аудиту (табл. 3), де вказує види, зміст та час проведення запланованих аудиторських процедур, які співпадають з показниками загального плану аудиту на підприємстві, перелік об’єктів аудиту, назву робочих документів аудитора, примітки.

Таблиця 3

Програма аудиту

ТОВ " Темп"

з 1.04.20__ р. по 30.04.20__ р.

1.01.20__ р. по 31.12.20__ р.

320

Семенов К. П.

2

4,5%

Організація, що перевіряється

Термін проведення аудиту

Період, що провіряється

Кількість людино – годин

Керівник аудиторської групи

Склад аудиторської групи

Запланований аудиторський ризик

з/п

Перелік аудиторських процедур за розділами аудиту

Період проведення процедур перевірки

Виконавець

Назва робочих документів аудитора

Примітки

1

2

3

4

5

6

І.

Етап попереднього планування

1

Зустріч з керів-ництвом клієнта

1.04

Семенов К. П.

протокол зустрічі

Керівник аудиторської групи (підпис) ________________ Семенов К. П.

В другому підрозділі третього розділу студент вказує мету і завдання аудиту, наприклад операцій з необоротними активами, предмет та об’єкти аудиту операцій з активами, джерела інформації для аудиту на підприємстві. Потім детально описує способи виявлення операцій з основними засобами, нематеріальними та іншими необоротними активами. Доцільно доповнювати збір інформації робочими таблицями, посиланнями та нормативними документами і обов’язково наводити цифрові дані по підприємству з зазначенням конкретних дат (число, місяць, рік), з документів бухгалтерського, податкового обліку, форм фінансової і податкової звітності. Слід описати які методи, засоби і принципи проведення аудиту використовувались в дипломній роботі.

В третьому підрозділі необхідно описати документи по узагальненню результатів аудиту - аудиторський висновок (звіт) та характеристику їх видів, вимоги до їх оформлення, структуру аудиторського висновку (звіту) згідно Міжнародних стандартів аудиту (Додаток Л).

В цьому підрозділі студент робить певні висновки про перевірені операції з необоротними активами на підприємстві, фінансову звітність та ведення бухгалтерського, податкового обліку, їх правильність в усіх суттєвих аспектах. Необхідно скласти аудиторський висновок (звіт) по операціям, наприклад з необоротними активами на підприємстві, та показати його в додатках.

В четвертому розділі “Шляхи удосконалення обліку та аудиту (наприклад, необоротних активів)" визначаються напрямки удосконалення:

а) законодавчо-нормативних, теоретичних основ бухгалтерського, податкового обліку та аудиту;

б) ведення бухгалтерського та податкового обліку, аудиту на конкретному підприємстві – первинних і зведених документів, схеми документообігу, бухгалтерських проводок, способів ведення обліку, нарахування зносу основних засобів, нематеріальних активів, методів внутрішнього аудиту та інше;

г) визначення інформаційного процесу в обліку та аудиті з боку автоматизації.

Таким чином, зміст четвертого розділу є продовженням обробки інформації першого, другого та третього розділів дипломної роботи. В цьому розділі доцільно привести розрахунок ефективності запропонованих студентом шляхів удосконалення обліку та аудиту у вигляді: підвищення контрольно – аналітичних функцій обліку та аудиту, зниження трудомісткості, поліпшення якості інформації, розрахунку економічного ефекту, скорочення термінів обробки інформації та інше.

У Висновках до дипломної роботи дається стисле викладення результатів проведеного дослідження, здійснених розрахунків. Висновки повинні містити в собі основні підсумки окремих розділів дипломної роботи. По кожному розділу дипломної роботи дипломник повинен відобразити позитивні моменти, виявленні при вивченні практики організації обліку та аудиту з досліджуваної теми, допущені порушення, обґрунтувати конкретні рекомендації щодо їх усунення та подальшого вдосконалення облікової роботи.

Список використаних джерел – елемент бібліографічного апарату, котрий містить список використаних джерел і розміщується після висновків. При виконанні дипломної роботи необхідно опрацювати не менше 35-40 джерел (нормативно – законодавчих актів, монографій, підручників, статей тощо), які наводяться у списку. При цьому на кожне джерело, наведене у списку, повинне бути посилання в роботі.

Додатки не входять у текстову частину дипломної роботи, подаються після списку використаних літературних джерел. Перед додатками розміщується сторінка з позначенням ДОДАТКИ. В додатках слід розмістити форми фінансової звітності базового підприємства за останній рік, що досліджувався, форми первинних, зведених та облікових регістрів щодо яких були висловлені пропозиції по удосконаленню, запропоновані схеми документообігу, допоміжні розрахункові таблиці, робочі документи аудитора, аудиторський висновок.

ІІІ. ПРАВИЛА ОФОРМЛЕННЯ ДИПЛОМНОЇ РОБОТИ

Загальний обсяг дипломної роботи, включаючи список використаних джерел, не повинен перевищувати 90 – 100 сторінок друкованого тексту. Дипломна робота має бути виконана у вигляді комп’ютерного набору на державній мові на одному боці листа білого паперу. Пряме переписування у роботі матеріалів із літературних джерел є недопустимим.

При комп’ютерному наборі використовується шрифт Times New Roman №14 через 1,5 інтервали. Текст дипломної роботи необхідно друкувати, залишаючи поля таких розмірів: ліве – 30 мм, праве – 10 мм, верхнє – 20 мм, нижнє – 20 мм.

Будь – які скорочення в роботі не допускаються, крім загальноприйнятих: кг, ц, т, км, га, грн, тис. грн, люд. – год. Друкарські помилки, описки і графічні неточності, які виявилися під час написання роботи, можна виправляти підчищенням або зафарбуванням білою фарбою і нанесенням на тому ж місці або між рядками виправленого тексту (фрагменту малюнка) машинописним способом. Допускається не більше двох виправлень на одній сторінці.

Матеріал дипломної роботи слід подати у такій послідовності:

  • титульна сторінка;

  • зміст;

  • перелік умовних позначень (у разі потреби);

  • вступ;

  • основна частина;

  • висновки;

  • список використаних джерел.

  • додатки.

Титульна сторінка містить найменування вищого навчального закладу, прізвище, ім’я та по – батькові й інші відомості про автора, тему дипломної роботи з посиланням на об’єкт дослідження, прізвище, вчене звання (посаду) наукового керівника, місто і рік.

Зміст містить найменування та номери початкових сторінок усіх розділів та підрозділів роботи. Зміст має включати усі заголовки, які є в роботі, починаючи зі вступу і закінчуючи списком використаних джерел.

У змісті позначаються назви розділів, підрозділів, номери сторінок, на яких починаються розділи та підрозділи. Назви розділів і підрозділів у тексті і змісті мають бути тотожними. Вступ, розділи, висновки, список використаних джерел, які розміщуються у вказаній послідовності, починаються кожний з нової сторінки.

Текст основної частини роботи поділяється на розділи і підрозділи згідно з планом, затвердженим у завданні на виконання дипломної роботи.

Заголовки структурних частин дипломної роботи «ЗМІСТ», «ВСТУП», «РОЗДІЛ», «ВИСНОВКИ», «ДОДАТКИ», «СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ» друкують великими літерами симетрично до набору. Заголовки підрозділів друкуються маленькими літерами (крім першої великої) з абзацного відступу. Крапку в кінці заголовка не ставлять. Відстань між заголовком (за винятком заголовку пункту) та текстом повинна дорівнювати 2 інтервали. Нумерація сторінок, розділів, підрозділів, рисунків, таблиць, формул подаються арабськими цифрами без знака №.

Першою сторінкою дипломної роботи є титульний лист, який включають до загальної нумерації сторінок, але на титульному листі та змісті номер не ставлять, на наступних сторінках номер проставляють у правому верхньому куті сторінки без крапки в кінці. Такі структурні частини роботи як зміст, вступ, висновки, список використаних джерел, додатки не мають порядкового номера. Всі аркуші, на яких розміщені згадані структурні частини роботи нумеруються звичайним чином. Тобто, не можна друкувати: « 1. Вступ» або « Розділ 6. ВИСНОВКИ».

Номер розділу ставлять після слова « РОЗДІЛ», після номера крапку не ставлять, потім з нового рядка друкують заголовок розділу. Наприклад: