Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Загальна частина.docx
Скачиваний:
4
Добавлен:
27.02.2016
Размер:
1.53 Mб
Скачать

2.6 Транспорт на завантажувальних та обмінних пунктах

2.6.1. Навантажувальний пункт в очисному вибої

Завантажувальний пункт – сукупність гірничих виробок, транспортних засобів, які призначені для навантажування конвеєрів, потягів або окремих вагонеток. Транспортування вугілля конвеєрами здійснюється по всій шахті. Перевантаження з одного конвеєра на інший на бортових штреках лав та далі по конвеєрному ланцюгу здійснюється без застосування бункерів, тому що приймальна спроможність послідуючих конвеєрів перевищує максимальний вантажопотік, що надходить з попередніх конвеєрів або з очисного (підготовчого) вибою.

Обмінним пунктом називають вузол технологічно взаємопов’язаних дільничної виробки із збірною або магістральною транспортною виробкою та засобів механізації та автоматизації.

Вугілля з лаві скребкового конвейєра СПЦ-250 доставляється на штрек, де встановлений конвейєр 2ЛТ80У. Телескопічний конвеєр 2ЛТ80У складається зі стрічкового конвейєра, скребкового перевантажувача ПТК – 1У, шести візків для розміщення електроустаткування вибою і переміщувача- рис. 2.10. Довжина ходу натяжного барабана 50 м, на кінцевій секції стрічкового конвеєра конструкцією передбачається кріплення привода скребкового перевантажувача. Крім того в натяжному пристрої розташований механізм намотування стрічки, що змотує її на бабіну відрізками до 90 м при періодичному скороченні довжини. Гірська маса з очисного вибою подається за допомогою перевантажувача на стрічковий конвеєр. Хвостова секція переміщається по необхідності, став скорочується видаленням секцій.

Рис 2.10 – Навантажувальний пункт у очисному вибої

2.6.2. Навантажувальний пункт в підготовчому вибої

Телескопічний конвеєр 2ЛТП80 призначений для роботи в комплексі із прохідницьким комбайном, він може подовжуватися, хвостову станцію пересувають слідом за комбайном гідроциліндрами, які живляться від маслостанції комбайна. Гірнича маса від проходки подається на конвеєр за допомогою стрічкового мостового перевантажувача, один кінець якого шарнірно закріплений на комбайні, а інший − на візку, що пересувається хвостовою частиною конвеєра 2ЛТП80, що дозволяє комбайну маневрувати в межах вибою. Хвостова станція пересувається рейками у міру необхідності. Став конвеєра нарощується установкою нових секцій. Після вичерпання запасу стрічки в телескопічному пристрої стрічка нарощується відразу на довжину 90 м.

2.6.3. Перевантажувальні пристрої для конвеєрних ліній.

Вони повинні забезпечувати: зменшення здрібнювання вугілля і зносу матеріалу стрічки; рівномірний розподіл матеріалу по всій ширині стрічки; напрямок потоку матеріалу по середині стрічки за допомогою бортів; швидкість переміщення матеріалу, близьку до швидкості стрічки; запобігання просипанню матеріалу на ґрунт виробки; зменшення пилоутворення в місцях пересипу за допомогою зрошувальних пристроїв; пропуск шматків матеріалу розмірами до 500 мм; висоту вільного падіння на стрічку не більш 300 мм; кут нахилу прийомного лотка не більше 45 – 65.

Перевантажувальний пристрій для перевантаження матеріалу з конвеєра на конвеєр, якщо вони розташовані в одній виробці складається з лотка, що спирається на балку коробчатого перетину за допомогою ребер, що одночасно служать направляючими для матеріалу; прийомної лійки з двома бортами, до нижньої крайки яких прикріплені смуги для ліквідації зазорів і показаний на рис. 2.11. Прохідний перетин прийомної лійки має трапецієвидну форму. Короб, що створює замкнутий простір над лотком, складається з двох бічних і одного торцевого листа з отвором під штир датчика і кронштейном для його кріплення. Кожух в нижній частині має фланці для кріплення його з похилим коробом. Всі елементи зварені з листового прокату.

Рис. 6.2. Перевантажувальний пункт з одного конвеєра на другий:

1 – бункер; 2 – живильник; 3 – уклон; 4 – стрічковий конвеєр;

5 – конвеєрний штрек