Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metodichka_Original_2_kurs_kr_mod.doc
Скачиваний:
126
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
1.06 Mб
Скачать

Фінансово-господарська діяльність та матеріально-технічна база спортивної школи

Фінансово-господарська діяльність спортивної школи провадиться відповідно до законодавства та статуту. Фінансування спортивної школи здійснюється в установленому порядку за рахунок коштів засновника (власника) та/або відповідного бюджету, фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, інших джерел.

Спортивна школа у процесі провадження фінансово-господарської діяльності має право:

  • самостійно розпоряджатися коштами, одержаними від господарської та іншої діяльності відповідно до статуту;

  • модернізувати власну матеріально-технічну базу, базу спортивно-оздоровчих таборів;

  • володіти, користуватися і розпоряджатися майном відповідно до законодавства та статуту;

  • користуватися безоплатно земельними ділянками, на яких розташована спортивна школа;

  • виконувати інші функції, що не суперечать законодавству і статуту спортивної школи.

Матеріально-технічна база спортивної школи включає адміністративні приміщення та спортивні бази (басейни, ігрові поля, спортивні зали, споруди тощо), оздоровчо-спортивні табори, підсобні приміщення, обладнання, засоби зв'язку, оргтехніку, транспортні засоби, зокрема спеціалізовані для навчально-тренувальної та спортивної роботи, майданчики, земельні ділянки, рухоме і нерухоме майно, що перебуває в її користуванні. Для проведення навчально-тренувальної та спортивної роботи спортивним школам за відсутності власної спортивної бази можуть надаватися в користування безоплатно або на пільгових умовах спортивні об'єкти (спортивні споруди), культурні, оздоровчі та інші заклади за умови дотримання санітарно-гігієнічних норм і непогіршення стану таких закладів. Порядок надання зазначених об'єктів (споруд) у користування визначається місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування відповідно до законодавства.

Ведення діловодства, бухгалтерського обліку та звітності в спортивній школі здійснюється у порядку, визначеному нормативно-правовими актами. Діяльність спортивної школи у рамках міжнародного співробітництва

Спортивна школа за наявності належної матеріально-технічної бази, власних фінансових коштів має право підтримувати міжнародні спортивні контакти із спортивними організаціями інших країн, брати участь у міжнародних заходах, проводити обмін спортивними делегаціями з метою вивчення міжнародного досвіду роботи.

Спортивна школа має право укладати угоди про співробітництво, встановлювати прямі зв'язки з органами управління освітою, фізичною культурою і спортом, навчальними закладами, науковими установами, підприємствами, організаціями, громадськими об'єднаннями інших країн в установленому законодавством порядку.

За наявності відповідних умов спортивна школа може здійснювати прийом іноземних делегацій [35, 37, 43].

Питання до модуля №12:

  1. Організація діяльності федерацій з видів спорту.

  2. Порядок утворення та ліквідації громадських об’єднань фізкультурно-спортивної спрямованості.

  3. Особливості взаємодії федерацій з різними фізкультурно-спортивними організаціями.

  4. Організація роботи спортивних шкіл.

  5. Класифікація спортивних шкіл;

  6. Особливості створення та відкриття спортивних шкіл.

  7. Планування діяльності спортивних шкіл.

Перелік використаної літератури:

  1. Положення про дитячо-юнацькі спортивні школи: за станом від 5 листопада 2008 р. / Каб. Мин. Укр. – К, 2008. – 17с.

  2. Приходько И.И., Лаврова С.Н.. Финансовые резервы в деятельности спортивных школ // Современные психолого–педагогические технологии в подготовке специалистов по физической культуре и спорту. Материалы Международной практической конференции. – Белгород: Белгородский госуниверситет. – 1999. – С.3-7.

  3. Типове положення про дитячо – юнацьку спортивну школу (ДЮСШ), спеціалізовану дитячо-юнацьку школу олімпійського резерву (СДЮШОР) від 12.01.1998р.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]