Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Schodennik.doc
Скачиваний:
386
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
189.44 Кб
Скачать

Робочі записи під час практики

Я, Говсієвич Анастасія Геннадіївна, 14 жовтня 2013 року почала проходити тренерську практику .

У перший день практики була присутня на вступній конференції, на якій нам розповідали про основні цілі, мету проходження практики тощо. На конференції мені повідомили, що моїм методистом на час проходження практики є Бєлова Яна Володимирівна. Після конференції я та уся бригада практикантів вирушили на ознайомлення з нашою базою практики – КДЮСШ №13. У КДЮСШ №13 я познайомилась з тренерським складом та адміністрацією спортивної школи. Після чого, директор спортивної школи провів з нами вступну бесіду про актуальність професії тренера та основними аспектами роботи тренера у спортивній школі. Після чого нас ознайомили з навчально тренувальною базою практики та видами спорту, які є на базі КДЮСШ №13: футбол, баскетбол, бадмінтон, дзюдо, кікбоксинг, акробатичний рок-н-ролл, черліденг, для кожного з яких маються відведені спортивні зали, як і для занять черліденгом. У залі є весь необхідний інвентар і хореографічний станок, дзеркала,гімнастична лава,обтяження, степ платформи. Також треба зауважити, що зал відповідає санітарно - гігієнічним нормам: регулярно провітрюється, освітлюється, чистий. Також на першому тижні я ознайомилась з документацією, яку треба зробити під час проходження практики:

  1. річний план навчально-тренувальної, виховної роботи;

  2. план проведення спортивних змагань;

  3. перспективний план проведення спортивних змагань;

  4. перспективний план підготовки спортсменів;

  5. графік проходження навчального матеріалу у відділеннях, навчальних групах;

  6. система обліку навчально-тренувальної роботи, особисті картки, книга рекордів, облік розрядників та інша документація.

На першому тижні у нас було методичне заняття, на якому ми з Яною Володимирівною почали розроблювати річний план навчально-тренувальної роботи. Також на першому тижні нас познайомили з тренером та групою за якою ми закріплені. Моїм тренером – наставником стала Ярощук Лілія Сергіївна та її група першого року підготовки. Окрім цього на першому тижні ми приймали участь у тренувальному процесі у якості помічника тренера в закріпленій за мною групі. Наприкінці першого тижня я та моя група практикантів за допомогою методиста склали план роботи на 2 тиждень практики.

Під час другого тижня практики ми закінчили розробляти річний план-графік навчально-тренувальних занять, та почали складати план тренування мезоциклу на період проходження практики. Потім я збирала інформацію про закріплену за мною групу, складали комплекс спеціально-підготовчих вправ для розвитку гнучкості та проводила самостійно частину тренування, також я брала участь у проведенні 3ох занять у якості помічника тренера. Окрім цього мене та мою групу практикантів ознайомили з плануванням навчально – виховного процесу КДЮСШ №13. Окрім усього вище перерахованого, на другому тижні ми проводили визначення динаміки пульсу і педагогічний аналіз тренувальних занять. наприкінці тижня наша бригада практикантів склала індивідуальний план роботи на 3тій тиждень проходження практики.

На третій тиждень практики ми з нашою групою практикантів закінчили роботу над складанням плану тренування мезоциклу на період проходження практики, та почали роботу над складанням мікроциклу на 4тий тиждень тренувальних занять. Також ми почали розробку та написання 3 конспектів тренувальних занять. На Методичному занятті ми також проводили аналіз оперативного контролю тренувального навантаження та педагогічний аналіз однієї частини заняття. Також я займалась складанням плану виховної

роботи в закріпленій за мною групі. Окрім цього я проводила частину тренувального заняття самостійно, під наглядом Лілії Сергіївни, та розробляла комплекс вправ на розвиток координаційних здібностей для закріпленої за мною групи. Наприкінці тижня я складала індивідуальний план роботи на 4тий тиждень практики.

Під час 4 тижня практики я самостійно проводила 3 заняття під наглядом Лілії Сергіївни та методиста Яни Володимирівни, після чого ми розбирала припущені помилки, та Лілія Сергіївна робила поради, щодо подальшої роботи з закріпленою за мною групою. я знову складала комплекс вправ на розвиток координаційних здібностей, за прохання Лілії Сергіївни. Я проводила самостійно 3 заняття за конспектом, який ствердили Лілія Сергіївна та Яна Володимирівна. Допомагала тренеру у проведенні фізкультурно – спортивного свята «HappyHallowen!». На методичному занятті, ми з яною Володимирівною проводили дослідження на якості тренувального заняття: дозування навантаження, оцінки працездатності. Також ми розробляли план мікроциклу на 5тий тиждень. Під кінець тижня ми з методистом складали індивідуальний план роботи на 5й тиждень проходження практики у ДЮСШ №13.

На 5тому тижні проходження практики я вже самостійно проводила тренувальні заняття з закріпленою за мною групою, за затвердженими конспектами тренувальних занять моїм методистом та тренером . Заняття проходили під наглядом Лілії Сергіївни та після занять тренер обговорювала зі мною правильність проведених мною тренувань. На методичному занятті Яна Володимирівна та уся наша група завершили комплексне дослідження проведених занять, та представили повний аналіз тренувального процесу. Також ми розробили комплекс вправ для дітей, які займаються черліденгом. Під час тижня я проводила тренувальне заняття у присутності моєї бригади практикантів. Наприкінці тижня я склала індивідуальний план роботи на останній тиждень проходження моєї практики.

Під час останнього тижня практики на методичних заняття ми узгоджували з Яною Володимирівною написання усієї документації по практиці, підготовили звіт практики, займалися закінченням написання усієї документації з практики. Проводили 3 тренування у присутності групи практикантів, Яни Володимирівни та нашого тренера – Лілії Сергіївни. Підготовлювалися до захисту практики.

Під час проходження практики Я разом зі збірною командою ХДАФК з аеробіки приймали участь у чемпіонаті України з аеробіки, який проходив 17 жовтня у місті Запоріжжя та увійшли у трійку призерів а також приймали участь Кубці мера Сумщіни, який проходив 17 листопада у місті Суми, де я та збірна команда ХДАФК зайняти 2 та 3 місце.