Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Kursach_stroitelstva.doc
Скачиваний:
24
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
437.25 Кб
Скачать

2.2. Водопониження та водовідвід.

Водовідвід потрібний для захисту котлована від затоплення їх ливневими иа талими водами. Для водовівода часто використовують розміщені з нагорної сторони резерви, кавальєри, спеціально устанавлені загороджувальним обваловуванням, водовідводящі канави, лотки та системи дренажів. Воду з водоовідводуючих пристроїв відводять в понижені місця, віддалені від побудованих та існуючих конструкцій.

Водопониження – це искусственное понижение уровня грунтовых вод, применяемое при значительном притоке ГВ и толщине водонасыщенного слоя.

(Рис. 1)

I – положение клапана при погружении иглофильтра в грунт;

II – положение клапана во время откачки воды.

  1. Фильтр;

  2. Надфильтровая труба;

  3. Гибкий шланг;

  4. Водосбросный коллектор, присоединяемый к насосной установке.

(Рис. 2)

  1. Іглофільтр;

  2. Коллектор;

  3. Насосна станція.

2.3. Розрахунок Розрахунок строп.

Розрахункове зусилля в кожній вітці стропа визначається по формулі:

Nc= (P x K)/(cos x n)

де: Р. - вага балки (L=21,0м Р=180кН); n – число віток стропа, n = 4; - кут між віткою стропа и вертикаллю, = 45 °; К – коэф. запасу міцності канату; К= 8– при строповці з крюком)

Nс = (180х8)/(cos 45° x 4) = 509,12кН

Стропа підбирається по розриваючому зусиллю S по тимчасовому опору з умови Nс S (прил.2). Канат (ГОСТ 3067-67) d = 18,3мм, S= 363кН> Nс.

3. Будівництво опори та фундаменту

3.1. Технологічна схема будівельних робіт

а)Занурення паль за допомогою дизель-молота

Палі занурюють в грунт за допомогою дизель-молота С-449 до прєктноі відмітки 31,0. При занурюванні паль, головки паль захищаемо від розрушення за допомогою наголовників.

Палі які доставляють на будівельний майданчик укладаємо в штабеля рівними рядами, по чотирі ряди у висоту головами до копру. Висота штабелю 2м. Перед установкою в копрову стрілу паля оглядаеться і розмічаеться фарбою по довжині через 0,5м.

Паля підтягуеться до копру через отвідний блок, закріплений на нижній рамі копру.

Паля забиваеться по спиралі.

Палі погружають до появи розрахункового відказу, якщо паля не дає розрахункового відказу, то через 7 днів вона подвергаеться контрольній забивці.

Б)Влаштування плити палевого ростверку

Плиту палевого ростверку споруджуемо у відкритому котловані.Для запобігання обсипання грунту в котлован, використовуемо деревянну шпунтову огорожу.

Голови занурених паль об´єднуемо плитою в сухому котловані, огородженому до і після забивки паль в грунт. У зв´язку з тим, що в процессі забивки палі оказалися заглибленими на різну глибину,верхні кінці срубуємо за допомогою відбійних молотків. Арматуру ростверку вкладаемо готовими сітками,після чого ставимо опалубку та бетонуемо плиту, ущільнення проводимо за допомогою поверхневих вібраторів.

В) монтаж стійки опори

Стіка опори устанавлюеться в гнізда-стакани в фундаменті опори, закріпляемі на верхньому обрізі фундамента.

Перед монтажем стійки перевіряють відмітки дна кожного гнізда-стакана опори і подливають розчин в ньоготаким чином щоб компенсувати возможну

невелику різницю у довжинах стійок. Стійки установлюють в гнізда-стакани виміряють іх по вісям, і за наперед поміченими фарбою встановленим рискам. Перевіряють отвір і вертикальність за допомогою отвісу й теодоліту.

Перед укладкою бетону омоноличування виконують повторний геодизичний контроль.

Монтаж стійок здіснюеться за допомогою крану КС-6471 на пневмоходу

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]