Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
3_Metodichni_rekomendatsiyi_Isp_kurs.doc
Скачиваний:
45
Добавлен:
02.03.2016
Размер:
215.04 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

Херсонська державна морська академія

факультет суднової ЕНЕРГЕТИКИ

КАФЕДРА ЕКСПЛУАТАЦІЇ СУДНОВОГО ЕЛЕКТРООБЛАДНАННЯ І ЗАСОБІВ АВТОМАТИКИ

Шифр №

Реєстр. №

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ

ДО ВИКОНАННЯ ЗВІТУ

З ВИРОБНИЧОЇ ПЛАВАЛЬНОЇ ПРАКТИКИ

для курсантів (студентів) освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр»

галузь знань

0507 Електротехніка та електромеханіка

напрям

6.050702 Електромеханіка

спеціалізація

«Експлуатація електрообладнання і автоматики суден»

курс

I сп

форма

навчання

денна / заочна

Херсон - 2012

Методичні рекомендації до виконання звіту з виробничої плавальної практики для курсантів (студентів) напряму 6.050702 «Електромеханіка», спеціалізації «Експлуатація електрообладнання і автоматики суден» денної (заочної) форми навчання за скороченою програмою підготовки / Завальнюк О.П. – Херсон: ХДМА, 2012. – 24 с.

Методичні рекомендації розглянуто на засіданні кафедри

експлуатації суднового електрообладнання і засобів автоматики

«28» серпня 2012 р., протокол № 1

Схвалено навчально-методичним відділом ХДМА

Начальник навчально-методичного відділу

В.В. Черненко

«_____» __________ 2012 р.

Завідувач кафедри

експлуатації суднового електрообладнання і засобів автоматики,

д.т.н., професор

Є.О. Ісаєв

«_____» __________ 2012 р.

Зміст

стр.

І. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ …………………………………………….

4

ІІ. ЗМІСТ ВИРОБНИЧОЇ ПЛАВАЛЬНОЇ ПРАКТИКИ ……………..

6

ІІІ. ВИМОГИ ДО ОФОРМЛЕННЯ ЗВІТУ ……………………………..

13

Список рекомендованої літератури ………………………………….......

18

Додаток А (приклад оформлення титульного аркуша) ……………….

20

Додаток Б. ВИТЯГИ З ПОЛОЖЕННЯ про порядок присвоєння звань особам командного складу морських суден

(Постанова Кабінету Міністрів України від 5 березня 2007 р. № 373) ...

21

І. Загальні положення

Метою будь-якої практики є оволодіння сучасними методами і формами організації праці на суднах; закріплення теоретичних знань, які були отримані в процесі навчання; формування у майбутніх фахівців професійних умінь і навичок роботи в реальних виробничих умовах.

Після закінчення терміну практики, згідно із документованою процедурою системи управління якістю «Організація практичної підготовки курсантів. СМЯ 02-09-2011» Херсонської державної морської академії, курсанти звітують про виконання програми та індивідуального завдання, отриманого безпосередньо від керівника практики.

Метою виробничої плавальної практики є ознайомлення практикантів безпосередньо на суднах, підприємствах, організаціях, установах з виробничим процесом і технологічним циклом виробництва, відпрацювання вмінь і навичок стосовно робочої професії та спеціальності, закріплення знань, отриманих при вивченні певного циклу теоретичних дисциплін та придбання практичного досвіду.

Виробнича плавальна практика проводиться на виробничих або навчально-виробничих суднах. По завершенню виробничої плавальної практики курсанти-практиканти можуть складати іспит на отримання робочої професії. Курсантам, які склали такий іспит, присвоюється робоча кваліфікація за фахом навчання та видається відповідне свідоцтво.

Письмовий звіт разом з іншими документами, встановленими відділом організації практики та дипломування Херсонської державної морської академії, подається керівникові практики від кафедри.

Звіт повинен містити відомості про виконання курсантом всіх розділів програми практики та індивідуального завдання, висновки і пропозиції, список використаної літератури тощо.

Звіт про практику захищається (з диференційованою оцінкою) курсантом при комісії, призначеній першим проректором і деканом факультету. До складу комісії обов’язково входять керівник практики від випускової кафедри та завідувач випускової кафедри, а також, по можливості, керівник практики від бази практики.

Оцінювання знань та вмінь курсантів (студентів) після проходження практики здійснюється згідно із документованою процедурою системи управління якістю «Організація навчального процесу. СМЯ 02-10-2011» Херсонської державної морської академії.

КОМІСІЯ ПРИЙМАЄ ЗАЛІК У КУРСАНТІВ (СТУДЕНТІВ) НА БАЗАХ ПРАКТИКИ В ОСТАННІ ДНІ ЇЇ ПРОХОДЖЕННЯ АБО В НАВЧАЛЬНОМУ ЗАКЛАДІ ПРОТЯГОМ ПЕРШОГО МІСЯЦЯ, ЯКИЙ ПОЧИНАЄТЬСЯ ПІСЛЯ ПРАКТИКИ.

Оцінка практики заноситься в заліково-екзаменаційну відомість та в залікову книжку курсанта з підписом голови комісії.

КУРСАНТ (СТУДЕНТ), ЯКИЙ НЕ ВИКОНАВ ПРОГРАМУ ПРАКТИКИ БЕЗ ПОВАЖНИХ ПРИЧИН, АБО ОТРИМАВ НЕЗАДОВІЛЬНУ ОЦІНКУ НА ПІДСУМКОВОМУ ЗАЛІКУ ВІДРАХОВУЄТЬСЯ З ВИЩОГО НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ.

Якщо програма практики не виконана курсантом з поважної причини, йому може надаватися можливість пройти практику у вільний від навчання час.

Підсумки кожної практики обговорюються на засіданні випускової кафедри, а загальні підсумки практики підводяться на вченій раді Академії не менше одного разу протягом навчального року.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]