Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
заполн ЩОДЕННИК.docx
Скачиваний:
1283
Добавлен:
02.03.2016
Размер:
40.25 Кб
Скачать

Робочі записи під час практики

дата

Що зроблено

Підпис керівника практики

9.06.14

Оволодів правилами та нормами по охороні праці, пожежній безпеки та виробничої санітарії.

10.06.14

Ознайомився із структурою підприємства, виробничою діяльністю, звітністю бригади, мехланки, тощо.

11.06.14

Ознайомився із складом тракторного парку, бригади. Прийняв відповідно з наказом по господарству трактор (комбайн). Зробив діагностіку, пробні виїзди.

Приймав участь у складанні машинно-тракторного агрегату.

При роботі трактора стежив за роботою його агрегатів. Стежив за температурою води та масла, за тиском масла. Перевіряв роботу муфти зчеплення, механізму перемикання передач, управління механізмами поворотів та гальмування, стежив за системою подачі палива та іншими механізмами.

Виконував обслуговування трактора на зупинках, перевіряв рівень масла в картері, корпусі паливного насосу та регуляторі в коробці передач, тощо. Виконував обслуговування відповідно за таблицею змащування.

Підготував до запуску та запустив двигун. оволодів навиками управління колісним та гусеничним трактором. управляв машинно-тракторним агрегатом при виконанні сільськогосподарських робіт.

Ознайомився з прогресивними методами організації і стимулювання праці. Ознайомився з агротехнікою вирощування основних сільськогосподарських культур: озимої пшениці, ячменя, соняшника, овочевих культур, і т.п.

Освоїв роботу з орним агрегатом або плоскорізом розпушувачем. Вивчив способи приєднання знаряддя до трактору. Вивчив установку знаряддя на задану глибину обробки грунту.

Освоїв роботу машин поверхневого обробітку грунту. Вивчив способи приєднання культиватора до трактору. Підбирав та розстановлював робочі органи культиваторів на суцільний та міжрядний обробіток, встановав культиватор, борону, лущильник (інше) на задану глибину обробітку

Ознайомився з загальним улаштуванням комбінованих ґрунтообробних машин, їх технологічним процесом, основним регулюванням та неполадкам в роботі.

Вивчив состав та призначення парку посівних та посадочних машин у даному господарстві. Оволодів способами агрегатування сівалок, установку їх на задану глибину та норму висіву до виїзду в поле та перевіряв ці установки в полі.

Вивчив способи збирання зернових та інших культур які вирощуються в господарстві. Ознайомився з призначенням, загальною будовою машин, які застосовуються в господарстві для збирання різних зернових культур. Освоїв пристрій, роботу та регулювання жатки. Придбав навики в роботі з нею.

Ознайомився з улаштуванням роботою, регулюванням та недоліками в роботі зернозбирального комбайну. Вивчив пристрої до зернозбиральних комбайнів для розширення їх універсалізації. Придбав практичні навики в роботі на зернозбиральному комбайні. Зробив оцінку якісних показників роботи комбайна. Вивчив технологію та засоби збирання не зернової частини врожаю. Розглянув уніфікацію зернозбиральних комбайнів різних марок.

Ознайомився з організацією роботи збирального агрегату (агрегатування, розбивка поля на загінки, способи руху).

Освоїв організацію збиральних робіт та досвід роботи досвідчених комбайнерів. Ознайомився із заходами, які виконуються в господарстві по зменшенню втрат врожаю

Вивчив загальне улаштування зерноочищувально-сушильного пункту, технологічний процес доробітку врожаю. Вивчив улаштування та технологічний процеси роботи, регулювання та неполадки в роботі зерноочищувальних і сушильних машин, які приймають участь під час збирання врожаю.

Вивчив організацію транспортних перевезень зерна від комбайну, з току, на елеватори та склади готової продукції в господарстві.

Освоїв протипожежне обладнання зернозбиральних і зерноочищувальних, зерносушильних та транспортних машин, а також техніку безпеки при роботі з ними.

Оволодів підготовкою збиральних машин до тривалого збереження.

Вивчив спосіб збирання трав, сінних культур, на зелений корм, сіно, сінаж та силос в господарстві. Вивчив улаштування та технологічний процес роботи машин, які приймають участь у цих процесах. Придбав навики роботи на одній з сіно - кормозбиральних машин.

Виконував регулювання зерноочисних машин. Освоїв протипожежні заходи і техніку безпеки при роботі з зерноочисними та транспортними машинами.

Вивчив зрошувальну систему та спосіб поливу сільгоспкультур в даному господарстві. Оволодів засобами механізації поливу. Вивчив процес роботи, підготовку до роботи та регулювання однієї з машин яка більш за все поширена в господарстві.

Вивчив спосіб боротьби з шкідниками сільськогосподарських культур, які використовуються у господарстві. Вивчив призначення, улаштування, регулювання та недоліки машин захисту рослин. Оволодів технікою безпеки та промсанітарією при роботі з машинами захисту рослин.

Вивчив способи внесення добрив в даному господарстві та машини використані для цієї мети. Вивчив регулювання машин внесення добрив. Оволодів технікою безпеки при роботі машие внесення добрив.

Ознайомився із структурою, виробничою діяльністю комплексу, ферми. Вивчив спеціалізацію, технологію виробництва та структуру управління комплексом чи фермою. Провів аналіз економічних показників (в т.ч. структуру собівартості) виробництва тваринницькоїпродукції за рік попередньої практики.

Вивчив систему виробничих (технологічних) поцесів, планування тваринницьких ферм господарства або комплексу, валовий вихід продукції тваринництва.

Вивчив структурну побудову технології виробництва та перелік комплектів машин технологічних ліній однієї з ферм, чи комплексу господарства, водопостачання, кормовиготовлення, роздачі кормів, доїння, первинної обробки та переробки молока, прибирання гною та вентилювання і опалювання. Приймав участь у монтажі, обслуговуванні однієї з ліній, або роботи на одній з машин.

Вивчив структуру інженерної служби, штат слюсарів, майстрів наладчиків ферми чи комплексу. Ознайомився з обов’язками інженера по механізації тваринництва