Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КВП / задания к теме 5.DOC
Скачиваний:
32
Добавлен:
02.03.2016
Размер:
192 Кб
Скачать

Відповіді на запитання до теми 5

5.3 Вимірювальні трансформатори

Таблиця 5.3.б

вірної

відповіді

Відповідь

1

Конструктивні частини: первинна обмотка, яка складається з малого числа витків мідного товстого проводу, затискачі первинної обмотки Л1 та Л2, вторинна обмотка, яка складається з витків, кількість яких звичайно більше, ніж первинної, затискачі вторинної обмотки И1 та И2, магніто провід (осердя).

2

Це відношенню номінальної первинної напруги кола, до номінальної вторинної напруги.

3

Принцип дії: при проходженні по первинній обмотці струму I1 в ній створюється сила намагнічування , яка створює змінний магнітний потікФ1. Цей потік перетинає витки вторинної обмотки, наводить в ній ЕРС Е2 та струм I2 (якщо прилад підключений до вторинної обмотки). Струм створює силу намагнічування та свій магнітний потікФ2. Так як згідно закону Ленца цей потік спрямований назустріч потоку Ф1 , то сумарний магнітний потік в осерді трансформатора невеликий. Отже в вторинній обмотці виникає невелика ЕРС, яка викликає появу порівняно невеликого вторинного струму I2 практично при замкнутій на коротко вторинній обмотці.

4

ТА з коефіцієнтом трансформації 50/5.

5

В умовах, які наближені до короткого замикання, так як опір котушок амперметрів, обмоток струму ватметрів та індукційних лічильників малий, тому то кількість приладів повинна бути обмежена у вторинному колі трансформатора.

6

50 Вт/поділ.

7

ТV з коефіцієнтом трансформації 500/100.

8

Затискачі первинної обмотки Л1 і Л2 включаються в розрив провідника з вимірюваним струмом, до затискачів вторинної обмотки И1 та И2 підключаються вимірювальні прилади.

9

7 А

10

10200 кВт·год

11

При розмиканні вторинного кола трансформатора зникає зустрічний магнітний потік Ф2, по осердю починає проходити великий змінний потік Ф1, який викликає появу великою ЕРС Е2 (до тисячі вольт), так як вторинна обмотка має велику кількість витків та до появи великих вихрових струмів в магніто проводі, який починає нагріватися, все це може призвести до пробою ізоляції вторинної обмотки, що є небезпечним для обслуговуючого персоналу.

Продовження таблиці 5.3.б

вірної

відповіді

Відповідь

12

Працює в умовах, які близькі до холостого ходу.

13

180 В

14

Трансформатори струму та напруги

15

Обмотка первинної напруги включається до кола паралельно, а до вторинної обмотки з меншим числом витків підключаються вимірювальні прилади.

16

Масштабний вимірювальний перетворювач, призначений для перетворення вимірюваної напруги в стандартну і, як наслідок, для розширення меж вимірювання вольтметра, обмотки напруги ватметра та індукційного лічильника.

17

10750 Вт

18

Конструктивні частини: первинна обмотка з більшою кількістю витків, затискачі обмотки А та Х, вторинна обмотка з меншим числом витків, затискачі обмотки а та х, магніто провід (осердя).

19

42100 кВт·год

20

Це відношення номінального первинного струму кола, до номінального вторинного струму, який надходить до приладу.

21

0,5 А; 1 А; 2 А; 5 А; 10 А; 20 А; 50 А; 100 А; 200 А.

22

90 Вт

23

Масштабний вимірювальний перетворювач, призначений для перетворення вимірюваних струмів в стандартні і, як наслідок, для розширення меж вимірювання амперметра, обмотки струму ватметра та індукційного лічильника

24

Змінний струм, який протікає по первинній обмотці, призводить до появі в магнітопроводі змінного магнітного потоку. Цей потік перетинає витки обмоток первинної та вторинної напруги створює в них ЕРС Е1 та Е2.

Під впливом Е2 в вторинному колі при підключенні приладів протікає струм, сила якого пропорційна напрузі U1.

Код перевірки результатів =