Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
учеба / Biznes-planuvannya_Zaoch_2011.rtf
Скачиваний:
12
Добавлен:
04.03.2016
Размер:
895.09 Кб
Скачать

Питання для самоконтролю

  1. Розташування Вашої фірми.

  2. Розрахунок плану виробництва Вашої фірми.

  3. На який період потрібно розробити план виробництва?

Бібліографічний список: [5, 8, 11, 13, 15, 17].

Тема 7. Управління фірмою

Мета заняття: поглибити, систематизувати та узагальнити знання студентів про менеджмент фірми, розробка й оформлення шостого розділу бізнес-плану.

План

  1. Організаційна структура фірми.

  2. Управлінський персонал та трудові ресурси.

  3. Підтримка професійного рівня.

Методичні рекомендації до самостійної роботи

Цей розділ повинен включати інформацію щодо керівництва, управлінського персоналу, його обов’язків, структури фірми.

Управлінський персонал

Завдяки узгодженому управлінню з’являються гарні ідеї, що сприяють успіху. Інвестори зацікавлені у співпраці з професіоналами, які в змозі об’єднати технічні, управлінські та ділові зусилля, тобто навички з досвідом роботи.

Цей розділ бізнес-плану буде дуже цікавим для інвестора і матиме значний вплив на прийняття ним рішення щодо вкладу. Він повинен включати інформацію про керівництво, управлінський персонал, його обов’язки, структуру організації.

Покажіть штатний розклад у вигляді таблиці з зазначенням можливих управлінських посад компанії та кандидатур на них. Наведіть приклади, де в складних ситуаціях завдяки спільній праці з використанням знань і вмінь кожного фахівця справа завершувалась хорошим результатом. Якщо на початку справи Ви ще не маєте необхідних фахівців, вкажіть терміни, коли Ви їх знайдете.

У новій справі складно підібрати працівників, які б відразу повністю відповідали кожній управлінській посаді. Щоб уникнути ризику, призначайте працівників на якийсь визначений термін, щоб впевнитись у їх професійних якостях і вмінні працювати в команді.

Підтримка професійного рівня

Старанно підберіть організації, з якими Ви маєте співпрацювати надалі: банк, рекламні агенції, облікові та аудиторські компанії. Хороша репутація та загальна популярність цих фірм, крім професійної допомоги, будуть сприяти також створенню позитивного іміджу Вашої фірми, а значить і успіху.

Імідж фірми – це набір елементів, які разом створюють унікальну суміш. Центральна ланка іміджу – рівень цін та підпорядковані йому інші елементи.

Існує три рівні спрямованості цін:

  • верхній – престижні ціни для елітних товарів;

  • середній – якість відповідає встановленій ціні;

  • нижній – дешеві товари масової спрямованості.

До інших елементів іміджу компанії належать компетентність, винятковість, довіра, якість, швидкість реакцій, надійність, зручність.

Слід визначити, яким чином Ви будете створювати та підтримувати на належному рівні громадську думку щодо Вашої фірми. Це також матиме позитивний вплив на Ваших потенційних інвесторів, бо вони пересвідчаться у Ваших можливостях, а це сприятиме їх позитивному рішенню в інвестуванні.

Завдання до самостійної роботи

  1. Вивчення теоретичного матеріалу теми.

  2. Відповіді на контрольні запитання.

  3. Підготовка до практичного заняття.

  4. Підготовка до написання шостого розділу бізнес-плану.

Соседние файлы в папке учеба