Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

учеба / Yevropeyska_integratsiya_-_Situats_yn__vpravi

.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
04.03.2016
Размер:
28.16 Кб
Скачать

Ситуаційна вправа, спрямована на розробку стратегії

(виконують «експерти»)

Шановні учасники гри! Пропонуємо Вам виконати обов’язки, уповноважених від уряду та затверджених президентом України, експертів, які повинні розробити та подати на розгляд Кабінету Міністрів України проект щодо реформування тих чи інших сфер жиитя в Україні, з метою наближення до європейського рівня та якості життя.

Згідно із європейськими стандартами «саме людина та задоволення її потреб мають бути в центрі уваги органів влади». Зважаючи на те, що інтеграція до Європейського Союзу є основним стратегічним зовнішнтополітичним пріоритетом України, органи української влади повинні вжити ряд заходів, щодо реформування всіх сфер суспільного життя в нашій державі, що власне й допоможе наблизити спосіб життя українців до європейського рівня.

Необхідно розробити план заходів (види реформ, їх значення для пересічного громадянина України) та описати шляхи їх здійснення (процедуру, місце, термін, виконавців, відповідальних осіб), використовуючи європейський досвід тих чи інших держав ЄС.

У даному проекті можна пропонувати нові поправки до діючих в Україні законів, рішень і т.д.

Описуючи проблеми та шляхи їх розв’язання у сфері початкової, середньої та вищої освіти; або,у сфері охорони здоров’я; фінансовій сфері; сфері сільського господарства; напрямі машинобудування, будівництві та ремонті автошляхів; сфері надання тих чи інших послуг і т.д. – дотримуйтеся чіткої логіки викладу вашої думки! Бажано обрати одну сферу суспільного життя і у своїй стратегії (об’ємом до 3 сторінок) описати структуру та послідовність реалізації даної ідеї (які спеціалісти прийматимуть в цьомц участь, визначити рівень їх професійної підготовки, заробітної плати, терміни проведення даних перетворень, регіони та міста в яких проводитимуться дані реформи і з якими органами влади необхідно узгоджувати даний проект, які взагалі ресурси будуть залучені в ході всієї роботи і які можна очікувати результати?).

Необхідно пам’ятати! Головне, щоб запропонована стратегія дій дійсно грунтувалася на європейському досвіді і була актуальна для сучасної України.

Група експертів №1

Проблема знань, умінь та професійної підготовки учнів та студентів

Проблема конкурентоспроможності майбутніх фахівців

Група експертів №2

Проблема забруднення навколишнього середовища

Проблема паління, алкоголю, азартних ігор, безпритульних тварин та інше

Група експертів №3

Проблема безкоштовного лікування у державних лікарнях

Проблема обслуговування та рівня професійної кваліфікації медичного персоналу у лікарнях та аптеках міста

Група експертів №3

Проблема транспорту, цін на проїзд, автошляхів, забезпечення умов комфорту та зручності для різних категорій пасажирів у тих чи інших видах транспорту

Проблема освітлення вулиць у різних районах міста, збереження історичних пам’яток міста, заборона будівництва великих розважальних та торговельних комплексів у центрі міста за рахунок знесення історичних пам’яток

Група експертів №4

Проблема корупції та зловживання службовими обо’язками

Проблема рівня професійної підготовки та дотримання усіх принципів законності, культура поведінки представників правоохоронних органів